Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Schwarzenegger szabadesésben

2005.07.22. 16:15
A kaliforniai kormányzó tizenhárommillió dollárért vállalta el két testépítő-magazin főszerkesztését, majd megvétózta a lapok főszponzorainak érdekeit sértő törvényt. Az egykori hollywoodi sztár népszerűsége mélypontra zuhant.

Mélypontra zuhant Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó népszerűsége júliusban, jelentette a Reuters. A Field Institute közvélemény-kutatása szerint a kaliforniaiak 51 százaléka szerint a testépítőből lett színészből lett kormányzó rossz munkát végez, mindössze 37 százalék elégedett vele. Februárban még a kaliforniaiak 55 százaléka volt elégedett Schwarzeneggerrel.

Rossz hír Schwarzeneggernek, hogy a drámai visszaesést még azelőtt mérte a Field institute, hogy kirobbant volna a kormányzó mellékállás-botránya. A Field július 12-én fejezte be a 2 502 kaliforniai megkérdezését. Egy nappal később a Reuters beszámolt Schwarzenegger és a Flex, illetve a Muscle&Fitness testépítő magazinok közötti exkluzív szerződés részleteiről.

Korrupciógyanús üzlet

A tavaly kötött szerződés szerint Kalifornia kormányzója öt év alatt 13 millió dolláros mellékkeresetre tehetett volna szert a magazinok főszerkesztőjeként. Két nappal a szerződés részleteinek kitudódása után Schwarzenegger lemondott a lapok szerkesztéséről.

Az ügylet etikailag önmagában is kétséges, a demokraták szerint azonban az már bűncselekmény, korrupció gyanúját veti fel, hogy Schwarzenegger a szerződés megkötése óta megvétózta a táplálékkiegészítők szigorúbb szabályozásáról szóló kaliforniai törvénytervezetet. A táplálékkiegészítők gyártói a testépítő magazinok fő hirdetői, legnagyobb bevételi forrásai.

Bosszút szimatolnak

A Schwarzenegger győzelmét sokként megélő kaliforniai demokraták - az egyik legliberálisabb államként Kalifornia két évtizeden át a demokraták fellegvára volt - máris Schwarzenegger bebörtönzését vizionálják. Ennél hamarabb teljesülhet másik vágyuk, a kaliforniai törvényhozás többségének megszerzése.

Schwarzenegger ugyanis az év elején, még népszerű kormányzóként rendkívüli választásokat írt ki novemberre, bízva a republikánusok megerősödésében. A jelenlegi közvélemény-kutatási adatok alapján erre egyre kevesebb esélye van.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!