Salamon
7 °C
13 °C

Balogh: Medgyessy megsértette az alkotmányt

2002.08.16. 13:29
Megsértette Medgyessy Péter az alkotmányt azzal, hogy másodjára nem ment el a titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság elé - állítja a csütörtökig mandátummal rendelkezett testület MDF-es elnöke.
Balogh László szerint Medgyessy Péter alkotmánysértést követett el, mert a bizottság újbóli megidézésére nem jelent meg a testület előtt, s ezzel akadályozta annak munkáját. A miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság elnöke a testület ellenzéki tagjainak pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Medgyessy Péter nem válaszolt minden kérdésre a bizottság előtt, ezért újból meghívták, de nem jelent meg, így - a politikus álláspontja szerint - alkotmánysértést követett el.

Az ellenzéki politikus ugyanakkor nem tett arról említést, hogy a meghívót a testület kormánypárti tagjainak megkérdezése nélkül küldték el Medgyessy Péternek.

Balogh László elmondta: a bizottság ellenzéki tagjai komolyan vették munkájukat, több alkalommal is kísérletet tettek a testület munkáját összegző kompromisszumos jelentés elkészítésére, de ezt - szavai szerint - a szocialisták megakadályozták, így nem készült parlamenti jelentés, s ezért az ellenzék nem vállal felelősséget.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!