Szabina
4 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Kanadával határos Észak-Dakota az Egyesült Államok egyik legszegényebb állama volt, majd egy új technológiával, a hidraulikus repesztéssel a palakőzetekben lévő szénhidrogének kitermelhetővé váltak, és ezzel egy csapásra meggazdagodtak. A konfliktusok azóta folyamatosak a lakossággal és a környezetvédőkkel, így a munkálatokat rendőrök felügyelik, akik, ahogy a videó is mutatja, nem örülnek, ha akár egy drón is megkörnyékezi őket. A drónt egyébként egy ismert aktivista üzemelteti, aki Dr0ne2bwild néven folyamatosan tudósít az aktivisták és a hatóságok közötti konfliktusokról. 

 • 2016-ot írunk, és az 1984-ben lefotózott, háborús menekült afgán lány még mindig (vagy újra) harcok elől menekül. 

  Pakisztánban próbált hamis iratokkal letelepedni, de lebukott és most 13 év börtön várhat rá. A pakisztáni rendőrség kiadta a letartóztatása után készült fotót:

  Az afgán lányt 2002-ben Steve McCurry is felkereste újra, akkor készült róla ez a kép:

  The Afghan Girl: A Life Revealed

  This story appeared in the April 2002 issue of National Geographic magazine. She remembers the moment. The photographer took her picture. She remembers her anger. The man was a stranger. She had never been photographed before. Until they met again 17 years later, she had not been photographed since.

 • Korszakalkotó interjújában azt állította az MSZMP pártlaptól a Demokratáig békemenetelő Bencsik András, hogy nincs objektív újságírás, erre tessék itt egy gyönyörű pointilista fénykép, az MTI-től, amelyik – az én szubjektív, érdekvezérelt véleményem szerint – olyan mintha Georges Seurat festette volna. Mellé a hírügynökségi tájékoztatás: „Egy férfi nézi a vörös fénnyel megvilágított fákat az észak-németországi Timmendorfer Strand egyik parkjában 2016. október 26-án.” És tényleg, ennél objektívebben nem lehet fogalmazni.

 • A Frankfurt úgy verte az atomjaira hulló Hamburgot a Bundesligában, hogy 3 gól volt a meccsen, és eközben csak 2 szöglet. Íme a bizonyíték a német Kickerből.

  És egyik szöglet sem volt veszélyes, mielőtt arra gondolnánk, hogy a szöglet fél gól. A Hamburgnak helyzete sem volt a meccsen, bár tudjuk, hogy a gólhoz az nem kell.