Zsanett, Janka
17 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mióta Orbán Viktor a rádióban elrettentő példaként állította be a nyugat-európai városokat, a kormányzati kommunikáció újabb és újabb hajtásairól (a mai termés ez az ízlésesre sikerült gyereknapi közlemény ) folyton eszembe jut egy régi magyar szám. A dal nem túl friss - amikor született, Orbán Viktor és fiatal demokrata barátai még csak a szárnyaikat bontogatták -, mégis zseniálisan összefoglalja, amit a mai kormány a bevándorlókról meg a multikultiról úgy általában gondol.

    Azon felül, hogy ez elég szomorú, egy kicsit vicces is, úgyhogy megosztom itt, hátha valakinek újdonság:

    A már 1989-ben egy  Budapest-Kairó párhuzamot  vizionáló Fals együttes abban a korszakban alkotott, amikor a ska és a skinhead még nem váltak el egymástól zenei-szubkulturális értelemben. A zenekar tagjai egyébként nem voltak skinheadek, de ebben a fülbemászó számukban azért sikeresen egyesítették a skára jellemző vidámságot egy kis idegenellenes uszítással, önfeledten drappozzák az arabokat, akikről a lényegi megállapítás:

    csak tudnám miből élnek ilyen nagyon jól, mert dolgozni egyáltalán nem szoktak.

    Ha még benne lenne, hogy ennek ellenére trükkös módon elveszik a munkát, és a Kairót kicserélnénk például Berlinre, akkor simán elmenne a kvótaellenes népszavazás kampánydalának is.