Malvin
9 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mindig meglep, mikor Nápolyban 8-9 éves kisfiúkat és kislányokat látok pöfögő roncsokon száguldozni, akik ráadásul robogózás közben félkézzel vagy a telefonjukat babrálják, vagy sminkelik magukat. De nem csoda, hiszen hintaló helyett ilyen klassz, kartonból készült hintarobogón szocializálódhatnak:

 • Vigyázat, harapós kutya!

  Amikor egy kapun ezt a feliratot látjuk, azonnal habzó szájú, vicsorgó, ugató- és harapógépek jelennek meg lelki szemeink előtt. Ehhez képes a valóság legtöbbször bizony kiábrándító nekünk, félni és rettegni szerető embereknek. A Boredpanda válogatása tökéletesen bemutatja, hogy a legtöbb esetben maximum azért kell tartanunk az ebtől ott, a kerítés túloldalán, mert halálra nyalogat minket, vagy éppen végelgyengülésig kell vakargatni a hasát, vagy dobálni neki a frizbit. Vagy még attól sem:

 • GettyImages-453315088
  Fotó: Albert L. Ortega / Getty Images Hungary

  A nagy-britanniai The Prop Store elárverezett néhány hollywoodi jelmezt és kelléket, és pár holmi olyan árakon kelt el, hogy attól még az ő álluk is leesett. Christian Bale Batman-jelmezéért, amit A sötét lovagban és A sötét lovag - Felemelkedésben viselt, 192 ezer fontot, azaz 68,7 millió forintot fizetett egy lelkes gyűjtő, és ebben még nincs benne a szállítás ára, ami egy ilyen darab esetében azért valószínűleg kicsit több, mint pár postai bélyeg. Bale, vagyis Batman motorja a filmből 312 ezer fontért kelt el (111,7 millió forint), amihoz képest a főgonosz Bane jelmezéért kifizetett 96 ezer font (34,4 millió forint) szinte röhejesen aprócska összeg.

  A bolt szerint ugyanakkor a világrekordot az eredeti, 1977-es Star Wars-filmben viselt TIE-vadászgépvezető sisakért kifizetett 210 ezer font (75,2 millió forint) jelenti. Érdekesség, hogy bár azt lehetne hinni, a Csillagok háborúja mindent visz, a film forgatásán használt csapó "csak" 33 ezer fontért (11,8 millió forint) kelt el, míg a Cápa forgatásáról való darab 84 ezerért (30 millió forint). Az aukción a bolt mindenesetre brutálisan nagy, másfél millió fontos (537 millió forint) bevételre tett szert.

 • Nemcsak hogy megnyertük az olimpiát, az ÖSSZESET, már a szinte kezünkben, pontosabban a fenekünk alatt a 2024-es olimpiai rendezés is. A Blikk azt is tudja, hogy a bringás futamok Simicska Lajos, egykori Fidesz-közeli nagyvállalkozó és pénzember háza előtt zajlanak majd.

  Ugyanis a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön egy rakat lehetséges helyszínt módosított, és ezek egyike pedig Simicska a lap szerint madárcsicsergéses budai házát is érinti. A terepkerékpár-versenyek zajlanak majd itt. Ha egyáltalán. Mindenesetre a lap úgy tudja, Simicska nem örül, hogy gigaparkoló, kiszolgálóépületek, szervizutak fogják fel a napsütést.