Illés
15 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 22 éves Cedric Johnson még majusban tért be egy pizzériába az amerikai Iowa városban. Az étteremben néhány társával együtt eszméletlenre vert és meglopott egy férfit, majd elszaladt.

  A pizzériában az eset után meghirdettek egy állást. Cedric Johnson vagy nagyon hülye vagy nagyon fontosnak tartotta, hogy jó útra térjen, ezért a veszéllyel nem  törődve visszament a pizzériába és jelentkezett a munkára.

  A férfit felismerték, eljárás indult ellene, akár 10 év börtönt is kaphat. (KCRG)

 • kesz

  Egy hét múlva kiderül, hogy ki kapja az idén a Karinthy-gyűrűt. Az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. közös díja elvileg annak jár, aki a legviccesebb. Erre bizonyíték, hogy az 1975-ben alapított díjat eddig olyanok kapták meg, mint Hofi, Marton Frigyes, az ávós Komlós János, de megkapta Verebes, Sas József, Moldova, Fábry Sándor és Bödőcs Tibor is, Badár Sándorról, vagy Gálvölgyiről nem is beszélve. Itt a lista, tényleg imponáló névsor.

  Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem úgy tűnik, mintha manapság egyre nehezebb dolguk lenne a humoristáknak. Ha kritizálsz, akkor megkapod, hogy Soros ügynöke vagy, ha meg nem kritizálsz, akkor a Fidesz bérence. Pedig annyi lehetőség van a nevetésre! Ha az ember például nem úgy nézi a híreket, hogy az ő bőrére megy minden, elég vicces pillanatokkal találkozhat. Bár a humor ellenzéki műfaj, ahogy erre Farkasházy Tivadar egyszer már felhívta a figyelmet, mostanában mintha éppen a kormányalkalmazottak spontán agymenésein lehetne a legtöbbet röhögni.

  Hogy ezt bebizonyítsuk, saját listával állunk elő, hogy szerintünk, kinek kellene az idén megkapnia a gyűrűt. Gondolja végig a javasoltakat, és szavazzon rájuk!

  Kié a legviccesebb performansz?

  • 61
   Németh Szilárd macskabaglyos szexuális ábrándozás
  • 55
   Nacsa Lőrinc ifi KDNP-s: lesorosozta a Fidesz régebbi közleményét
  • 49
   Tarlós István standupos sajtótájékoztatója
  • 40
   Az e-jegy-botrányra előadott duplacsavaros BKK-reakció Dabóczi Kálmántól
  • 9
   Szöllősi György fanyar kommentjei, a Nemzeti Sportba vitt ízléses kormánypropagandája
  • 8
   Egy feltörekvő humorista: Hollik István zsidókat látott
  • 7
   G. Fodor Gábor egymondatos "publicisztikái"

  Az én favoritom Bayer Zsolt, aki pont egy éve fogadta meg, hogy felhagy a trágár publicisztikáival. Kár, hogy nem idei, pedig óriási poén.

 • Ezzel a fotóval illusztráltuk tegnap a hamburgi G20 idején dúló utcai zavargások helyreállítási költségeiről szóló hírünket, és kaptunk önöktől néhány teljesen jogos kérdést a fotó eredetiségét illetően. Őszintén? Még én is megkérdőjeleztem, amikor először láttam.

  Annyira hihetetlen ez a jelenet, ahogy a kapitalizmus ellen kikelő, kukákat gyújtogató tüntető a legújabb iphone-nal szelfizik az égő törmelék felett. A hamiskás hangulathoz hozzáad az is, hogy a telefonozó tüntető alakja szinte leugrik a képről a megvilágítás miatt.

  Pedig, a fotó valódi.

  Twitteren jelent meg először, ahol a fotós több képet is megosztott erről a jelenetről, a fotó eredetiségét pedig a német Spiegel is megerősítette, miután nyomozni kezdtek a kép után. 

  Miközben a fotó megjárta a maga köreit a közösségi médiában is, és beírta magát a halhatatlan mémek nagykönyvébe.

 • 2014-ben valaki(k) ellopták az üzbegisztáni Sasmai Ajub mauzóleum homlokzatáról az egyik csempét. Az üzbég hatóságok érthetetlen okokból hivatalosan nem jelentették a 13. századi, több tízezer fontra becsült kékmázas, írott csempe eltűnését, pedig Ajub próféta - a kereszténységben Jóbként ismert - mauzóleuma az UNESCO világörökségének részét képezi.

  A nyugati sajtóba már csak akkor került be a lopás híre, amikor egy véletlennek köszönhetően elő is került a csempe. Egy oxfordi tudós, James Allan szúrta ki egy mayfairi galériában azután, hogy nemrégiben Üzbegisztánban járt. A galéria tulajdonosa állítólag jóhiszeműen vásárolta meg a műtárgyat, de amikor kiderült az eredete, azonnal kapcsolatba lépett a British Museummal.

  A brit múzeum a héten fogja átadni hivatalosan a műkincset Üzbegisztán londoni nagykövetségének. John Simpson, a British Museum kurátora szerint az 52,5 centiméterszer 30,5 centiméteres csempe egyike a közép-ázsiai vallási emlékművek legkiválóbb, legszebb, legnagyobb és legkorábbi mázas csempe feliratának. A szövege pedig azokat az időket idézi, amikor az iszlám vallásban megtiltották a szent helyek felkeresését, mert a bálványimádás egyik formájának tartották.

  A próféta - béke legyen vele - azt mondta: megtiltottam nektek, hogy a sírokhoz zarándokoljatok. Most tegyetek zarándokutat. Ezt az emlékművet az ötszáz-hatszázadik évben (1200-1300) emelték.