2014-re tolódott az Avatar 2-3 forgatása

2013.05.07. 11:23

"Úgy tudom, egyszerre fogjuk leforgatni a második és a harmadik részt, mert ha egyenként haladnánk, és várnánk a második után, 45 vagy 50 éves leszek, mire elkészül az Avatar 3. Ez egy nagyon hosszú és kemény munkafolyamat" - nyilatkozta a Digital Spy-nak a szuperdögös, lassan 35 éves fekete színésznő, Zoe Saldana, aki a 2009-es, 2,78 milliárd dollárt kaszáló Avatarban a lenge ruhában ugráló és nyilazgató, négyméteres CGI-na'vilány, Neytiri hús-vér modellje volt.

James Cameron 2012 végén még azt nyilatkozta, hogy 2013 februárjára elkészül az Avatar 2 forgatókövével, és még év végén elkezdi a forgatást a Peter Jackson új-zélandi speciális effektes cégétől, a Weta Digitaltól megrendelt, víz alatti motion capture-rendszerrel, hogy a film 2015-ben mozikba kerülhessen. Márciusban azonban kiderült, hogy még mindig az Avatar 2-3 forgatókönyvét íraj, mert nem akarja, hogy félkész sztorival, kapkodva álljanak neki a forgatásnak, ahogy azt az első résszel tették. A jelenlegi információk szerint, ha jövőre végre tényleg elindul az Avatar 2-3 forgatása a második rész 2014-ben, a ahrmadik pedig 2015-ben kerülhet a mozikba.

Korábban már mi is megírtuk, hogy a második és a harmadik rész is a víz alatt lakó na'vik világát mutatná be egy lazán összefüggő történetben, hogy a két blockbuster önálló alkotásként is megállja a helyét. Cameron a Weta Digital víz alatti motion capture-rendszerével akarja bemutatni a Pandora bolygó óceánjainak lebegő hegyekhez hasonló, nézőszédítő tereptárgyait. A rendező szerint az Avatar 2 "őrült és hihetetlenül látványos világot" mutat majd be, ami legalább olyan jól fog teljesíteni a pénztáraknál, mint az első rész.

Avatar trailer (HD)

A na'vik királynőjét, Moatot játsszó CCH Pounder már 2010-ben elmondta, hogy a karaktere visszatér a folytatásban. "Az első részben felépítettünk egy világot, egy új környezetet és egy önálló nyelvet. A második részben már a sztorin lesz a hangsúly, az fő szál arról szól majd, hogy a na'vik és az emberek hogyan ismerkednek meg egymással" - nyilatkozta az 57 éves guyanai színésznő, aki azt is elspoilerezte: az Avatar 2 egyik fő kérdése az lesz, hogyan tudják irányítani a férfiak helyett a nők a na'vik törzsét.

Szintén 2010-ben jelentette be Cameron, hogy a folytatásban újra felbukkanna Sigourney Weaverkaraktere, Dr. Grace Augustine-t is, akit Eywa segítségével hoznak vissza a klónozott na'vitestbe, ímert ezzel a fordulattal az új rész a Pandora óceánjai mellett a na'vik spirituális hitében is nyakig merülhetne. A Visual Effects Society két évvel ezelőtti díjátadóján az író-rendező arról is beszélt, hogy az Avatar 2 helyett inkább a Na'vi címet használná a folytatásnak, mert ott a főhős Jake (akit természetesen újra Sam Worthington alakítana) már nem avatár, azaz egy vaságyban fekvő, bedrótozott fejű ember pótteste, hanem igazi, négyméteres, kék na'vi.