Natália
1 °C
7 °C

Visszavette a vezetést az RTL Klub

2002.10.31. 16:00
Jó eredményeket könyvelhetett el az RTL Klub az előző héten: a tv2 megújulása óta először egyértelműen az RTL a hét nyertese. Szerdán és csütörtökön a Való világ - fennállása óta először - úgy előzte meg a Big Brothert, hogy a két műsor egy időpontban futott. A pornósztár Maya Gold tehát valóban aranyat ér.
Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
A reality show-k versengésében példátlan fejlemény történt az október 21. és 27. közötti héten: szerdán és csütörtökön az RTL Klub Való világa megelőzte a tv2-n futó Big Brother világlicenszet. A hazai fejlesztésű RTL-show eredményei mindeddig elmaradtak a konkurensétől, noha az utóbbi időben folyamatosan javultak a nézettségi mutatói.

Az RTL Klub sikeréből "derekasan" kivette a részét Maya Gold pornószínész, aki rövid ideig a Való világ-villa "ideiglenes lakójaként" gyakorolta hivatását.

Hétfőn és kedden ugyanakkor a Big Brother magasabb közönségarányt ért el, mint az RTL legsikeresebb műsora, a Barátok közt; igaz, a különbség csupán néhány százalékra rúg.

realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Realitynapló 6. - A Nagy testvért figyeljétek?

Realitynapló 7. - Szerencseherék

Realitynapló 8. - Jogi esetek

Realitynapló 9. - Valóságshow-elmélet haladóknak

Realitynapló 10. - Fele királyságok

Realitynapló 11. - Vissza a valóságba

Realitynapló 12. - Ámbár

Realitynapló 13. - Kontrapornó

Realitynapló 14. - Valóságshow a sufniból

Nem csupán a reality műfajában volt sikeres ez a hét az RTL Klub számára: a napi átlageredményeket tekintve a tv2 a teljes lakosság körében csak szombaton előzte meg riválisát. A szombat egyébként a Big Brother jelölő-, illetve kiszavazóshow-nak köszönhetően valószínűleg hosszú időre a tv2 szent napja lesz. A 18-49 éves korosztályban mindössze fél százalék különbséggel kedden is a tv2 nyert, a többi napot azonban jelentős lemaradással elvesztette; szerdán például csaknem 16 százalékkal alacsonyabb közönségarányt tudott felmutatni.

Továbbra is a tv2 híradóját, a Tényeket nézik többen - ez alól csak a szerda volt kivétel -, és változatlanul az RTL Híradója vonzza jobban a fiatalokat. Az m1 híradója 17-20 százalékos közönségarányával még mindig nem versenytársa a kereskedelmi hírműsoroknak - ez a köztévé arculatváltásával valószínűleg változni fog. Valamivel gyengébben teljesített a tv2 Naplója, mint a megelőző hetekben; 35,64 százalékos közönségaránya a 40 körüli átlageredményhez képest jelentős csökkenést mutat.

A Találkozások behorpasztja az RTL Klub üzleti érdekeit

Az RTL Klub műsorstruktúrájában feltűnő lyukat képez a Találkozások című "sztármagazin". A nagy nézettségű Mónika show után következő rövid műsor legalább 10, de időnként 14-15 százalékos visszaesést okoz az RTL Klub nézettségében, ami egyáltalán nem kedvező, hiszen optimális esetben az egymást követő programoknak egyre magasabb nézettséget kellene generálniuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?