Emil, Csanád
11 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Dr. Olivia Doll hét különböző orvosi szaklap szerkesztőbizottságának is a tagja, ami egy staffordshire terriertől egészen kiváló teljesítmény, még ha az érintett szaklapoktól kevésbé is. Dr. Doll igazi neve egyébként Ollie, a gazdája, Mike Daube pedig közegészségügyi szakértő és az ausztráliai Curtin Egyetem professzora.

    Daube azért döntött úgy, hogy kamu akadémiai profilt épít fel a kutyájának, és a nevében folyóiratok szerkesztőségi helyeit pályázza meg, hogy ezzel hívja fel a figyelmet arra, mennyi gyenge minőségű kamu folyóirat létezik csak azért, hogy lehúzzák szerencsétlen tudósokat, akik csak a munkájuk megjelentetésével tudják építeni a tudományos karrierjüket. Azzal, hogy a kutyája rögtön hét helyre is bekerült, Daube parádésan világított rá a problémára.

    A tudományos életet mérgező átverésekről korábban is többször írtunk már, például amikor egy magfizikai konferenciára meghívtak egy nem létező előadót, hogy mutassa be az iPhone automatikus szövegkiegészítő funkciójával készült, nyilván totálisan értelmetlen tanulmányát.

    Az atomenergia nem atom atom energia az atom atom programhoz!

    Egy tudós írt egy autocomplete-tanulmányt, aminek semmi értelme, egy tudományos konferencia meg meghívta előadni. Tovább
  • Bodnár Béla, baji méhész készít elő egy keretet a pergetéshez, az MTI által közreadott Méhészet sorozatának egy képén.