Gellért, Mercédesz
10 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Különleges kínai porcelán ecsetmosó tálkát árvereznek el a Sotheby's-nél. A tálkát még a Song-dinasztia (960-1290) idején rendelte meg a császári ház. A Ru-kerámiákat (a Ru járásban készült kerámiákat hívják így) az Északi Song császári udvar számára készítették, Huizong császár különösen nagyra becsülte darabjait.  A korszakból összesen 87 fennmaradt kerámiáról tudnak a művészettörténészek, most ezek egyike kerül kalapács alá. A ritka tálka, melyet 1086 és 1106 között készítettek - igen, jól olvasta, közel ezeréves edényről van szó - a becslések szerint 10 millió fontért, azaz 3,5 milliárd forintért cserélhet gazdát az október 3-án megrendezendő árverésen.

 • Szégyellhetik magukat az ír Greencastle FC junior focistái a Donegal Now híre szerint. Nem a sportteljesítményük miatt.: egy kupameccsre elmentek az északi Arranmore szigetére, amit meg is nyertek simán, 6:0-ra. 

  Csakhogy utána felöntöttek a garatra, és éjjel randalírozni kezdtek. Némileg leamortizálták a szállodájukat, aztán kiengedték dombon parkoló egy kocsi kézifékét, ami így nekigurult másik kettőnek, aztán pedig egy közeli mezőn "állítólag meglovagoltak" egy kecskét.

  Az illetékes sportszövetség, az Inishowen Football League még nem döntötte el, hogy milyen büntetést szab ki a kecskézős csapatra, de lehetőség szerint nem szeretnék kizárni őket a kupából. 

  Egy meg nem nevezett Greencastle-ön belüli forrás szerint a fiúk most nagyon szégyellik magukat, de hát szerinte mindannyian csináltunk hülyeségeket, amikor fiatalon nagyon lerészegedtünk. A poszt címe is az ő mondata. 

 • Újbuda kerületi lapjában, az Újbudában készült hatalmas interjú Simicskó István honvédelmi miniszterrel. Még szeptember elején, 6-án jelent meg, én egy ismerősöm Facebook-posztjában láttam, hogy a mindenben alákérdezős interjú közepén egyszer csak váratlanul felteszik Simicskónak a nem várt kérdést, miszerint

  A magyar közéletben nem ön az egyetlen, aki hasonló hangzású vezetéknévvel született. Nem szokták összekeverni Simicska Lajossal?"

  Bumm! Csatt! Kész.

  Hogy mivan?? Engem egy címeres gazemberrel, aki egy ellenzéki pártot csicskáztat, sőt, Soros Györggyel szövetkezik, csak hogy személyes bosszút álljon korábbi barátján, a miniszterelnökön? Hogy engem egy ilyen emberrel összekeverni? - gondolhatta Simicskó. 

  Sajnos a Facebook-posztban csak egyetlen egy dolog nem látszott: A VÁLASZ! Azóta előkerült, nézzük, hogyan vág oda Simicskó, hogyan használja ki a lehetőséget, hogy helyretegye a szemtelen újságírót, miközben főnökénél is jó pontokat szerezhet:

  „Nyilván volt rá példa, hiszen mind a két név nagyon sajátos hangzású, és csupán egy magánhangzó az eltérés közöttük. De a tevékenységünk, az életutunk jelentősen eltér. Simicska Lajos gazdasági szereplője a közéletnek, én pedig a politikai szférában tevékenykedem.

  Amikor miniszterelnök úr két éve felkért arra, hogy honvédelmi miniszterként szolgáljam a hazát, a feladat olyan ismertségbeli változást hozott, hogy azóta döntően már meg tudják különböztetni Magyarországon ezt a két nevet."

  Ennyi? Életutunk jelentősen eltér? Miniszterként végre megismerték a nevem, nem kevernek Simicskával? Aki egy sima üzletember? Nem lesz ez így kevés? A kormány egyik tagjának, egy miniszternek ennyi mondanivalója van Simicska Lajosról, akivel teleplakátolták az országot, mint politikusokat rángató bábjátékos? Remélem, nem volt nagy fejmosás a kormányülésen emiatt a gyengécske válasz miatt!

 • Mostanában egyre gyakrabban fordul elő az, hogy egyes zarándokhelyeken robotokat is bevetnek annak érdekében, hogy levegyék a terhet az ott dolgozók vállairól, illetve hogy a fiatalabb korosztályt is be tudják vonzani.

  Így tettek most Tajvan egyik legősibb templomában, a csusani Ce Nan templomban is, ahol mostantól a Pepper nevű humanoid robot is besegít majd a munkában.

  Az 1,2 méter magas Pepper, amelynek mellén egy képernyő van, minden olyan információt tud a vallási intézményről, amelyet rendszerébe tápláltak, és idegenvezetőként állhat a látogatók rendelkezésére.

  Emellett  el tudja magyarázni a szerencsepénz kölcsönzésének és visszaadásának rendszerét, sőt még tenyérolvasásra is képes. 

  A robot egyelőre próbaidős, a látogatók visszajelzésén múlik majd, hogy milyen változtatásokat hajtanak végre rendszerében.

  (MTI)