Zsanett, Janka
17 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sajnos (szerencsére?) semmi köze a verekedéshez, vagy úgy általában a fizikai erőszakhoz, Dennis Bermudez - pehelysúly, jelenleg a világranglista 8. helyezettje - a szívószállal citromléivásban iskolázta le a világot. Egy liter 22,75 másodperc alatt ment le neki, az eddigi csúcs szánalmas 24,41 volt. Amíg azon gondolkodik, hogy ugyan miért jut eszébe bárkinek is meginni egy liter citromlét, szívószállal, időre, mutatjuk a kordokumentumot is a rekorddöntésről, mindenki okulására:

 • A kézműves sörforradalom világszerte elég magas fordulatszámon pörög, valami nagyon bizarrat kell villantani ahhoz, hogy az ember ki tudjon tűnni a tömegből. Egy ausztrál sörfőzde simán teljesítette ezt a követelményt, Moby Dick Ambergris fantázianevű sörül ugyanis ámbrából készül, vagy legalábbis azzal ízesítik. Na de mi az az ámbra? Az ámbráscet emésztőrendszerében képződő anyag, amit az állat időnként kihány, bele a vízbe, az kiúszik szépen a partra, és aki megtalálja, nagyon örül, mert a parfümgyártás fontos alapanyagai vannak a cuccban, ezért az igen értékes. A derék ausztrálok most egy helyi sörfesztiválon mutatták be az ámbrás sört, így néz ki:

  7437498-1x1-940x940

  És aki kóstolta, azt mondja, hogy egyszerre halízű, meglepően édeskés, és "igazi kihívás a kóstoló számára", ami nagyjából azt jelenti, hogy küzdeni kell, hogy a hányásból készült sör ne alakuljon vissza rögtön hányássá. (via ABC.au)

 • Helló, a nevem Jonathan Dart, és mától hivatalosan én vagyok az informatikus a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában

  – indul a Setup Wizard nevű blog első bejegyzése. A modern világgal lépést tartani igyekvő varázslók és boszorkányok ugyanis csak 2016-ban tudták elérni, hogy – a hoppanálással ellentétben – a mobiljaik az iskola területén is működjenek. Ehhez viszont még nekik is működő és karbantartott wifihálózatra van szükségük, ezt pedig a frissen szerződtetett IT-mugli hivatott kiépíteni – feltehetően az ötletes muglitechnológiák nagy rajongója, Arthur Weasley legnagyobb örömére.

  A blog érdekességét egyrészt az adja, ahogy a varázslók közé szabadult informatikus rácsodálkozik a világra. Nagyot csalódott például, amikor kiderült, hogy azért áll le állandóan a hálózat, mert a Szükség Szobája csak addig funkcionál szerverteremként, amíg valakinek épp nincs nagy szüksége valami másra.

  De a dolog a másik irányba se olyan egyszerű. Pár nap alatt kiderült például, hogy az Alohomora bűbáj nem nyitja a felhasználói fiókokat, úgyhogy még a Roxford igazgatójának se árt megjegyezni a saját jelszavát, ha továbbra is elmerülne az internet varázslatos világában.

  A Rowling-könyvek világára alapozó blog a fan fiction egy ötletes példánya. A név is vicces szójáték: nagy valószínűséggel önök is találkoztak már számítógépen a "beállítás varázsló" nevű bűbájos párbeszédablakkal, ezt a kifejezést helyezi a blog méltóbb környezetbe. Február elején indult, és már jó néhány poszt gyűlt össze, ide kattintva időrendben is lehet őket olvasgatni.

 • Tessék, lehet tippelni, mi látható a képen:

  pr03616-image

  Az tiszta sor, hogy ez New York városának térképe, a fekete feliratokból nem nehéz következtetni. Na de a piros női, és kék férfi nevek? Nos, az infógrafikát New York City egészségügyi hivatalának PR-irodája adta ki, és a városban hivatalosan élő 84054 kutya neveinek előfordulási sűrűségét mutatja a város egyes kerületeiben. Itt van komolyabb statisztika is, amiből kiderül, hogy a legnépszerűbb név kan kutyának a Max, a Rocky és a Charlie, szukáknak pedig a Bella, a Lola és a Lucy - és igen, jól tippelt, a Bella név 2008 óta szupernépszerű, ami pont egybeesik a nyálas-vámpíros Alkonyat-könyvek és filmek világsikerével. Bezzeg a Trónok harca farkasnevei nem terjedtek el. Továbbá: New Yorkban 15 kutyát hívnak Krumplinak (Potato), a csivavák között természetesen a Princess (hercegnő) név a nyerő, a pitbullok között pedig a Diamond (gyémánt) és a Blue (kék).