Valóságshow a sufniból

2002.10.30. 21:18
Mit tehet Ön, ha hirtelen leküzdhetetlen vágyat érez, hogy saját készítésű valóságshow-val örvendeztesse meg a magyar lakosságot?
Valóság - Használat előtt felrázandó!

Ha Ön szeretteinek általában könyvutalványt ajándékoz karácsonyra, ha még az almás rétesből is a vákuumcsomagolásban kapható, fagyasztott félkész fajtát szereti, és ha egyenesen oda van a túinvan samponokért, amik egyetlen flakonba sűrítve tartalmazzák a hajkondicionálót és a verhetetlen tisztítóhatást, vagyis ha Ön az egyszerűbb, kompaktabb megoldások híve, akkor nem kell mást tennie, mint hogy jegyet vált az első Hollandiába tartó repülőgépre, (80 000 Ft + reptéri illeték), majd Amszterdamban taxiba vágja magát, és elhajtat az Endemol diszkontlerakatához. (22 293 forint, a Magyar Nemzeti Bank november 29-ei középárfolyamán számolva).

Uaz a háznál
Itt már csak meg kell keresnie az akciós pultot, és le kell emelnie a Big Brother Gold Edition 3 in 1 fantázianevű terméket, (különleges ajánlat keretében most csak 1,5 milliárd forint, amíg a készlet tart!), amely elegáns kék dobozával szinte vonzza a tekintetet, és amelyet kifejezetten az Önhöz hasonló, komplex megoldásokat kereső vásárlók igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki. A csomagban mindent megtalál, ami egy valamirevaló valóságshow-hoz feltétlenül szükséges, a konténerelemekből összerakható luxusvilla, a különleges keverőpult és a távirányítható robotkamerák beüzemelését több nyelvű összeszerelési útmutató könnyíti meg, ráadásul a szettben talál még jó néhány instant szakértőt is, akik némi melegvíz hozzáadása és pár perc kevergetés után az Ön rendelkezésére állnak a szereplők kiválasztásában és a műsor arculatának megtervezésében.

De ne keseredjen el akkor sem, ha jelen pillanatban nincs 1500 102 293 forintja a vánkosban, és még a szomszéd sem hajlandó ennyit kölcsön adni hó végéig, hiszen létezik más megoldás is, amely ugyan némileg nagyobb kockázattal jár, de jóval kevesebb befektetést igényel. Egyszerűen vegyen egy méretes parabolaantennát, telepedjen le a tévékészülék elé pár napi hideg élelemmel, és nézzen meg minden létező reality show-t, amit csak a műholdról érkező több száz csatornán talál. Ha már úgy érzi, hogy penge valóságopera-elméletből, hívja meg pár barátját sörözni a sarki kocsmába, és a harmadik kör után vesse fel az ötletet, miszerint saját valóságshow-t kéne csinálniuk, mert abban van a tuti.

A sokadik sör után nevezzék ki magukat kreatívoknak, ismételgessék fennhangon, hogy a plágium nem bűn, majd a német, svéd, francia és spanyol mintákból ollózzanak össze egy új műsort. Ha mindezzel végeztek, már csak egy takaros kis vityillót kell felhúzni, pár exibicionista szereplőt és munkanélküli operatőrt kell kerítenie, és akár indulhat is az adás. Az első hetekben természetesen több munkája lesz, mintha előre csomagolt licenszet vásárolt volna, talán antidepresszánsból és stresszoldó teából is több fog fogyni, de ha egyszer ráérez a közönség igényeire, már senki sem menti meg a sikertől.

Szeretkezz és háborúzz!

realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Realitynapló 6. - A Nagy testvért figyeljétek?

Realitynapló 7. - Szerencseherék

Realitynapló 8. - Jogi esetek

Realitynapló 9. - Valóságshow-elmélet haladóknak

Realitynapló 10. - Fele királyságok

Realitynapló 11. - Vissza a valóságba

Realitynapló 12. - Ámbár

Realitynapló 13. - Kontrapornó

Ha nem hiszi, hogy igenis lehet jó valóságshowt készíteni kalákában, házilag buherálva a kert végi sufniban, akkor csak jussanak eszébe a Való Világ készítői, akik jó néhány héten át szerencsétlenkedtek főműsoridőben, de végül mégis belenyúltak a frankóba, és most már büszkén akaszthatják ki a nézettségi index bekeretezett grafikonját az iroda falára, közvetlenül a családi fényképek és Bajor Imre egészalakos plakátja mellé. A nagy po-po-po (politikus-pornósztár-popszingör) szavazásnak köszönhetően ugyanis múlt hét közepén két napra megalázták a Nagy Testvért, ráadásul egy kis önáltatással még erkölcsi fölényüket is megtarthatták, hiszen a kínos választást sikerült a közönségre lőcsölniük. Önök kérték! - tárta szét karjait Stohl Buci arcán széles vigyorral, és még csak meg sem említette, hogy a választék kihat a végeredményre, hiszen még egy közép-európai nép sem lehet annyira perverz, hogy egy szexipari segédmunkás helyett például Schmuck Andor tusolását kívánná bámulni esténként, közvetlenül a Fókusz után.

A helyzet tehát tovább fokozódik, hiszen a tv2 a Magyar Honvédséggel vágott vissza Maya Goldért, és persze a kontra sem várhat sokáig, egyes híresztelések szerint a Való Világban újból választhatunk, ezúttal Dopeman, Verebes és Ciccolina közül. (Arról, hogy az utóbbi pornósztárként vagy politikusként indul a megmérettetésen, még nem érkezett hír) Ráadásul a műsorok hajrája előtt a csatornák már a következő szériákat tervezik. A tv2 még két Big Brothert kénytelen lenyomni a nézők torkán, hogy behozza a befektetés árát; az RTL Klub viszont kivár, hiszen ők már megtalálták a számításukat. De a képernyőn folyó ádáz küzdelmet nézve azért nem árt megjegyezni, hogy mindez csak színjáték, olcsó fogcsikorgatás, hiszen mindkét tévé már jó előre eladta reklámideje nagy részét, így a hirdetések közt felbukkanó műsorok tulajdonképpen csak az ORTT reklámidő-túllépést felügyelő ellenőreinek figyelmét hívatottak elaltatni.