Dezső
12 °C
25 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Például az Árkádban lévő Interspar takarítóinak, akik megmosolyogtatóan hagyományos eszközökkel estek neki a nem hagyományos időjárás következményének. Olvasónk, Viktória beszámolója következik: „Hoztak néhány vödröt és egyéb alkalmatosságot amivel felfoghatják a vizet de hamar rájöttek, hogy semmit nem ér, ugyanis kb. mindenhonnan ömlött a víz. A legviccesebb az volt, amikor a neoncsövek, egyéb izzók mellett is folyt a víz - kicsit sem veszélyes. Egyedi megoldásként egy nejlonzacskót húztam a lábamra, úgy jártam a sorok között és próbáltam a vacsorának valót megvenni. Kb. 20 perc után látták, hogy esélyük sincs a vízzel szemben, úgyhogy "technikai okok" miatt bezárták az Interspart és kitereltek mindenkit."

 • Nézzék meg, miket találtak Angyalföldön a Fiastyúk utcában, hátha van köztük ismerős:

 • A Dózsa György úton és a Lehel úton fotózott olvasónk, Antal, aki a vihar két szerencsétlen patkányáldozatát is megörökítette. 

 • "Egy autó keveredett a sínekre a mexikói és az Erzsébet királyné útja sarkán. Ha jól értem a sztorit, három autó rossz helyen fordult le az útról, mert a víz miatt nem lehetett látni az útvonalat. Az egyikük húzta a rövidebbet" – írta volt kollégánk, Freevo, aki fotót is mellékelt az incidensről. Szerencsére baja senkinek nem lett.

  mexikoi ut frivo
  Fotó: Freevo
 • Két hete írtam egy posztot arról, hogy milyen furcsán alakulnak az áruházban a vízszűrőbetétek árai: egyes kiszerelésben 2000, kettesben 2500, hármasban 2333 forintra jött ki egy betét ára.

  Az értetlenkedésemre elképesztő levéláradat érkezett: szinte mindenki azt írta, hogy az emberek vakon bíznak benne, hogy a nagyobb kiszerelés fajlagosan olcsóbb, ezért sokan nem ellenőrzik, hogy tényleg jól járnak-e. Szerintük a nagy áruházak (sőt, az összes) ezt gyakran kihasználják, és a kereslet-kínálat szabályai szerint miért is ne tennék.

  Válaszolt a MediaMarkt is:

  A MediaMarkt egyes termékeket a nagy vásárlói kereslet miatt akár több százas nagyságrendű mennyiségben szerez be, ezekre a beszerzés során jelentős engedményt tud elérni, így kedvezőbb áron tudja kínálni a vásárlóknak. A helyi vásárlói igények és az ebből eredő beszerzési mennyiségbeli különbség áruházanként és kiszerelési egységenként is eltérő lehet.

  Aha.

  Aztán tegnap arra jártam, és egy sugallatnak engedelmeskedve beugrottam megnézni, mi a helyzet vízszűrő-fronton.

  IMG 3423

  Kettes kiszerelés ezúttal nem volt, de a hármas ára ezer forintot zuhant, így egy darab már csak 1965 forintba kerül. A négydarabos szett esetében pedig alig merem leírni: (törzsvevőknek) 1698 forint a szűrő már!

  Ezután mondja valaki, hogy ez egy következmények nélküli ország!

 • Több olvasónk is küldött képeket a dunaújvárosi mini tornádóról.

  tori
  Fotó: Olvasónk, Attila

  Ez egy úgynevezett nem-mezocikilonális tornádó. Ilyenek rendszeresen előfordulnak a nyári félévben, de csak nagyon rövid élettartamúak és kis területet érintenek. A szélsebességük viszont meghaladhatja a 100-150 kilométer/órát is.

 • Csütörtökön lesz 40. éve, hogy a Csillagok háborúját bemutatták az amerikai mozik. Egyrészt ennek alkalmából, másrészt követve a Baljós árnyak óta meghonosított szokást, a Vanity Fair havilap négy különböző borítóval jelenik meg május 31-én - mindegyiken a Star Wars VIII szereplői láthatók. 

  Carrie Fisher saját borítót kapott, Luke és Rey ketten osztoznak egyen, az Erő sötét oldalát a Kylo Ren-Hux tábornok-Phasma kapitány trió képviseli, a lázadókat Poe Dameron, Finn és az egyik új szereplő, Rose Tico (Kelly Marie Tran).

 • A veszprémi állatkertben tekinthető meg ez a picinek nem igazán mondható uhufióka (Bubo bubo). Az uhu, más néven nagy fülesbagoly természetes élőhelyei Európában és Ázsiában találhatóak, a világ legnagyobb bagolyfaja, Magyarországon fokozottan védett.

 • A nyáron mozikba kerülő Valerian és az ezer bolygó városa az előzetesek alapján a giccs határán egyensúlyozó űropera lesz, kismillió idegen lénnyel és az Ötödik elemből megismert harsány látványvilággal, amivel speciel semmi bajunk nincs, ha a sztorija lesz legalább olyan jó, mint a világot Milla Jovovich biggyesztett szájával megismertető nagy elődé volt. A plakátja egész jól sikerült:

  unnamed
 • A Budakeszi Vadasparkban él Európa talán legidősebb

  hiúz őméltósága,

  áll a vadaspark közleményében. Hubert idén ünnepli a 23. szülinapját, ami elég nagy szám, hiszen a szabadban legfeljebb 13 évig élnek a hiúzok.

  hubert1
  Fotó: Budakeszi Vadaspark

  Hubertet még a széltől is óvják, alacsony zsírtartalmú csirkével etetik, vitaminokat, porcerősítőt és gyulladáscsökkentőt is kap, mivel fogazata és csontozata sem a régi már. 

 • Stockholmban szerda este játssza az Európa Liga döntőjét az Ajax Amsterdam a Manchester Uniteddel. Az angolok a hétfői terrortámadásra hivatkozva a szokásosnál is később érnek a stadionba, és a hagyományos edzést kihagyják kedd este. Az Ajax viszont ott lesz a tervek szerint.

  Marosi Balázs önkéntesként dolgozik az EL-döntőn
  Marosi Balázs önkéntesként dolgozik az EL-döntőn

  Megérkezett már a kupa is, ott van a helyén a Friends Arenában. A környéken a helyzet nyugodt, semmit nem érezni a Manchesterben történtekből.

 • Dugványozásból ugyan kettest kapott, de ásásból jeles.

 • Őszinte előzetest kapott A sötét ötven árnyalata, amiről az alkotók biztos azt hitték, hogy nagyon meredek, pedig a misszionáriuspózban, NADRÁGBAN kúró főszereplő sok minden, csak az nem.

 • A Velencei-tó horgászközössége keserű időket él, legalábbis a Fishingtime.hu-n megjelent beszámoló szerint: a tavi horgászrendben foglaltak ellenére egyre több helyen jelennek meg újonnan épített és lezárt horgászállások, amelyek kiszorítják a többséget a legjobb partszakaszokról. 

  A poszt szerint a szabályok tiltják ugyan a horgászállások és foglalt helyek építését, de ez egyeseket (a képek tanúsága szerint például Sukoró önkormányzatát) nem zavar abban, hogy mégis magánstégeket húzzanak fel. 

  A horgászok csalódottak, nemcsak azért, mert az építkezéseknek az az üzenete, hogy a törvények egyesekre nem vonatkoznak, hanem azért is, mert a legjobb horgász-partszakaszokat veszik így el előlük

  – szomorkodnak a horgászok. Az ügyről megkérdeztük a sukorói önkormányzatot, jelezzük majd, ha válaszoltak.

 • Látott mostanában munkáját irigylésre méltó hatékonysággal és pontossággal végző melóst? Ha nem, mutatunk egyet.