Jolán
-1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tíz gyereket hívtunk meg hétfőn az Index szerkesztőségébe, hogy az UNICEF Gyerekhang programsorozat keretében ők rajzolják meg a címlapképeinket. Az elején kicsit tartottunk attól, vajon bírni fogják-e az érkező hírek tempóját, és szép dolog-e pont a gyermekjogok napján ennyire megdolgoztatni őket. A gyerekek azonban nagyon lelkesek voltak. Körülbelül három óra leforgása alatt közel harminc cikkünket illusztrálták a rajzaikkal: úgy, ahogy ők látják a hírek világát. Hamarosan videót is láthatnak a munkájukról az Indexen. Köszönjük a részvételt! 

 • Kárász Eszter és a Krétakör új videója azokat a hozzászólásokat összegzi, amik a szexuális zaklatásról szóló hírek kapcsán leggyakrabban el szoktak hangzani. Ezek közös jellemzője többnyire az áldozathibáztatás. 

 • A gyermekjogi világnap alkalmából tartott UNICEF Gyerekhang programsorozat keretében Hajós András játszott ma rendőröset gyerekekkel a Király utcai Minipoliszban. Ez az a játszóház, ahol mini boltot, bankot, fodrászatot, fogorvosi rendelőt, pizzériát és még sok más olyan helyszínt építettek a gyerekeknek, ahol egy időre ők is kipróbálhatják a felnőttek világát. 

  Hajós András a rendőrök munkájáról beszélgetett a gyerekekkel. Egy rendőrnő például elmagyarázta nekik, hogyan kell autóval haladni a kereszteződésben, ha rendőrök irányítják a forgalmat. Felmerült az a kérdés is, mit csinál a rendőrség, ha például valakinek ellopják a mobilját. Egy gyerek el is mesélte, hogy amíg a testvére edzésen volt, neki bizony ellopták a telefonját.

  - Na, és mit csinált a rendőrség? - kérdezte Hajós András.

  - Hát, semmit! - hangzott a válasz. 

 • 2?c=1511000403
  Fotó: Otthontérkép

  Oké persze csak a hirdetésben szerepel családi házként, gondolom az ingatlanos nem nagyon tudta beszuszakolni máshova ezt a háromszintes régi bérházat, amire állítólag még másik kettő építhető. Valószínűleg soha nem lehetett egy nagyvilági bérpalota itt az egykori külváros szélén, de azért a fémkorlátok hiánya nagyon szomorú a függőfolyosón és a lépcsőházban.