Kevesebb embert rúg ki a Tesco

2015.01.28. 07:30 Módosítva: 2015.01.28. 07:53

Nem lesz elbocsátás a Tescónál a vasárnapi zárvatartás miatt, legalábbis nem erre hivatkozik a dolgozóknak kiküldött tájékoztató levél - írja a Napi Gazdaság. A cikk szerint sok dolgozó aktív munkakezdésbe kezdett a január eleji boltbezárások bejelentése után, azzal, hogy biztos találnak állást máshol, mert hiányszakmáról van szó. Végül úgy fest, hogy a beígért 570 fős leépítésből semmi nem lesz. 

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint 150-170 dolgozó mehet el ténylegesen. A Tesco a bezárt boltokban foglalkoztatottak több mint kétharmadát dolgoztatná tovább más üzleteiben. Vannak, akik inkább a végkielégítést választják, annyira bíznak abban, hogy az ágazatra jellemző munkaerőhiány miatt gyorsan el tudnak helyezkedni - mondta.

A szakszervezeti vezető szerint egyébként a Tesco olyan kedvező feltételekkel állt elő, hogy azokkal kapcsolatban nem merült fel semmilyen kifogás, így várhatóan még a héten aláírhatják a tárgyalásokat lezáró közös nyilatkozatot.