Zita, Mariann
12 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Én nem számoltam utána ennek a pénzhegynek itt alább, mert tátott szájjal nem tudok gondolkodni, és amúgy is, elhiszem, ahogy azt is biztos elhiszem, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelő, az ország ötödik leggazdagabb embere nem csak egy stróman, aki amúgy a pénzt nem magának, hanem egy barátjának meg annak a pártjának gyűjtögeti, hanem egyszerűen mondva: okos. Szóval most csak így, különösebb kommentár nélkül, ideteszem mindbreakingnews mikroblogger gondolatmenetét:

  Mészáros Lőrinc 100 milliárd forinttal gyarapította a vagyonát.

  Százezerszer egymillió forinttal.

  Az év minden egyes napján 274 millió forinttal.

  Minden nap minden órájában 11 millió forinttal. Este lefekszik, reggel felébred, és mit lát? “Jé, 88 millió forinttal gazdagabb lettem.”

  Amíg alszik, annyit keres, hogy amikor reggel felkel pisilni, a tízezres kötegek a földtől a feje búbjáig érnek. Ezt a halmot minden nap háromszor megkapja. Az év minden napján. Egy évben 1100-szor kap annyi tízezrest, amennyi a földtől a feje búbjáig ér. Mert megérdemli.

  Két óra alatt megkeresi a Te panellakásod árát.

  Percenként 180 ezer forinttal. Egy perc alatt keres annyit, mint te egy hónap alatt. Mert olyan okos.

  625 bőröndnyi tízezer forintos. Egy kamionnyi tízezres. Az év minden egyes napján két bőröndnyi tízezressel megy haza. Na jó. Vasárnaponként nem.

  1000 darab luxuslakás ára a Belvárosban. Ötven háztömb. Ha kiadja albérletbe, havi 300 millió (napi 10 millió) forintot fial.

  2000 méter magas torony tízezer forintos kötegekből. Kétszer olyan magas torony tízezer forintosokból, mint a Kékestető.

  Másodpercenként 3050 forint. Egész konkrétan, ha meglát egy ötezrest az úton, nem éri meg neki lehajolni érte, mert nem jön ki órabérben. 

  Ennyi, legalábbis itt, de a mikroblogger hozzáírt még két mondatot, de azokat már el sem merem hinni.

 • De végül ennyiért kelt el madridi árverésen Velázquez Egy lány portréja című festménye. A kép hosszú időn keresztül egy család birtokában volt, de ők nem tudták, hogy ki festette, így azt sem, hogy milyen sokat ér valójában. Amikor úgy döntöttek, hogy eladják, az aukciós ház szakértői állapították meg, hogy ki az alkotó. 

  Velázquez valószínűleg nagyon fiatalon, 16-17 éves korában festette a képet 1616 körül. Azt, hogy ki vette meg a szomorú kislányt ábrázoló képet, nem árulták el. De az biztos, hogy nem viheti ki Spanyolországból, mivel a kulturális örökség része.

  kislány
 • Észak-Korea egyetlen síparadicsoma. Van az állami propagandának egy igazán szomorú és egy néha egészen szórakoztató oldala.

  Kim Dzsongunnak pedig van valami kattanása a sípályák iránt, ezt nyugodtan kijelenthetjük. Az elmúlt években a rakétakísérletek tempóját is megszégyenítve áradnak a képek az ország egyetlen síkomplexumáról, amit 2013 óta fejlesztenek Észak-Korea nyugati részén. Az AFP riportere járta be nemrég a pályát, akinek a helyszínen elmondták, hogy Kim Dzsongun szívét-lelkét beleadva a munkába, összesen 114-szer látogatta meg (eddig) az építkezést, hogy eligazítsa a munkásokat, és észrevételeivel hozzájáruljon a síparadicsom nagyszerűségéhez. A pályák tövében található épületeket hálából végig az ő képei díszítik.

  Itt van egyébként egy galériányi kép a helyről:

  A fotók alapján a park egész jól néz ki. A központi hotel aulája tele van drágának tűnő faberakásokkal, például. A pálya széléről egyenruhás katonák mosolyognak egy óriási ledfalról, és hirdetik megállás nélkül, hogy a létező világok legjobbikában élhet, aki épp arra jár. Sőt, egyenruhában vannak a síelőknek tűnő helyiek is, akik boldogan állnak sorba a felvonóknál.

  Egyetlen hiba van a képeken: egyetlen fotón sem látszik, hogy bárki is valóban síelne. Ez feltűnt a riporternek is, aki ezzel a megállapítással indítja a beszámolóját.

  Néhány külföldi turistán kívül senki nem használja ugyanis a pályákat, ahová a napi bérlet 100 dollár körül mozog, a helyieknek viszont csak 30 dollárba fáj. Ez az összeg még mindig több, mint egy havi átlagkereset Észak-Koreában, ahol a lakosság negyven százaléka nem jut megfelelő élelmiszerhez.

  Az AFP riportere megkérdezte a hotel igazgatóját is, hogyan fogják nyereségessé tenni az üzletet, de kiderült, hogy ilyenekkel nem bajlódnak. Évente 70 ezer belföldi látogatót várnak (ami nagyjából olyan optimista becslés, mint a felcsúti kisvasút számai, és hasonló eszközökkel is próbálják teljesíteni), de amíg ez az egész a nemzet gyarapodását szolgálja, addig nem kell bevételt számolgatni - volt a válasz.

 • Három feminista nő egy hatalmas művaginával tiltakozott a nők munkahelyi diszkriminációja ellen Sevillában. Azonban nem közszeméremsértés vagy valami hasonló okból kell felelniük a tetteikért, hanem mert a bíróság vallási gyűlöletbűnnek ítélte a művaginát.  

  Konkrétan nem a vagina kidolgozásával (az elég élethűre sikerült) vagy meglétével volt probléma, hanem azzal, hogy "Szűz Mária stílusban" hordozták egy alapzaton.

  fffe28b665799468818663f715997e912a41053172f4a0fe7bd8c7a8cd4ea363

  Az eset még 2014 május elsején történt és a bíróság először a nőknek adott igazat. A Keresztény Ügyvédek Szövetsége azonban fellebbezett, és másodjára a javukra ítéltek, így most egy sevillai képviselő elé viszik az ügyet. Ha a nőket bűnösnek találják, akár 18 hónap börtönbüntetést is kaphatnak. (via)