Orrhosszal vezet a tv2

2002.11.07. 01:02
Rendkívül izgalmas, hétről hétre változó eredményű verseny folyik a televíziók között; házról házra, percről percre küzdenek a nézőkért. A múlt héten, az átlageredményeket tekintve a tv2 enyhe fölénye mutatható ki mind a teljes lakosság, mind a 18-49 évesek körében, a főműsoridős programoknál viszont az RTL Klub tett szert némi előnyre.
Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
Napról napra, hétről hétre módosul a nézettségi versengés állása. Az október 28. és november 3. közötti héten a tv2 csekély, egyszázalékos előnyt könyvelhetett el az RTL Klubbal szemben, amely viszont a megelőző héten teljesített jobban legfőbb riválisánál. Az ingadozó napi eredmények csak pénteken és a szombaton mutattak jelentősebb eltérést: a pénteket az RTL Klub nyerte meg 5,6 százalékos előnnyel a teljes lakosságban és 5,1 százalékkal a 18-49 évesek körében, míg a szombati grafikont a tv2-nél keretezhették be: a Big Brother-jelölőshownak köszönhetően az adó a 4 évesnél idősebb korcsoportban 3,8, a 18-49-es kategóriában 6,9 százalékkal hagyta maga mögött vetélytársát. A tv2 pénteki gyengélkedése elsősorban a Sabrina című film műsorra tűzésének tudható be.

Ismét a Nagy testvér vezet

realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Realitynapló 6. - A Nagy testvért figyeljétek?

Realitynapló 7. - Szerencseherék

Realitynapló 8. - Jogi esetek

Realitynapló 9. - Valóságshow-elmélet haladóknak

Realitynapló 10. - Fele királyságok

Realitynapló 11. - Vissza a valóságba

Realitynapló 12. - Ámbár

Realitynapló 13. - Kontrapornó

Realitynapló 14. - Valóságshow a sufniból

Realitynapló 15. - Irén Csodaországban

Bonyolultabban alakult a valóságshow-k harca: kedd kivételével a Big Brothert lényegesen többen nézték minden korosztályban, mint a Való világot, az RTL Klub reality showja azonban kiváló közönségarányokat ér el a késő esti kiadásokkal - igaz, ebben az időpontban a nézőszám már általában viszonylag alacsony. A tv2 számára továbbra is szent nap a szombat: a BB jelölő-, illetve kiszavazóműsorának sikere borítékolható. A Való világ vasárnapi adása is magas nézettséget ért el: a 18-49 évesek körében 43,5 százalékos közönségaránnyal felülmúlta, míg a teljes lakosságban megközelítette a - Big Brother témát is rendszeresen feldolgozó - Napló eredményét (36,67, illetve 37,64 %). Az átlageredmények viszont azt mutatják, hogy a Big Brother erősített, és visszaszerezte az első helyet a valóságpiacon.

A Barátok közt dominanciája továbbra is megkérdőjelezhetetlen: a Big Brothert csupán csütörtökön nézték valamivel többen a "kereskedelmi korosztályból", mint a magyar szappanoperát, a többi adásnapon azonban a Berényi család a főműsoridő abszolút nyertese volt.

A szitkom városi passzió

Viszonylag jól debütált a Tea című vígjátéksorozat (szituációs komédia) a tv2-n: több mint egymillióan tekintették meg a bemutatkozó epizódot. Érdekesség, hogy míg a Tea országos közönségaránya 34,72 százalék volt a 18-39 évesek közt, Budapesten - uganebben a célcsoportban - 43,3 százalékot ért el.