Mátyás
8 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az ugyebár köztudomású, hogy a nők sokkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak, a világon mindenhol, így nálunk is. A legfrissebb adatok szerint Magyarországon 13,2 százalékkal alacsonyabb egy átlagos a nő keresete, mint egy átlagos férfié. Amit ha egy naptári évre vetítünk, az jön ki, hogy ez olyan, mintha a nők éve csak 55 nappal később kezdődne. Ami, hahaha, egyébként azt is jelentené, hogy a nők átlagosan 310 nap alatt öregednének egy évet.

  De ez persze csak egy rossz vicc, amit egy még rosszabb helyzet szült. Amin, meglepő módon, egyelőre az sem változtat, hogy a magyar gazdaságot egyre súlyosabb munkaerőhiány sújtja, vagyis ésszerű lenne azt feltételezni, hogy a munkáltatók már a nőknek is fizetnek annyit, mint a férfiaknak, csak legyenek dolgozóik (bár oké, munkaerő-túlkínálat esetén is lehetne ilyen hatás, amikor a férfiak bérét viszik le a nők szintjére). Ilyen hatás viszont nincs, se így, se úgy, csak a szembeszökően magas bérkülönbség.

 • De nem lehet, brit tudósok ugyanis kimutatták, hogy cuki pandás videókból bármennyit képes befogadni az emberi szervezet. Jöjjön hát egy remek hétvégeindító alkotás, egyenesen a csengdui óriáspandatenyésztő kutatóközpontból, ahol az egyik gondozó kilátástalan küzdelmét kísérhetjük figyelemmel.

  A férfi a gondjaira bízott egyik kölyöknek készítené elő a táplálékul szolgáló bambuszhajtásokat, de adódik némi nehézség a munkafolyamatban, egy kis szőrös, fekete-fehér gombóc alakjában. Nézzék csak, nézzék!

 • Orbán Viktor szerint a budapesti olimpia ellen indított népszavazással a Momentum álomgyilkosságot követett el. Mondjuk lehet, hogy inkább az a 266 ezer hazaáruló, aki aláírt, de ezen most ne akadjunk fenn.

  Hanem tessenek színt vallani: önök szerint milyen büntetést érdemelnek az elkövetők? (Mármint feltételezve, hogy tettük nem lesz hamarosan btk-s kategória, nem mintha nem lenne ez módfelett kívánatos.)

  Hogyan büntessük az álomgyilkosságot?

  • 372
   Csíki sört itatni velük Hódmezővásárhely főterén
  • 284
   Költségnyilvántartónak küldeni őket a Puskás stadion építéséhez
  • 221
   A budapesti olimpia nyitónapjáig kötelező Magyar Idők-félórát nekik
  • 144
   Szlalomkajakozással
 • Először is: igen, tényleg vannak emberek, akik tök komolyan abban hisznek, hogy a Föld valójában lapos, és nem gömb (elnézést: geoid) alakú. Ezt a döbbenetes tényt egy kb. Arisztotelész meg a többi régi görög tudós óta tartó gigászi világ-összeesküvés titkolja a nép elől, azért, mert, ööö, mert ez nekik jó. Az ördögi tervben benne van az elmúlt évszázadok összes csillagásza, fizikusa, hajósa, földrajztudósa, felfedezője, repülőgép-pilótája, űrhajósa, ezen felül a teljes média, a világ összes egyeteme, az összes ország valaha volt összes kormánya, az összes kutatóintézet, távközlési cég, légitársaság, mindenki, aki valaha ült repülőgépen, vagy használt gps-t, s valahány név a naptárban.

  Szóval vannak ilyen emberek, az internet legszórakoztatóbb hülyéi ők, és természetesen reagálnak a nagy összeesküvés szívcsakrájából, a NASA-ból érkezett felfedezés hírére, miszerint felfedeztek pár új bolygót. Ami ugye képtelenség, hiszen bolygók alapból nincsenek. Kicsit gyengén indul, de érdemes kibírni azt a részt, amíg a narrátor csak azon röhög, hogy trappista sajt, hogy lehet már így hívni egy naprendszert, ebből is látszik, hogy gyerekmese - de aztán durván beindul a tiltott tudás szórása!