Piroska
-12 °C
-2 °C

Életfogytiglan a BBC-riporter gyilkosának

2002.07.30. 07:56
Életfogytiglani börtönbüntetést hagyott jóvá Jill Dando tv-sztár gyilkosának a londoni fellebbviteli bíróság hétfőn. A férfi korábban is állt már bíróság előtt, nemierőszak-kísérletért.
A vád szerint a 42 éves Barry George lőtte le 1999. április 26-án londoni otthona előtt Jill Dandot, a BBC egyik riporterét. Barry George-ot első fokon tavaly júliusban ítélték el. Ügyvédei végig azzal védekeztek, hogy a bíróság kezében nem volt igazán komoly bizonyíték védencük ellen. A vád azon a minimális mennyiségű puskapor-maradványon alapult, amelyet a gyanúsított egyik zsebében találtak. Ez azonos volt azzal, amit a Jill Dando életét kioltott lőszer tartalmazott. Ugyanakkor a gyilkos fegyvert soha nem találták meg.

A sztárriporter

Jill Dando a népszerű Crimewatch című műsort vezette, amely a szökésben lévő bűnözők elfogásához nyújtott segítséget a rendőrségnek. A 37 esztendős, szőke, külsejében kissé a néhai Lady Dianára emlékeztető médiasztárra még jobban ráirányította a figyelmet eljegyzésének bejelentése. Több szemtanú szerint George-ot a gyilkosság előtti napon a riporternő háza körül látták ólálkodni.

Büntetett előéletű elkövető

A munkanélküli férfit, akinek egyik időtöltése az volt, hogy nők százait fényképezte le tudtuk nélkül, korábban már elítélték nemierőszak-kísérlet miatt. Ezt azonban nem hozták az esküdtek tudomására a tárgyalás alatt, hogy ne befolyásolják vele döntésüket, jelentette az AFP.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.