Egymillióért népszerűsíti a Nagy Testvér a honvédséget

2002.10.28. 16:13
A honvédelmi tárcának hozzávetőlegesen egymillió forintjába kerül, hogy a Big Brother egy héten át népszerűsíti a honvédséget. Pontos összeget azonban se a honvédelmi tárca, sem pedig a produkció főszerkesztője nem tudott mondani.
realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Realitynapló 6. - A Nagy testvért figyeljétek?

Realitynapló 7. - Szerencseherék

Realitynapló 8. - Jogi esetek

Realitynapló 9. - Valóságshow-elmélet haladóknak

Realitynapló 10. - Fele királyságok

Realitynapló 11. - Vissza a valóságba

Realitynapló 12. - Ámbár

Realitynapló 13. - Kontrapornó

Magyarország legnézettebb tévéműsorában népszerűsítették szombaton a honvédséget - nyilatkozta az Indexnek Matyuc Péter, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs igazgatója, utalva arra, hogy ezen a napon a Big Brothert nézték a legtöbben: a műsort csaknem két és fél millióan tekintették meg. A tv2 valóságshowjában éppen ettől a naptól kezdődően kell - egy héten át - katonai feladatokat teljesítenie a játékosoknak. A feladatok azonban nem a militarizálást szolgálják, hanem például az egyenruha népszerűsítését, vagy a védelmi feladatok elsajátítását.

Egymillió, tábori konyha nélkül

A kommunikációs igazgató szerint hozzávetőlegesen egymillió forintba kerül a honvédelmi tárcának a valóságshow, a költségek egy részét ugyanakkor a műsort készítő produkciós iroda állja. Matyuc kalkulációjában ugyanakkor nincsen benne a honvédségi eszközök - többek között egy UAZ terepjáró és egy tábori konyha - rendelkezésre bocsátása. Igaz - tette hozzá a kommunikációs igazgató - a honvédelmi tárca nem számlázza le ezeket a költségeket saját magának, ráadásul kiadást csak az eszközök helyszínre szállítása jelent.

A fő finanszírozó a honvédelmi tárca

Az egymillió forint körüli összeg a felépítendő őrtorony, illetve a fedezék anyagköltségeire megy el - közölte Matyuc Péter. Radnai Péter, a produkció főszerkesztője az Indexnek úgy nyilatkozott: a felmerülő költségek nagyobbik részét finanszírozza a honvédelmi tárca, kisebbik hányadát pedig a produkciót készítő cég. Radnai úgy véli, a jelentős költség az eszközök bérbevétele volna, ezekért viszont nem kértek pénzt.

Katonai feladatok

A hátralévő napokban a játékosoknak egyebek mellett álcahálót és csapatzászlót kell készíteniük, illetve babgulyást főzhetnek gulyáságyúban. Feladatuk még, hogy menetdalt írjanak, illetve, hogy megszervezzék a Nagy Testvér Ház folyamatos őrzését, ehhez kell felépíteniük fából egy őrtornyot.