Visszakullog fél hétre a Híradó

2011.08.22. 18:09 Módosítva: 2011.08.23. 16:06
Az RTL Klub a nyári szokásokra hivatkozva július 20-tól este héttől adta a Híradót, de a nézettségi adatok nem igazolták a döntésüket, ezért úgy tudjuk, hogy szeptember 5-től visszaállnak a régi rendre.

Az RTL Klub nagy szívességet tett a Tényeknek, amikor elcsúsztatta hírműsora kezdési idejét, a változás első hetén megugrott a TV2 hírműsorának nézettsége, és ez elmondható a múlt hétről is.

Csak az Aktívot verték le

Az augusztus 15-21-ei héten ugyanis a Tényeknek a korábbi 29-34 százalékos közönségarányhoz képest csütörtökön sikerült megütni a 44,2 százalékot is a 18-49-es korosztályban. De hétköznap is minden nap 39 százalék felett teljesítettek.

Ehhez képest az RTL Klub Híradóját a reklámozóknak legfontosabb korosztályban mindössze 25-32 százaléka nézte az éppen tévét nézők közül, ami azt jelenti, hogy a változás óta eltelt egy hónapban nem sikerült nagyobb közönséget megfogniuk. A Híradó ugyan egy nap kivételével megverte a vele egy időben futó Aktívot.

Míg a Tények a múlt héten a 18-49-es korosztályban két adásával is belekerült a Top10-be, addig a Híradó hét órás kiadásának csak a 20. helyet sikerült megcsípnie.

Szeptemberben újítanak

Nem meglepő tehát, hogy a kiszivárgott hírek szerint az RTL Klub szeptember 5-től újra fél héttől indítja hírműsorát, a kérdés már csak az, hogy a Tényekhez átpártolt nézőket vissza tudják-e majd csalogatni.

Úgy tudjuk, hogy ez a dátum lesz a csatorna őszi műsorstruktúrájának induló napja is, tehát valószínű, hogy ekkor indul újra a Széf. (Az Egy perc és nyersz című új vetélkedőjük indulásáról egyelőre nem szivárogtak ki hírek).

Az viszont egyelőre nem világos, hogy valóban elindul-e a szeptember 12-re beharangozott Való Világ5, mivel nem biztos, hogy két nagyköltségvetésű, naponta adásba kerülő, saját gyártású műsorral akarnak erősíteni egyszerre.