Péter, Pál
21 °C
32 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És ez nem egy halálos fenyegetés, de ez történik velünk, ha ebben a hotelben töltjük az éjszakát. Ugyanis a zanzibári szállás egy része a víz alatt van, így a hálószobánkat teljesen körbeveszi a víz, ami vagy iszonyatosan nyomasztó, vagy csodálatosan megnyugtató élmény lehet. 

 • A World Soccer futballmagazin összeszedte a világ 500 legfontosabb futballistáját, most két magyarnak jutott hely. Mivel Nagy Ádám topbajnokságban teljesített jól, az ő pozíciója nem véletlen. A térképen jól látható, 47 spanyol játékos van nagy befolyással a jelenlegi futballra, vagyis majdnem a teljes 10 százaléka.

  worldsoccer500

  A dijoni Lang Ádám bekerülése kissé meglepő, bár a francia bajnokság nem gyenge, és nagy harcban maradtak bent.

  Előző évben négy magyar volt ezen a listán: Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Király Gábor és Nikolics Nemanja.

 • Vannak olyan emberek, akikben nincs meg a természetes életösztön. Pont ilyen ez a férfi is, aki mindenképpen fontosnak tartja megmutatni, hogyan is néz ki egy aligátor harapása. Ennek érdekében a homlokához erősített egy kamerát, hogy arra a hüllő majd harapjon rá. 

  Vagyis, ha Önnek mindig is az volt az álma, hogy egy aligátor jól arcon harapja, de soha nem volt meg hozzá a bátorsága, most megtapasztalhatja, hogy is néz ez ki:

  Azt érdemes tudni, hogy kb. a krokodiloknak és az aligátoroknak van a legerősebb harapásuk a világon. Olyan erős, hogy azt mechanikus segítség nélkül nem nagyon lehet szétfeszíteni. Egy aligátor harapása lazán elérheti a 147,6 kg/cm2-t (a kanyarban sincs a bordás krokodiléhoz), ami egyébként kétszer annyi, mint amennyi a koponya összezúzásához kell. Tehát, ha egy aligátor ráharap valakinek a fejére, az utána már sok mindenen nem fog töprengeni.

 • Miután a Washington Post megírta, hogy Donald Trump több ingatlanjában is ki van függesztve a falra egy őt ábrázoló kamu Time magazin borító, a német Spiegel továbbgondolta az ötletet. A Snapchat-csatornájukon közzétettek egy videót egy sor további kamuborítót Trumppal, nem csak a Time-ot, hanem más ikonikus borítókat is megidézve:

   A videót egy felhasználó rögzítette és tette ki Twitterre. A Mashable meg összeszedte, melyik kép melyik eredeti borítóra utal. Ha nincs meg mind fejből, erre tessék.

 • Míg vannak szervezetek, amelyek bojkottálják a  civileket megbélyegző törvény előírásait, mások szépen végrehajtják azt. A Magyar Vöröskereszt az elsők között teljesíti a törvény előírásait. Honlapjukon létrehoztak egy külön oldalt, amelyen beszámolnak arról, hogy 2016-ban adományaik 10,55 százaléka származott külföldről, összességében pedig 1,94 százalék a külföldi pénzbeli támogatások aránya az összes támogatáshoz képest. Ahogy a törvény előírja, logójukra is ráírják, hogy ők külföldről támogatott szervezetnek minősülnek. 

  mvk logo tamogatott szervezet 800-300x66.png
 • 2,76 millió dollárért, azaz kb. 750 millió forintért, kelt el R2-D2 egy szerdai árverésen, írja az MTI. A Profiles in History auckiósház közleménye szerint a 43 centiméter magas robotot olyan alkatrészekből építették meg, amelyek az első trilógia filmjeiben szerepeltek.

  Az árverésen licitálni lehetett még többek között Luke Skywalker lézerkardjára, valamint Darth Vader sisakjára és mellvértjére is, a legtöbbet azonban R2-D2-ért fizettek. A vásárló személyét nem hozták nyilvánosságra.

 • Ha unalmas lángosozást, palacsintázást, kellemes pancsolást a térdig érő langyos vízben, akkor a balatonakarattyai Nosztalgia Üdülőház nem lesz ön választása. Ugyanis 

  a Nosztalgia Vendégház lehetőséget nyújt a pihenni vágyó családoknak, vendégeknek, akik a strand nyüzsgése után teljes erdei nyugalomra és csendre vágynak.

  De mit is értünk a strand nyüzsgésén?

  Screen Shot 2017-06-29 at 12.31.23.png

  Ha a víz alatti csontvázakat, és cápacsaládokkal való kergetőzést, akkor máris foglalja le a szállását, hiszen családoknak is ideális! A találatot köszönjük Zoltánnak.

  Screen Shot 2017-06-29 at 12.36.40.png
 • Aki minőségi magyar fotográfiára vágyik, csak pillantson bele a Vogue-ba. Budapesti gyógyfürdőkről készített sorozatot a divatfotóival nemzetközi elismertséget szerzett Perlaki Márton, aminek az a különlegessége, hogy főszereplőnek édesanyját és az ő két legjobb barátját választotta. „A szüleim egy fürdőben találkoztak. Fürdők nélkül én nem is léteznék” – kezdi mesélni a saját és a projekt történetét Perlaki. Akit érdekel a folytatás, idekattintson. Megéri!

 • Két dolog miatt érdemes Amerikában sporteseményre járni, az egyik nyilván az élmény, a másik pedig az, hogy a legtöbb helyszínen egészen elképesztő kajákat lehet venni.

  vlcsnap-2017-06-29-11h28m10s031

  A NASCAR is erősített most egy ilyennel, a déli államokban már elterjed rántott kólás fánk receptjét tették ki most egy minivideó formájában.

  Ők mondjuk rántott kólaként reklámozzák, ami elsőre egyszerre hangzik ezerszer jobbnak és ezerszer undorítóbbnak.

 • A corgi kutya cukiságra van programozva. Kicsi, tömzsi és felnőtt korában is kölyökkutyára hajaz. Ez persze azzal jár, hogy atletikus képességekkel nem igazán rendelkezik, de ezt lazán pótolja szenvedéllyel:

 • Keményen beszólt Trumpnak Vincente Fox Quesada, Mexikó korábbi elnöke, aki a Super Deluxe-nak készített videóban arra kéri Trumpot, a saját egója okán ne sodorja háborúba az egész világot, inkább tartson kéznél pár sütit, és nyugodjon le a francba.

  Super Deluxe

  Dear Donald J. Trump, former Mexican President Vicente Fox Quesada has some questions you need to ask yourself before you send us to war.

  Quesada jól odaszólogat, olyan forrásokat használt fel az amerikai elnöknek küldött videóüzenethet, mint például egy totyogós gyerekekről szóló szülői kézikönyv. Az angolja meg kicsit olyan, mint mikor a Twin Peaksben visszafelé beszélnek. Szóval érdemes megnézni.

 • Persze a miért nem nézett a lába elé és az ekkora kátyút észre lehet venni, csak nyerészkedni akar típusú kommentek is felbukkantak már annál a posztnál, amit egy segítséget kérő nő rakott föl a Facebookra pár nappal ezelőtt. A Madarász Kórház előtt egy alattomosan elhelyezett halálcsapdának is megfelelő kátyúba lépve bokáját törte és most műtét vár rá. A poszt szerint az útkezelő ilyenkor kártérítést fizet, ám ehhez tanúkra lenne szüksége. Annak a járdának meg egy alapos felújításra.

 • Mi van? Kihalt a város, és senki sem vásárol? Egy olvasónk lőtte ezt a képet a Fogarasi úti Tesco parkolójában. Mi tagadás, ez az útlezárás bombabiztos módszere.  

 • Egy - Alfred Hitchcock filmből elszabadult - embergyűlölő varjú tartja rettegésben a vancouveri postásokat. A madár a kanadai város egyik kisebb körzetében tevékenykedik, már többször megtámadta a postásokat, akik a testi épségük miatt addig nem fognak kézbesíteni, amíg az biztonságos nem lesz.

  A Canuck nevű madár - a kanadaiak elterjedt beceneve, mintha az amerikaiakat jenkiknek hívnánk - jól ismert az egész városban. Látták már a földalatti utasai, egyszer egy gyorsétteremből reggelit akart magának lopni, de azzal is vádolják, hogy egy bűntény színhelyéről emelt el egy kést. (MTI)

 • New Yorkban van Till Attila, ahonnan rendesen posztol is a Facebookra. Éppen ment át a Brooklyn hídon, amikor egy ismerős arcra lett figyelmes. Íme!