Angéla, Petronella
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Trónok Harca főszereplője, Emilia Clarke és Matt LeBlanc, aki a Top Gear műsorvezetőjeként tér vissza, együtt voltak vendégek egy beszélgetős műsorban, ahol kiderült, hogy

  • Emilia Clarke óriási Jóbarátok rajongó
  • Matt LeBlanc viszont csak az első évadot látta a Trónok harcából, és azóta hiába próbál visszacsatlakozni a hatodik évadba, túl sok minden történt azóta

  A lényeg mégis az, amikor Emilia Clarke megkéri Matt LeBlanc-t, hogy idézze fel neki Joey Tribbiani ikonikus mondatát, a How you doin? (magyar fordításban: Na mi újság?), ami pont olyan hatással van rá, mint azt várta. 

 • Amíg mi gyanútlanul éljük életünket, és nem figyeltünk a részletekre, addig az utóbbi hetekben egyre aggasztóbb videók jelezték: az aligátorok tényleg készülnek valamire. Nem hiszi? Itt van három videó, ami majd meggyőzi. 

  1. Jelzik, hogy ki a főnök 

  Ez a legfrissebb: egy floridai golfpályán egy dinoszaurusznyi aligátort filmeztek le a napokban, ahogy békésen átballag a pályán. Nem támad meg senkit, nem agresszív, mégis a méretével tekintélyt parancsol. A helyiek szerint még senkit nem bántott, és amolyan látványosság. De meddig? 

   

  2. Házhoz megy, és becsenget 

  Még május elején filmeztek le egy aligátort Dél-Karolinában, ahol odaslattyog egy ház verandájára, és becsenget. Aztán elvágódott és távozott, nem közölte a szándékát. Vajon mit akarhatott? 

   

  3. Aligátor aligátornak az aligátora

  Csak az erősebb aligátorok maradhatnak, hogy a nagy tervet véghez vigyék: aki gyenge vagy ellenszegül, annak nincs kegyelem. Áprilisban egy 3,5 méteres aligátor cincált szét egy kisebbet a kamerák és a fotósok előtt, hogy jól láthassa mindenki. Hol vannak már azok az idők, amikor még csak kígyót evett az aligátor a golfpályán?

  És ha mindez nem győzte volna meg, itt van még néhány hír: 

 • Az utóbbi kilenc év közúti baleseti statisztikái világosan mutatják a trendet. A legnagyobb valószínűséggel nyáron szenvedhet balesetet.

  A tény meglepő, hiszen télen rosszabbak az útviszonyok, a láthatóság, és azt gondolnám, hideg időben többen is ülnek autóba. A valóság azonban más, és ezt utólag nyilván sok tényezővel meg is lehet magyarázni.

 • Pár hete, rögtön a megjelenésekor mi is frissiben kipróbáltuk a Google kisközösségeknek szánt új megosztószolgáltatását, a Spacest. Bár maga a felület magyar, sok más Google-termékkel szemben magának a névnek egyelőre nincs hivatalos magyar neve – mondjuk ha megnézi az alábbi képet, lehet, hogy ennek inkább örülni fog:

  A Spaces – ahogy a felület több másik helyén is szerepel, ebben az esetben azt jelenti, hogy "terek", de még az is simán beleférne, ha a "helyek" fordítást kapná. Az viszont elég vicces, hogy a fordítószolgáltatását mesterséges intelligenciával okosító Google-nek sikerült a menübe beírni, hogy "szóközök".

  Mentségükre szóljon, hogy a nagy piros karikát már mi raktuk oda.