Vilmos
21 °C
36 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A francia pékek szakszervezete arra panaszkodik, hogy a franciák egyre kevesebb pékterméket fogyasztanak: amíg ugyanis 2014-ben egy francia átlagosan 159 gramm kenyeret evett meg naponta, tavaly már csak 150-et, ráadásul ez 30 grammal kevesebb a 2003-as adatnál és harmadannyi, amennyit 1950-ben fogyasztottak.

  A szervet szerint a jelenségnek három fő oka van. Az egyik az, hogy az emberek egyre jobban odafigyelnek arra, hogy kevesebb szénhidrátot fogyasszanak vagy és a gluténmentes étrend is egyre népszerűbb. A másik az, hogy egyre kevesebben reggeliznek, a harmadik pedig az, hogy az utóbbi tíz évben 25 százalékkal nőtt a bagett ára. (Independent)

 • Hiszen annyira odaadó barát, figyelmes szerető és apjának olyan szerető fia Ramsay Bolton, a Trónok harca szadista, perverz, beteges pszichopatája. Legalábbis ebből a trükkösen összevágott videóból úgy tűnik, nem is volt még egy olyan ölelnivaló figura az egész sorozatban, mint ő. (A videó persze spoileres, csak az kattintson, aki már látta a 6. évad 9. részét, vagy aki magasról tesz az egészre.)

 • A Kickstarteren gyűjtés indult egy kívülről csak szimpla ékszernek tűnő okosgyűrű fejlesztésére, ami a tervezők szerint nők millióinak teheti biztonságosabbá az életét. Ez a gyűrű a pánikgombbal felszerelt Nimb.

  Az ékszerbe egy alig látható gombot rejtettek el a tenyér belső részénél, amit a viselője észrevétlenül megnyomhat a hüvelykujjával, a gombnyomás pedig - beállítástól függően - értesíti a segélykérő ismerőseit vagy a rendőrséget.

  A lenti videóban a Nimb egyik alapítója mutatja be a gyűrűt. Őt 16 éve egy férfi azért késelte meg fényes nappal a nyílt utcán, mert a nő nem akart vele beszélgetni. A támadó először elvágta a nő torkát, utána hason szúrta és többször a szíve közelébe is döfött.

  A Nimb fejlesztésére 50 ezer dollárt kértek a készítők, de a adományok összege már most túllépett a 100 ezer dolláron és még több, mint egy hónap van a gyűjtés lezárásáig. Itt a projekt Kickstarter oldala, a nimb.com honlapon pedig még többet lehet olvasni a dologról. (Buzzfeed)

 • Úgy tűnik mostanra már mindenki,aki akarta megvette Adele tavaly novemberben megjelent egyszerűen csak 25 névre keresztelt albumát, úgyhogy az énekesnő beleegyezett, hogy az olyan streaming oldalakra is felkerüljön a lemeze, mint a Spotify vagy az Apple Music.

  Adele albumából csak az Egyesült Államokban8 milliót adtak el, 2001 óta övé mindössze a hatodik album, aminek sikerült ezt a mennyiséget elérnie és nem is biztos, hogy sokan meg tudják ezt ezt ismételni a jövőben. Az énekesnő a Time-nak nemrégiben azt nyilatkozta, hogy nem tudja még mit gondol a streaming szolgáltatásról és szerepükről a zeneipar jövőjében. Tudja, hogy ez a jövő, de nem akarja, hogy ez legyen az egyetlen módja a zenehallgatásnak.