Dániel, Daniella
18 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mi a baj például ezzel a képpel?

  boat1-800x600

  Nem baj, ha nincs meg elsőre.

  A Petapixel mutat be egy egyetemi kutatást, amiben alig, vagy erősen manipulált fotókat mutattak embereknek, és arra kérték őket, hogy címkézzék a képeket igazinak vagy hamisnak.

  A 700 fős kutatásban mindenki 5 valódi és 5 hamis fotót kapott (köztük a fenti képet is), az eredmények pedig lehangolóak. A kutatók arra jutottak, hogy nagyon felületesen nézegetjük a képeket, és csak az igazán ordas hamisítványokat vagyunk képesek könnyen lebuktatni. 

  Ami elég aggasztó, a képmanipuláló szoftverek ugyanis egyre kifinomultabbak, egyre jobban eltüntetik a belepiszkálás nyomait.

  A fenti képen amúgy a háttérben látható csónak került utólag a képre. A Warwick intézetének honlapján kipróbálhatja magát ön is a tesztben!

  boat2-800x600
 • Melted and damaged mannequins after a fire at Madam Tussaud’s Wa

  Ezek nem a Walking Dead első díszletei, hanem az 1925-ös tűzvészből kimentett viaszszobrok a Madame Tussauds raktárában.  Redditen járja most a köreit ez a fotó, ami első ránézésre olyan horrorisztikus, hogy mindenki felkapja rá a fejét.

  Majd' száz éve történt, hogy teljesen leégett a panoptikum. Korabeli újságok szerint tízezrek nézték az oltást, a festett viaszok és olajak miatt ugyanis hatalmas, színes lángok csaptak fel az épületből, több méter magasra a város fölé. 

  Hátborzongató belegondolni, mit érezhetett az a tűzoltó, aki a sűrű füstben az élethű bábuk között botorkált vakon.

 • Ausztrália a furcsaságok tárháza. Itt élnek a világ legveszélyesebb kígyói, cápák, krokodilok és mérgező halak laknak a vizekben, a szárazföldön koalák, kenguruk és más különös, erszényes állatok garázdálkodnak. Utóbbiakhoz tartozik a hangyászsün, a kacsacsőrű emlős közeli rokona, ami annak ellenére, hogy emlős, tojást rak, a kicsinyke kis utódját pedig az erszényében neveli fel:

 • Pénteken kezdődik és vasárnap estig tart a Krisna-völgyi Búcsú, Fonyódtól délre, Somogyvámoson. Lesz kirakodóvásár, ahol Krisna-völgy saját készítésű termékei is megvásárolhatóak, többek között házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencék. Rengeteg magyaros és indiai étel, látványkonyha, szabadtéri főzés, tandori sütés. A bio/vegán vonalon mozgók számára valóságos paradicsom: a legtöbb étel számukra is fogyasztható, még fagyizni is tudnak. A vegán pizza és fagyi egyébként évek óta a búcsú két nagy slágere, de a vegetáriánus, tojásmentes palacsinta is nagy kedvenc.

  A színpadon tradicionális zene- és táncbemutató látható, a legaranyosabb program minden évben a Krisna-völgyi gyerekek táncbemutatója. De lesz egy védikus indiai esküvő is tűzceremóniával. Emellett egy csomó gyerekprogrammal készülnek, lesz bocisimogató és kisvasút, ami a völgy területén belül közlekedik. A mantra-ösvényt végigjárva meditálni lehet, az ökoportán a biokertészettel ismerkedni, a tavalyi búcsú nagy kedvence, a Reinkarnációs szerepjáték pedig a karma szövevényes törvényeit segít megérteni. 

  Ez 21. Krisna-völgyi búcsú, az elsőt még 1996-ban tartották. Akkor még nem is sejtették, hogy húsz év múlva akkora eseménnyé válnak, hogy három nap alatt tízezer ember látogat a völgybe.