Máté, Mirella
10 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A BKK-tól tudtuk meg, hogy a Királyhágó téren kidőlt egy fa délután egy órakor. 

 • Nyáron írtunk róla, hogy az HBO nagyon szeretne sorozatot készíteni a Watchmen című, klasszikusnak számító képregényből. Azóta sem érkezett hivatalos bejelentés arról, hogy ebből lesz is valami, mindenesetre akkor arról szóltak a pletykák, hogy a csatorna Damon Lindelofra bízná a projektet, aki a Losttal lett sikeres, legutóbbi sorozata, a Hátrahagyottak pedig idén pünkösdkor ért véget, három évad után.

  Day One.

  A post shared by Damon (@damonlindelof) on

  Damon Lindelof most megosztott egy képet Instagramján "Day One" ("Első nap") szöveggel, amiből arra lehet következtetni, hogy elkezdődött a sorozat fejlesztése. Egyéb részleteket nem tudni, például, hogy kik ülnek azokban az üres székekben, de ha az HBO engedélyezte a sorozat ilyen jellegű promócióját az valószínűleg azt jelenti, hogy bíznak benne ez nem esik kútba, mint az előző Watchmen projektjük 2015-ben.

  Arról egyébként, hogy egy ilyen írószobai munkát hogyan kell elképzelni a hazai HBO kreatív producere, Krigler Gábor mesélt a Kultrovat podcast adásában.

 • A floridai Jacksonville egyik kórházában alázták az ápolók az újszülötteket. Az egyik nővér Snapchat-fotóján a középső ujját mutatta egy baba felé, és azt írta a képhez, hogy "éppen így érzek ezekkel az apró Sátánokkal kapcsolatban." A posztban egy másik ápoló is látszik, aki pedig éppen egy újszülött kezét rángatva táncoltatja őt, miközben a háttérben 50 cent In Da Club című rapszáma szól. 

  21617531 1904206123163953 1965926300596194664 n
  Fotó: Denisa Shellito / Facebook

  A posztot az egyik ápoló középiskolai osztálytársa észrevette és felháborodottan továbbposztolta Facebookra, írja a Huffington Post. Hatalmas felháborodás követte az ápolók érzéketlenségét. A kórház azonnal azonosította és kirúgta az ápolókat, elfogadhatatlannak nevezve a fotókat.

 • Szóval jövőre a demokrata Dan Helmer jövőre megpróbálja majd elhódítani a Virginia állambeli 10. kerület képviselői mandátumát a republikánus Barbara Comstock-tól, és erre van is némi esélye, hiszen a választókerületben már tavaly is megugrott a demokratákhoz húzók száma. Helmer ráadásul egy jóvágású, jómódú, katonaviselt és fehér férfi, szóval az országos összehasonlításban mérsékeltnek számító virginiai republikánusoktól is lecsippenthet pár anti-trumpista szavazatot. Csakhogy a politikus dobott egy merészet, és kijött egy olyan hirdetéssel, ami annyira kínos, hogy nehéz végignézni, és annyira kínos, hogy azonnal felkerült az összes politikai felületre. És akárhogy is kapartam az arcomat, nem bírtam szabadulni a gondolattól, hogy egy relatíve ismeretlen politikus esetében simán lehet, hogy fontosabb a nézettség, mint a minőségi kontent.

  A kocsmát megénekelteltő képviselő nótájába belefűzte az összes olyan pontot, amivel az amúgy a republikánusok között mérsékeltnek számító Comstock-ot támadni akarja:

  • leszavazta a mára népszerűnek számító Obamacare-t (egyébként idén ennek elutasítását célzó, de végül befuccsoló republikánus kezdeményezést is, de ez persze nem szerepel a hirdetésben)
  • habár magát mérsékeltnek állítja be, valójában a szélsőséges szavazókra is támaszkodik
  • és a legfontosabb üzenet: nem mer részt venni az Amerikában hagyományosnak számító választói ankétokon (town hall meeting), melyen nyilvánosság előtt kéne leszámolnia törvényhozói tevékenységével és leadott szavazataival.