Kristóf, Jakab
20 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk, Erik hívta fel a figyelmünket, hogy amikor a tusványosi beszédében Orbán Viktor Donald Trumpot éltette, az egyik pillanatban felkapta a papírjait, amin az alma meg a virágok közt felbukkant az illuminátusok mindent látó szeme!

  Fotó: Olvasónk, Erik

  Na de hogy került oda? Az illuminátusok jeleztek Orbánnak, hogy figyelik minden mozdulatát? De mi van, ha a miniszterelnök maga is illuminátus? Vagy csak felkapta valaki másnak a jegyzeteit?

  Megannyi égető kérdés, de ha nem hisz nekünk, a videóban 1:44-től ott a bizonyíték:

 • maci

  Egészen csodálatos történetről számolt be a Washington Post. Egy mindössze 2 éves kismackó csapdába esett, amikor beszorult a feje egy csipszes vödörbe. Az állat ezután a 66 éves Jim Hawkins telkére tévedt, aki látva a bajba jutott állatot, egészen merész tettet hajtott végre, és lasszóval próbált segíteni szerencsétlenen.

  Nyilvánvalóan kézzel nem tudta volna leszedni az állat fejéről az űrsisaknak tűnő dobozt, ezért fogott egy pár munkakesztyűt és egy hosszú kötelet, majd lasszót vetett az állatra, hogy ne kóboroljon el, ameddig megérkeznek a vadőrök.

  A kötelet a törzsénél szorította meg, majd egy rövidebb rodeó következett, aminek következtében a mackó rájött, hogy egyszerűbb rátámadni a férfira, mint küzdeni a kötéllel.

  Földre vitte a férfit, majd pár percig dulakodtak, de komolyabban nem tudtam megsebesíteni, mert a csipszes vödör megfogta a harapásait. Végül inkább felmenekült egy fára, aminek köszönhetően Hawkins a kötél másik végét a törzshöz kötötte. Később elmondta, hogy 90 kilós férfiként úgy érezte inkább a kb. 45 kilós medvének volt félnivalója, nem pedig fordítva.

  A medvét elaltatták, leszedték a fejéről a vödröt, majd 12 mérfölddel arrébb kirakták egy kevésbé lakott terület közelében. A hős Hawkins elmondta, hogy nem ez volt az első mackós találkozása, de ha egy nagyobb példányról lett volna szó, akkor biztos nem viselkedik ekkora cowboyként.

 • Elment 150 millió email, vagy egymilliót húzogattak a Tinderen, 700 ezren beléptek fácséra, és így tovább. Részletek Simon Lindgren digitális megmondószociológus Twitterjéről:

  CgadYInXIAE4zeT.jpg
 • Donald kacsát rehabilitálta a kamcsatkai legfelsőbb bíróság, a döntés értelmében Miki egér barátja mégsem minősül szélsőséges karakternek, így a továbbiakban nem esik tiltás alá.

  10

  A felmentő ítélet egy 1942-es Walt Disney-epizódra vonatkozik. Az amerikai háborús propagandaanimáció Der Führer's Face-t egy orosz bíróság más nácigyanús videókkal együtt 2010-ben betiltotta. Az ügyészség most észbe kapott és levetette a feketelistáról a rajzfilmet, mert az valójában éppen a náciellenes propagandakampány része volt, ami kigúnyolja a náci ideológiát.

  Az általában elég bárgyú Disney-propagandafilmek közül ez a zenés-táncos darab egyébként kiemelkedik, annyira, hogy a  Der Führer's Face még Oscar-díjat is kapott. Mint egy korábbi összeállításunkban Szűcs Gyula írta:

  A szájbarágóssága ellenére is hihetetlenül szórakoztató mese minden másodperce kincs: a razfilmhősök kötelező szívecskés alsógatyája helyett horogkeresztes boxeralsót hordó, kövér és buta árják ezredszerre is viccesek, a lőszergyár szalagsora mellett heilhitlerező Donald pedig zseniálisan tiszteleg Chaplin halhatatlan klasszikusa, az 1936-os Modern idők előtt.”