Mostanra minden Cora Auchan lett

2012.10.01. 06:34

Befejezte a Cora áruházak integrációját az Auchan: az utolsó Magyar Hipermarket Kft.-hez tartozó, egyben az ország első igazi hipermaketjének számító törökbálinti egységére is felkerült a galambos logó, írja a Napi Gazdaság.

A piaci elemzők szerint a lánc számára ez volt a legrosszabb helyen levő áruház. Ezt nagyjából az Auchan is beismeri, ennek ellenére hosszú távon gondolkodik és egy érdekes üzleti modellel állt elő a törökbálinti egységnél − nem mellesleg ezt használni kívánja más volt Cora áruházakban is. A budaörsi kereskedelmi arany háromszögre keresztelt terület éke volt a törökbálinti Cora, két hipermarkettel, a budaörsi Tescóval és az Auchannal kellett néha krimibe illő konkurenciaharcot vívnia. Attól, mert Auchan-logó került rá, a versenytársak megmaradtak.

Az Auchan azt szeretné, ha a volt Cora áruházak complementer egységként egészítenék ki a közelükben levő Auchanokat. Dominique Docoux vezérigazgató elmondta, ha a budaörsi egységben például kertészeti termékeket akcióznak, akkor a törökbálintiban más termékkör lesz akciós. Az árszint és a funkció azonos lesz, ám az üzletpolitika ellenére is biztosan megmarad a saját áruházak közti egészséges verseny.

Az Auchan Magyarország Kft. üzleteinek száma 19-re nőtt Magyarországon. Az átalakítás során minden munkatársat megtartottak és az integrációba 6 milliárd forintot invesztált (a hálózat megvételét nem számítva) az Auchan. A Corától 2700 munkatárs került át az Auchanhoz.