Ágnes
-13 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elkezdődött az új világ Amerikában, és már az első nap látszik, hogy valóban közeledik Magyarországhoz a szabadság hazája.

  Ugyanis a washingtoni belügyminisztériumot arra kötelezte az új vezetés, hogy határozatlan időre függessze fel a Twitterezést.

  A belügynek rengeteg Twitter-fiókja van, és ezek látszólag eléggé ártatlan témákkal foglalkoznak: ide tartozik például az amerikai nemzeti parkokat felügyelő szerv, a hal- és erdőgazdaság felügyeletének fiókja és a földrengés-mérései miatt sokak által követett földtani intézet feedje is. 

  Azonban a nemzeti parkos Twitter mégis elkövette a főbűnt: retweetelt egy posztot, amin az látszik, hogy Barack Obama 2009-es beiktatási öünnepségén sokkal, de sokkal többen voltak, mint Donald Trumpén. 

  A Boston Globe szerint ezért kellett bezárni a fiókokat, és nem tudni, mikor indulhatnak újra.

  Ettől függetlenül egyébként nyilvánvalóan teljesen jogos, hogy a US Park Service-nek nem kellene ilyen tweeteket megosztania, de azért a drákói reackió arra enged következtetni, hogy Trump alatt kicsit szigorúbban veszik majd a főnöknek nem tetsző dolgokat.

 • Egy száz évvel ezelőtti építészévkönyvet porolt le a Lechner Tudásközpont és kanyarított belőle egy posztot. Leírják mi volt akkoriban fontos a szakmának, milyen új szabályok voltak, miegymás. A legizgalmasabbak benne - a csőposta mellett - a reklámok. (Jó persze friss épületekről is beszámolnak, de 1917-ben a háború vége felé már nem igazán pörgött az ipar, nem véletlen, hogy a Budapest100 sem ragaszkodik egy ideje a százesztendős házak tematikához.)

  Hogy mit próbáltak eladni az építőiparban?

  Tulajdonképpen nem sok izgalmasat, ugyanolyan termékeket, mint ma: tetőszerkezet, tűzriasztót, tűzálló üveget, sőt üvegválaszfalat és a Villeroy & Boch marketingesei is elégedetten nyugtázhatják belelapozva, hogy az elődeik már száz éve is nyomultak Magyarországon mettlachi lapokkal "modernül berendezett mintatermeikben".

  Nekem speciel ez az üvegbeton-hirdetés a kedvencem egy korabeli magyar multitól:

 • A képen az látható, ahogy a mostani és az előző elnöki pár megérkezik a beiktatás előtti ankétra a Fehér Házba. 

  Míg Barack Obama megvárja feleségét a kocsi mellett, és együtt sétálnak fel a lépcsőn, addig Donald Trump nem szarozik azzal, hogy az asszonyra várjon. 

  two-types-of-men-2.gif

  Mondjuk ez annak fényében nem meglepő, hogy Melania Trump egyrészt nő, másrészt bevándorló, és a Donald ezek közül egyik csoportot sem szívleli.

  A teljes videó az Independent oldalán található.

 • Két hete nincs fűtés és meleg víz a váci mentőállomáson, az ott dolgozók -12 fokra ébrednek reggel. A mentősöknek PB-gázzal kell fűteni, erről posztolt az egyik ott dolgozó nemrég:

  A Velvet meg is kereste az Országos Mentőszolgálatot, akik azt válaszolták, hogy január elején mindkét kazán elromlott, de azóta csak az egyiket sikerült megjavítani, így az állomásnak csak az egyik részét fűtik. Reményeik szerint napokon belül elhárítják a problémát.