Schwarzi csajokat csöcsörésző szuperhőst akar

2013.05.14. 14:03 Módosítva: 2013.05.14. 14:06
header-arnold-schwarzenegger-in-talks-to-join-toxic-avenger
Fotó: Geektyrant

A hollywoodi karrierjét vén fejjel újraépítő, testépítőből lett kormányzó az 1,5 milliárdot kaszáló Bosszúállók mozifilm farvizén evezgetve új verziót forgatna a Toxikus bosszúállóból. Ez a 80-as évekbeli, hamisítatlan B-film azért lett klasszikus (és kapott egy rakás folytatást), mert egy látványosan primitív sztori mentén építették fel: egy teherautónyi radioaktív hulladékba eső, lúzer konditermi takarító otromba, de izmos szörnyeteggé változik át, és nemcsak bombanőket kezd el csöcsörészni, de letépi a kisvárosi banditák karját és kicsontozza a gonosz, környezetszennyező politikusokat is.

A sok bikinis bombanőt és kigyúrt idiótát bemutató film annyira beleégett a 80-as években a filmrajongók kollektív tudatalattijába, hogy nemrég még John Travolta is remake-et akart belőle forgatni. Két éve Steve Pink és Daniel C. Mitchell írták meg egy lehetséges verzió  forgatókönyvét, amit ők maguk rendeztek volna, de a filmtervükből végül nem lett semmi.

Arról sajnos egyelőre nincs hír, hogy Arnold Schwarzenegger magának akarja-e a vak fitnesskirálynőt megmentő és megdöngető, ronda főhős szerepét (maszkírozni már nem sokat kellene őt 65 évesen), és azt sem tudni, hogy rendezőként vagy producerként jegyezné-e a filmet. Schwarzeneggerről mindenesetre köztudott, hogy imádja a képregényeket és a horrort: pár éve saját képregénysorozata indult Governator címmel, 1990-ben pedig még egy Mesék a kriptából-epizódot is rendezett, amiben egy kanos öregember operáltatta át magát kockahasú szörfössé az őrült tudós pincelaboratóriumában. (via Geektyrant)