Judit
3 °C
6 °C

Elkészült Európa legmagasabb lakóháza

2003.12.29. 14:30
Moszkva saját csúcsát döntötte meg, amikor karácsony előtt két nappal átadták a 264 méter magas Győzelem palotáját. Az épületben kizárólag lakások lesznek, vagyis ez Európa legmagasabb lakóépülete.
Az orosz fővárosban elkészült Európa legmagasabb lakóháza. A sztálini idők építészeti sítlusát idéző Győzelem palotáját (Триумф Палас) elit lakóhelynek szánják az építtetők.

Tekintse meg képeinket!
Pont ezen a helyen már Sztálin idejében hasonló épületnek kellett volna épülnie. A toronyház a Szentpétervár és a Seremetyevó repülőtér felé vezető főút mentén magasodik, és az orosz főváros területén szinte mindenhonnan látható.

Jönnek a tornyok

Az épületben kizárólag lakások lesznek, ami a teljes 264 méteres magassággal ötvözve egyedülálló a kontinensen, idézte a dpa az építést vezető cég képviselőinek szavait.

Az 50 méteres tornyot hordozó 40 szintes épületet a Guinnes rekordok könyve máris jegyzi. Az eddigi legmagasabb európai lakóépület egy 176 méteres ház volt, szintén Moszkvában.

Alacsony felhők

A 200 méter feletti lakásokból nem mindig lesz tökéletes a kilátás: a hideg évszakban a torony teteje gyakran eltűnik a felhők között. Ennek ellenére Moszkvában divatosak a felhőkarcolók, jelenleg 44 ilyen épület tervezése illetve építése zajlik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!