Márta, Flóra
18 °C
31 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem igazán értem, miért száll meg valaki ilyenben, talán az "imádok kempingezni, csak már öreg/lusta/kényes vagyok hozzá" emberek lehetnek a célcsoport. Mindenesetre így néznek ki a szobák a Huettenpalast Hotelben:

  227323 219818038048193 6852810 n
  Fotó: Huettenpalast Hotel
  Hut8
  Fotó: Huettenpalast Hotel

  Bár nem tartozom a fenti célcsoportba, kifejezetten tetszenek. [via curbed]

 • Nyugi, csak egy emlékérme. A forint ugyanis augusztus 1-én lesz 70 éves, ez meg amolyan szülinapi ajándék. Jól néz ki, nem?

  penz
  Fotó: mnb.hu

  Az ezüst 10 ezres és a színesfém változatú kétezres mellett, 50 forintosokat is vernek az évforduló alkalmából, ez utóbbiak forgalomba is kerülnek. További részletek itt.

 • Hamarosan négy új résszel tér vissza a Szívek szállodája (Gilmore Girls), de most épp nem csak ezért lelkesedett be a sorozat rajongótábora: valakinek beugrott, hogy egy 12 évvel ezelőtti, 2004-es részben Lorelei gyakorlatilag megjósolja Hillary Clinton elnökségét.

  Az ötödik évad "A Messenget, Nothing More" című részéről van szó, ahol Lorelai a telefonban Luke-nak azt mondja: "See you when Hillary's president!", vagyis "Viszlát, amikor Hillary elnök lesz!"

  CoZI c WEAAbl7n
  Fotó: @GilmoreGirls / Twitter

  A sorozat november 25-én tér vissza az új részekkel, az elnökválasztást pedig november 8-án lesz, úgyhogy a jóslat könnyen igazzá válhat.

  Hillary Clintont egyébként többször említik a sorozatban, például a harmadik évadban Rory arról beszél a barátjának, Deannek, hogy Clintonról akarja írni a felvételi dolgozatát: „Ő annyira okos és kemény és senki nem gondolta, hogy megnyerheti New Yorkot, de megnyerte, és remekül csinálja, és hallottad már beszélni? (...) Remek szónok, erős és meggyőző".

  Ez egyébként egy jó példa arra is, hogy Hollywood hogyan segítette nagyon konkrétan Clinton politikai karrierjét.

 • Fotó: Kallos Bea / MTI

  Zsótér Sándor az egyik legjobb és legeredetibb magyar színházi rendező, úgyhogy érdemes odafigyelni arra, mit mond a színészetről. Most például egy héten át workshopot vezetett a szegedi Thealter nemzetközi színházi fesztiválon, amelynek egyik résztvevője össze is szedte tizenhárom pontba Zsótér gondolatait a szakmáról. A címben foglalt mellett ilyesmik szerepelnek a színészekhez intézett rendezői tanácsok között: "Soha semmiért ne kérj bocsánatot! Én mondok valamit, te csinálod, amit csinálsz, és a kettőből lesz egy harmadik", "Ne káromkodj, azzal csak elmegy az energiád felesleges dolgokra ahelyett, hogy a feladatra koncentrálnál. Közben pedig egy füst alatt felmented és megdicséred magad vele, pedig mire föl?" vagy "Oh, Ó, Ah! Ezek inkább amolyan fiziognómiai cuccok, nem artikulálódnak szóvá, különben lamentálás lesz belőle. Vagy sokszor káromkodás értéke is lehet. Szóval ugródeszka." A többiért ide kell kattintani.

 • Főleg ha nincs is szolgálatban. Mikaela Kellner svéd rendőrnő egy stockholmi strandon lazított épp, amikor el akarták lopni egyik barátja mobilját. Kellner gyorsan aktivizálta magát, és legyűrte a rablót.

 • Jó estét mindenkinek, Michael Jordan vagyok, és azért vagyok itt, hogy Hillaryt támogassam. Jó, ezt csak azért mondtam, mert tudom, hogy Donald Trump úgysem tud megkülönböztetni minket.

  Így kezdte Kareem Abdul-Jabbar, a Lakers egykori centere beszédét a magyar idő szerint péntek hajnalban tartott demokrata elnökjelölő konvención (amiről elég sokat írtunk ám!): 

  A feketék jogaiért évtizedek óta harcoló Abdul-Jabbar egyébként nem véletlenül mutatokozott be Michael Jordanként; minden idők legnagyobb kosarasa ugyanis apolitikus magatartását félretéve nyílt levélben fejezte ki döbbenetét a tendenciózusan a feketék sérelmére elkövetett rendőri túlkapások miatt. 

 • A Facebookon indult világhódító útjára ez a rövid videó: a pap előtt álló ifjú pár a házassági fogadalom szövegét mondja, mikor a háttérben elszabadul, na, ha nem is a pokol, de az egyik virágsziromszóró kislány.

 • A Tigrisek Világnapján a WWF a tigristenyésztő központok vizsgálatát és a kereskedelmi célú tigrisfarmok haladéktalan bezáratását sürgeti Ázsia szerte. A szervezet hazai irodája szerint mindannyian tehetünk a tigrisekért.

  tigri
  Fotó: Anton Vorauer / WWF

  Bár a szabadon élő tigrisek száma az elmúlt időszakban nőtt, az illegális kereskedelem megfékezése és az élőhelyvédelem mellett elengedhetetlen a tigrisek testrészeiből készített tárgyak - főleg a tigriscsontból készített, gyógyhatásúnak vélt készítmények - iránti kereslet csökkentése is, a nagyragadozó fennmaradásáért. Ezt a keresletet nagymértékben gerjesztik a legálisan működő tenyésztelepek is, amik átvilágítására szólít a WWF. 

  Júniusban egy razzián egy azóta márbezárt Tigris Templomban 137 tigris mellett 40 fagyasztott kölyöktetemet, 30 formalinban konzervált tetemet és 1000 tigrisbőrből készült amulettet koboztak el.

  Az ázsiai szaporítóközpontok száma ugrásszerűen megnőtt az elmúlt 15 évben, 200  központ létezéséről lehet tudni Kína, Laosz, Vietnám és Thaiföld területén, összesen 7000-8000 tigris élhet fogságban, 3900 példányra becsülik szabadon élő társaik számát.

  Sok ilyen telep kínál turista attrakciókat is, például a tigrisetetést vagy közös fotót. Az ilyen szolgáltatások megfizetésével tovább nő a kereslet a fogságban tartott tigrisek kizsákmányolása, vagy testrészeik forgalmazása iránt, ezért a WWF Magyarország az Ázsiába utazók felelősségére figyelmeztet.

  400 tigrist tartanak itt fogva
  400 tigrist tartanak itt fogva
  Fotó: Anton Vorauer / WWF

  "Arra kérjük az Ázsiába látogatókat, hogy kerüljék a tigriseket nagy létszámban, fogságban tartó szaporító telepeket, különös tekintettel azokra, amik látványos programokon keresztül megpróbálnak hasznot húzni az állatokból. Egy ilyen felelős döntéssel segíthetik a vadon élő tigrisek védelmét célzó erőfeszítéseinket" - mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

  A kereslet csökkentése mellett a WWF aktív szerepet játszik a nagyragadozók élőhelyének védelmében, és az illegális vadászat visszaszorításában. Ehhez a munkához egy szimbolikus örökbefogadási programmal bárki hozzájárulhat.

 • 20160728 skarlat 01
  Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark

  Még feketék a Szegedi Vadasparkban kikelt skarlátíbisz-fiókák, nemsokára azonban az állatkert legszínpompásabb állatai lesznek. Idén hat fióka kelt ki a ritka dél-amerikai madarak fészkeiben, a fiókák száma azonban még növekedhet, hiszen a fészkekben vannak még ki nem kelt tojások.

  20160728 skarlat 02
  Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark
 • animation-(1).gif

  Van itt egy videó, tele fura helyzetekkel, főként olyanokkal, amelyekbe egész addig nem téved az ember, amíg fel nem pattan egy motor nyergébe azzal a felkiáltással, hogy hú, ez baromi jó móka lesz. 

 • Sikerrel startolt el és állt pályára az amerikai kémügynökségek legújabb műholdja. Az NROL-61 elnevezésű küldetés rakománya és célja ismeretlen, annyi biztos, hogy egy Atlas–5-ös rakéta vitte fel az űrbe az eszközt, és elég jól nézett ki a start.

  letöltés
  Fotó: Twiiter
 • Fotó: Mark Zuckerberg

  Ők itt (balról jobbra) Doug és Beast (Fenevad). Beast Mark Zuckerberg, a Facebook alapítójának és vezérigazgatójának kutyája, Doug pedig az amerikai popkultúra egyik ikonja, akiknek természetesen saját Facebook-oldaluk is van, de nyilván senki nem is feltételezte, hogy ne lenne. A két állat legfőbb feladata ebben a pillanatban az, hogy emeljék a Facebook cukiságfaktorát, ami elég jól is megy nekik az eddig 158 ezer lájkból és az 5 ezer megosztásból ítélve. Zuckerberg emellett a Facebook poénfaktorát is emelni kívánta a tréfás képaláírással, miszerint "Úgy tűnik, Beastnek fontos találkozója volt ma az irodában Douggal, a mopsszal. Mindketten egyetértenek, hogy a Facebooknak több kutyatápra és hasvakargatásra van szüksége. Beast ezen kívül szeretne pár bárányt." Beast egyébként különösen kedves minden igaz magyar szívnek, hiszen ő egy őshonos magyar puli, így tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy Magyarország nélkül nem is lenne ugyanaz a Facebook. Sem.