Miklós
-7 °C
2 °C

Nem a Vegyépszeré lesz a Magyar Hírlap

2004.11.16. 12:15
Nem veszi meg a Vegyépszer a Magyar Hírlapot a Ringiertől, jelentette be Tímár Gyula elnök-vezérigazgató. A több befektetőből álló csoport szerint kevés volt az esély arra, hogy megtérüljön a befektetés, illetve az is vétel ellen szólt, hogy "zavart okoztak volna a médiapiacon".
Másfél hétig tartó tárgyalások után a Vegyépszer elnök-vezérigazgatója bejelentette, nem veszik meg a Magyar Hírlapot a Ringier kiadótól. A Vegyépszer egy befektetői csoport nevében tárgyalt a napilap kiadójával, a lehetséges vevők azonban nem vállalták a nyilvánosságot.

A Vegyépszer-elnök azzal magyarázta a befektetők érdeklődését, hogy több politikus és közéleti személy szólalt fel a lap megmentése érdekében. A vásárlást "társadalmi kötelezettségvállalásként" kezelte volna a befektetői csoport.

Új lap

Mint az Index korábban megírta, a Vegyépszer a napilap megszűnése előtt komoly tárgyalásokat folytatott a Ringier kiadóval. Az egyezség akkor azért nem született meg, mert az idő rövidsége miatt a cég nem tudta megismerni a napilap eszközparkját. Tímár Gyula akkor azt nyilatkozta az Indexnek, hogy folytatják a tárgyalásokat.

"A mostani megegyezést hátráltatta, hogy időközben megszűnt a Magyar Hírlap, ezért az új tulajdonosnak mindent elölről kell kezdenie: új szerkesztőséget felállítani, nyomdát találni, előfizetőket szerezni" - fogalmazott Tímár Gyula.

A befektetők két évre előre tervezve nem látták biztosnak a pénz megtérülését sem, így végül úgy döntöttek, nem veszik meg a Magyar Hírlapot. Tímár szerint ennek másik oka, hogy "zavart okozhattak volna a médiapiacon azzal, ha nem tudják biztosítani a lap függetlenségét".

A Magyar Hírlap másfél hete jelent meg utoljára, miután a kiadó nem tudott rá vevőt találni. A szerkesztőség munkatársai akkor úgy döntöttek, új napilapot indítanak, és ehhez nyomdát is találtak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.