Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Igaz, a burkinit betiltó francia polgármesterek kibasztak egy rakás, magukat jól érezni és fürdőzni vágyó muszlim nővel és mindenki mással, akit zavar, ha rendőrök vetkőztetnek le nőket a törvény nevében a strandon, a burkinit kitaláló ausztrál üzletasszonnyal viszont nagyon jót tettek, ugyanis

  a tiltás után közel 200 százalékkal nőtt az internetes burkini-eladások száma.

  Legalábbis ezt mondta a BBC-nek a ruhadarab feltalálója, Aheda Zanetti. Igazából már maga az ötlet is a muszlim viseletek betiltásából sportot űző francia politikusoktól ered, a 48 éves, Sydneyben élő Zanetti ugyanis azt mondta, a burkini tervezésében az is ösztönözte, hogy évekkel ezelőtt Franciaország kitiltotta a vallási hovatartozásra utaló viseleteket az iskolákból.

  Az utóbbi hetekben tizennégy francia település, köztük a filmfesztiváljairól ismert Cannes, és múlt pénteken Nizza tiltotta be az egész testet elfedő fürdőruha viselését. Cannes és a legtöbb város a tiltást azzal indokolta, hogy a burkini viselése „nem egyezik a Francia Köztársaság értékeivel”. A héten tizenöt nőt már meg is büntettek, amiért olyan ruhában merészelt fürdőzni, amilyenben jól érzi magát.

 • Hetvenöt kacsát, több liter bort, egy láncfűrészt és egy fűkaszát lopott el egy endrefalvai férfi. Sz. Zsolt augusztus 11-én, 20-án és 23-án is betört egy-egy házba, a szécsényi rendőrök megtalálták, és kihallgatták. Mindent beismert. (Police.hu)

  hnl 4 118
  Fotó: Police.hu
 • Az év legdurvábban körbehájpolt videojátéka (és egy olyan évről beszélünk, amikor kijött egy Pokémon Go is!) végre megkapta a maga őszinte trailerét, ami alaposan le is szedi róla a keresztvizet:

 • Nem? Nem csoda. Mert eddig nem is létezett. Az új földrajzi képződmény csütörtök reggel keletkezett egy csőtörés miatt. Ahogy az autóból meg tudtam figyelni, a sebes sodrású Sánc utcai patak nagyon sok iszapot és hordalékot szállít, és apró köveket görget Budapest alacsonyabban fekvő területeire, ebben az esetben a Hegyalja útra.