Sára, Márió
-12 °C
-1 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tavaly januárban készítettünk videót az Esések Iskolájában, ahol főleg időseket tanítanak meg esni. Persze a videóban elhangzó tanácsok mindenkinek hasznosak: segítenek, hogy lehetőleg törések nélkül megússzuk, ha elesünk a jeges utcákon:

 • Ha ön is szokott ilyet csinálni (mármint ha legalább egyszer csinált már ilyet, vagy tervezi, hogy egyszer, ha végre elköltözik, mindenképp csinál majd, lakást mégsem vált olyan gyakran az ember), akkor legyen nyugodt, ez egy teljesen természetes dolog, például az USA épp búcsúzó First Ladyje, Michelle Obama is megsétáltatta a kutyáit a Fehér Ház folyosóin még egyszer.

 • Kisiklott egy vonat Esztergomnál szerdán, és emiatt még mindig pótlóbuszokkal kell közlekedni a vonal egy szakaszán, Esztergom és Dorog között. 

  Egy olvasónk kaotikus állapotokról számolt be. „Harminc percet késett az a vonat, aminek 7.15-kor kellett volna indulnia Esztergomból. Egy csomó állomáson nincs fűtött váró, még ott sem, ahol van állomásépület. A szokásos három kocsi helyett egy kocsit küldtek, ami persze már Piliscsabán fullon volt. Ráadásul akkor már a következő vonatra várók is erre akartak felszállni.”

  A műszaki mentés várhatóan kora délutánig tart.

 • 15542106 671306113042533 2032392005443935481 n?oh=164eaca8dac00e

  A NIF Zrt. egy látványos animáción mutatta be, hogy néz majd ki a 62 kilométeres autóút. Az építkezés februárban kezdődik, a tervek szerint 2019 őszén már használhatjuk. A zsúfolt, sok településen áthaladó 44-es főút forgalma terelődik majd át a kétszer kétsávos gyorsforgalmi útra. A sebességhatár 110 km/óra lesz, így Békéscsaba akár 45 perccel is közelebb kerülhet Kecskeméthez és Budapesthez.

 • Lengyelországban hamarosan digitális okmányokkal váltják fel a hagyományos papíralapúakat, igazoltatásnál elég lesz felmutatni a mobilt, benne a személyivel, jogosítvánnyal vagy az autó papírjaival.

  A digitális dokumentumok egyelőre csak opcionálisak lesznek, aki a hagyományos okmányoknál maradna, megteheti.

 • Már tavaly augusztus óta létezik, de én csak most fedeztem fel azt a Twitter-fiókot, ami zseniálisan ötvözi az ismeretterjesztést a fáradságmentes, automatizált adatfeldolgozással.

  A Hubble Live nevű csatorna tulajdonképpen nem tesz mást, mint folyamatosan kiírja, hogy éppen ki dolgozik a távcsővel, pontosan melyik eszközt használja, és mit néz vele. Sajnos a posztokban szereplő fényképek nem az épp aktuálisan látott látványt mutatják, hanem csak a figyelt területet, egy-egy korábban készült asztrofotó segítségével.

 • Emlékeznek még Anna Chapmanre? Ő az, akit az oroszok hősként ünnepelnek, igazi sztár exkém. Pedig az egykori orosz hírszerző annyira nem is volt jó a szakmájában. Az ilyenkor szokásos kamuházasságát és legendáját viszonylag jól fel tudta építeni, miután hozzáment egy mit sem sejtő brit férfihoz, de amikor már illegális hírszerzőként az Egyesült Államokban tevékenykedett, viszonylag hamar lebukott a társaival együtt

  Chapman (akinek az eredeti neve Anya Vaszilievna Kuscsenko) most Oroszországban celebkedik, pózol, instagramoskodik, és legalább úgy odavan Donald Trumpért, mint Németh Szilárd.

 • Tegnap este tartotta az utolsó sajtótájékoztatóját a Fehér Házban Barack Obama. Amíg a beszéd tartott, gyorsan rákerestem, hogy nézett ki 2009-ben, amikor nyolc évvel ezelőtt megtartotta az első sajtótájékoztatóját ugyanott. A háttér nagyot változott (valószínűleg másik teremben tartotta), a nyakkendő is teljesen más lett, de Obama vonásain alig hagyott nyomot az elmúlt nyolc év, vagy ügyesek a sminkesei (nyilván). Az igazolványképén még jobban látszik ez.

  És találtam még egy vicces párhuzamot keresgélés közben:

  A szintén nyolc év után leköszönő George Bush utolsó sajtótájékoztatójának egyik záró momentuma 2009-ben, és egy mai kép Obamáról, hasonló helyzetben. Nincs tanulság.