Olga, Liliána
13 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez volt legalábbis a tervük, amivel hamar kisebbfajta botrányt robbantottak ki Wausau városában. A temető augusztus 11-én, a telek hátsó részében található mauzóleum mögött tervezte levetíteni az eredeti, 1984-es Szellemirtókat, sokan azonban úgy érezték, hogy az ilyesmi nem ide való és az itt nyugvó emberekkel szemben is tiszteletlenség.

  A tulajdonos azzal védekezett, hogy a vetítést olyan helyen tartanék, ahová nem is lehet temetkezni és azt is mondta, hogy sok temetőben vannak hasonló események, ezekkel tudják ugyanis megmutatni, hogy fontos részei a közösségnek (bármilyen morbidul is hangozzék ez). Példaként egy Milwaukee-ben lévő temetőt hozott fel, ami tavaly kezdett el vetítéseket szervezni és bár eleinte kaptak némi kritikát, az emberek végül jól fogadták a dolgot. 

  A lényeg, hogy összehozzuk az embereket. Azt szeretnénk, hogy visszajöjjenek és gondolkodjanak az emlékeiken.

  - mondta az említett temető tulajdonosa.

  Ön elmenne filmet nézni egy temetőbe?

  • 47
   Persze, szerintem tök jó ötlet.
  • 19
   Annyira nem izgat, de miért pont a Szellemirtók???
  • 16
   Dehogyis, temetőbe nem ezért járunk.
 • Nagyon vicces egymás mellett olvasni ezt a két hírt a Techcrunch-on.

  Az egyik a BKK-Tsystems botrányosra sikerült elektronikus jegyrendszerének összefoglalója, kiemelve az etikus hekker rövid őrizetbe vételét, ami bejárta a techvilágot az elmúlt napokban.

  A másik pedig a Microsoft friss felhívása, amiben akár 250 ezer dolláros ( ~65 millió forint) jutalmat kínálnak a Windows10 biztonsági hibáit feltáró programozóknak. 

 • Bejelentette élete utolsó turnéját Daniel Johnston, a legendás énekes-dalszerző, akit a barkácszene Brian Wilsonjaként emlegetnek. Az 56 éves zenész egyelőre öt állomást jelentett be, ezek alapján az ősszel New Orleansban, Philadelphiában, Chicagóban, Portlandben és Vancouverben fog fellépni – nincs tehát egyetlen európai állomás sem. A turnén olyan zenekarokkal játszik majd, mint a Built to Spill, a Modern Baseball, a Districts, valamint a  Jeff Tweedy & Friends.

  Daniel Johnston tavaly januárban lett 55 éves, aminek apropóján cikkben emlékeztünk meg a nagyszerű dalszerző munkásságáról.

 • kesz.gif

  Egyszerre időutazás a múltba és a jövőbe a Trixie Studios most készülő mobilos alkalmazása, a Take on Me - ami az előttünk lévő világot alakítja át olyan animációvá, mint a nyolcvanas évek A-Ha slágeréhez forgatott klip. Egy stábnyi ember 16 hétig dolgozott rajta abban az időben, holnap pedig megcsinálja magától a telefonunk.

  A kiterjesztett valóságra épülő alkalmazás már a következő generációs iPhone-ok, és a hozzájuk fejlesztett virtuális valóság eszközkészletét használja már. Szuper dolgoknak nézünk elébe!

  (Sploid)