Judit
-2 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Különleges előkarácsonyi ajándékba van szerencséje a hajdúnánási Oláhéknak. A báránytartással foglalkozó családba ugyanis öt kis bárány érkezett, ráadásul egyszerre, így az igen ritka ötös bárányikrek büszke tulajdonosai lettek.

 • Ásotthalom polgármesteri hivatala előtt tüntettek a Magyar LMBT Szövetség aktivistái az ellen, hogy a falu polgármestere és a Jobbik alelnöke, Toroczkai László pár hete egy rendeletben betiltotta, hogy a nagyközségben bárki muszlim vagy meleg legyen. 

  Az elképzelhetetlenül alkotmánysértő rendelet szerint a faluban tilos mecsetet építeni, egész testet és fejet eltakaró ruhában járni, és azt gondolni és terjeszteni, hogy a család nem csak és kizárólag egy férfi és egy nő életközösségéből jöhet létre. 

  15317990 10154218664382055 7424964479230416242 n
  Fotó: Magyar LMBT Szövetség / Facebook

  A szegedi és budapesti aktivisták viszont pont ezt csinálták Toroczkai hivatala előtt, amikor szivárványos zászlót lobogtattak, skandáltak és olyan transzparenseket mutogattak, hogy 

  Papa+papa+gyerek= család, mama+mama+gyerek=család

  A rendeletsértésnek nem volt semmilyen következménye, a Magyar LMBT Szövetség Facebook oldalán nem tűnik úgy, mintha Toroczkai vagy más önkormányzati vezető megjelent volna a tüntetésen. 

 • A Bumm.sk tudósítása szerint óriási tűz volt a kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem Természettudományi Karának épületében. Az előzetes becslések szerint 3 millió eurós a kár.

  letöltés
  Fotó: bumm.sk

  A tűzben szerencsére senki nem sérült meg. Mivel az épületben vegyi laborok is vannak, a tűzoltók a polgári védelelm jászói vegyi laboratóriumát is segítségül hívták az esti bevetéskor.

 • Nem lesz könnyű dolga a lakosságnak.

  De ha már, akkor egy kis segítség: a maszkos férfi péntek este fél 9-kor egy debreceni dohányboltot rabolt ki fegyverrel vagy annak utánzatával. Kb 40 év körüli és 165 centi magas lehet. (via Police.hu)