Orsolya
7 °C
17 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Új-Zélandon szeptember végén tartottak választást, ami után a szociáldemokrata Munkáspárt alakíthatott kormányt, a miniszterelnök pedig Jacinda Ardern lett, aki így a világ legfiatalabb női kormányfője. (Akit bővebben érdekel a politikus portréja, az a 444-en olvashat róla.)

  Ardern nagyon népszerű a fiatalok körében, amihez hozzájárult, hogy szabadidejében DJ-zni is szokott. Egy új-zélandi lap, a Spinoff összeállított egy Spotify-listát Ardern zenéiből, úgyhogy most ön is meghallgathatja, milyen egy szocdem kormányfői tracklist:

  A lap interjúrészletekből szedte össze, hogy milyen zenéket szeret játszani és hallgatni Ardern, ezért inkább csak egy hozzávetőleges lista ez, nem egy valódi, kipróbált DJ-szett. A Judas Priesttől a Breaking The Law című számot például már biztos nem játszaná le Ardern, mert egy miniszterelnöktől az egy kicsit áthallásos.

 • Eltűnt egy 16 éves fiú egy XII. kerületi gyermekotthonból, írja a Police.hu. A kamasz kb. 170 centiméter magas, szőke hajú és kék szemű.

  Darida Szabolcs 2012-01-02
  Fotó: Police.hu

  A rendőrség azt kéri, hogy aki a tartózkodási helyéről vagy az eltűnésének körülményeiről bármilyen információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámokon.

 • Irigylésre méltó botrányai vannak Izlandnak. Tudják, ez az az ország, ahol 2013-ban történt meg először, hogy a rendőrök megöltek egy embert, és az izlandiak ezt úgy élték meg, mint valami nemzeti tragédiát.

  Na, most sem kellett túl sok az izlandiaknak, hogy kikészüljenek, csak ez a videó, amiben egy turista kisétál egy hegy szélére:

  Az Independent cikke szerint az izlandiak egyre elégedetlenebbek a növekvő számú turistával, mert zavarják a helyiek nyugalmát és károsítják a természetet.

 • Egy 20 éves, csörögi lány május 5-én, egy péntek délután, jegyváltás nélkül szállt fel a Vácról Budapestre közlekedő vonatra, majd amikor a kalauz felszólította, hogy a következő állomáson szálljon le, B. Boglárka előbb hangoskodni kezdett, majd arcon ütötte a jegyvizsgálót. Mikor mindketten leszálltak a vonatról, a lány a peronon combon rúgta és szidalmazni kezdte az ellenőrt. B. Boglárka ügyében közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult nyomozás, amit a váci rendőrök vádemelési javaslattal fejeztek be, írja a Police.hu.

 • A haybay nevű Twitter-felhasználó állítása szerint hétfőn éppen a sminkes órájáról tartott hazafele, mikor megállították a rendőrök és meg is bírságolták. Hogy mi ebben a különös?

  Ez:

 • Time lapse of Adelaide Street, notice the kid full Micheal J Fox’n the green bus!!!

  corin (@corinrules) által megosztott bejegyzés,

  Fogadjunk, hogy önnek sem tűnt fel, hogy a videó közepe tájékán egy gördeszkás srác idézi fel a Vissza a jövőbe egyik legjobb jelenetét egy buszra kapaszkodva (kivéve ha előbb elolvasta a leírást).

  Mondjuk amúgy  úgy sem könnyű megtalálni, úgyhogy inkább szavazzanak, hányadjára vették észre.

  Ön hanyadjára vette észre a gördeszkást?

  • 214
   Tíz perce ezt nézem, de még mindig nem látom
  • 118
   Elsőre
  • 86
   Másodjára
  • 72
   Harmadjára
 • Itt egy előzetes, amiben a Jurassic Park folytatását képzelik el az alkotók, de Bruce Willis hathatós közreműködésével. Állat lett volna.

  Willis jelenetei az amúgy elég tré A nap könnyei című filmből származnak.

 • Az Országos Meteorológiai Szolgálat még szombatra is veszélyjelzést adott ki a köd miatt az ország északi felére - sajnos ebből ma reggel az ajtón kilépve nem sokat tapasztaltam, pedig eléggé bírom a ködös őszi reggeleket. Úgy néz ki, hogy nem vagyok ezzel egyedül, ezt bizonyítja az rengeteg fotó, amit olvasóink küldtek nekünk. Mutatom a legjobbakat:

 • 700 kiló szőlőt loptak el egy szőlőtermesztőtől a svájci Bieli-tó környékén. Az áldozat szerint profikról van szó, ezért senki nem érezheti magát biztonságban.

  300 kg pinot noir borszőlőt és 400 kg saszlát (a két leggyakoribb svájci szőlőfajtát) tulajdonítottak el a tolvajok, ami egyébként nem egy eget verő mennyiség, de a tulajdonost nyilván bosszankodik miatta.

  A dolog érdekessége egyébként, hogy soha ez előtt nem történt hasonló, az idilli környéken eddig senkinek jutott eszébe az, hogy szőlőt lopjon. Hiába, a svájci társadalom is kezd megromlani. 

 • Kolumbia alkotmánybírósága arra kötelezte a kormányt, hogy szerezze vissza azokat a kincseket (több mint 120 darabot), amit az ország elnöke a 19. században a spanyoloknak adott. Azok ugyanis az ország kulturális örökségéhez tartoznak, elajándékozni őket pedig alkotmányellenes. 

  A kincseket a kolumbiai őslakos Quimbaya civilizáció aranyművesei készítették a 4-10. század idején, amiket 1893 ban Carlos Holguin elnök Habsburg–Tescheni Mária Krisztina spanyol királynénak ajándékozott, mert az segített neki egy határvitában Venezuelával szemben.

  A kolumbiai kormány egyelőre nem reagált az alkotmánybíróság ítéletére, de az egészen biztos, hogy nem lesz könnyű visszaszerezniük a műkincseket. Csak úgy nagyon ritkán ad vissza bárki is bármit (legen szó magánemberről, királyi sarjról, múzeumról vagy országról), a magyar kormánynak is nagyon meg kellett szenvednie azért, hogy visszaszerezze a Seuso-kincseket.

  (via)