Fiatalok voltak, és kellett a pénz

Az izgalmas családi hagyatékok mellett egyre több profi fotós és szervezet adományozza személyes archívumát a Fortepannak. Ennek köszönhetően a képek között olykor-olykor feltűnnek napjaink híres emberei is, akik a hetvenes-nyolcvanas években még feltörekvő tehetségként álltak a kamerák, mikrofonok elé.

Keressen rá a Fortepanon a híres ember kulcsszóra, és néhány óráig garantáltan gyermeki mosoly ül majd az arcán. A keresés első találata Szinyei Merse Pál lesz, a híres festő barátai társaságában ücsörög egy árnyas teraszon. Lépkedjen tovább, és ismertebb költőink, íróink a leghétköznapibb helyzetekben fognak feltűnni. Kosztolányi Dezső egy díszvacsorán vesz részt, Kodolányi villanyborotvával nyírja a szakállát 1936-ban, Móricz Zsigmond pedig időtlen tekintettel néz a kamerába.

Az 505 találat nem tűnik soknak, de minden egyes kép aranyat ér egyediségével. Megtaláltuk Nagy Imre 1945-ös igazolványképét, vannak fotók Horthy esküvőjéről, a nyolcvanas évekhez lapozva pedig annyi képet találhat Kádár Jánosról, amennyit sosem akart végignézni. Ön is könnyen rábukkanhat minden fontos politikusra, akik meghatározták Magyarország történelmét a huszadik század második felében.

A mostani válogatásunkban igyekeztünk olyan sztárokat keresni a Fortepan hírességei közül, akikre önök is biztos emlékeznek még. Ismerős arcok a tévéből és a rádióból – abból az időből, amikor még tehetségüket próbálgató feltörekvő sztárok vagy fiatal sportolók voltak.

Azt hiszi, csak híres embereknek vannak érdekes történetei? Téved! Ha felismer valakit egy ismeretlen Fortepan-fotón, és szívesen megosztná velünk a felfedezését, írjon nekem bátran!

Azt hiszi, csak híres embereknek vannak érdekes történetei? Téved! Ha felismer valakit egy ismeretlen Fortepan-fotón, és szívesen megosztná velünk a felfedezését, írjon nekem bátran!