Natália
-3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A karácsonyi képeslap, mint műfaj, elég hálátlan dolog, igazából csak elrontani lehet. Ha kicsit elege van az aranyozott házikókból és a céges logót rettentő kreatívan ünnepivé varázsoló dizájncsodákból, akkor pihentesse szemeit Luca Milani minimalista képeslapjain:

  Semmi világmegváltó, csak pár egyszerű ötlet, ami garantáltan nem csillog, nem hullik belőle műhó és nem kezd rá a Csendes éjre, mikor kinyitják. Egészségünkre!

  (Bored panda)

 • Nemrég voltam egy konferencián, ahol arról volt szó, hogy magyarázhat a tanár bármit matek-, fizika- vagy informatika órán, a gyerekek csak akkor tanulnak meg valamit igazán, ha nekik kell megépíteni, működésbe hozni valamit - mindezt ráadásul csapatban. Ez egyrészt szerethetőbbé teszi ezeket a tantárgyakat, másrészt végre lesz valami köze az iskolának ahhoz, amit a gyerekek későbbi életükben csinálni fognak. Nos, erre az egyik legjobb példa, amit a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara csinál: robotversenyeket szervez a középiskolásoknak.

  Ma délután zajlik a 2. Robot Race. A mechatronika iránt érdeklődő középiskolásoknak kiírt versenyen több mint száz csapat indult. A háromfős csapatok először különböző állomásokat keresnek fel, ahol feladatokat kell megoldaniuk. A kapott pontokból robot-alkatrészt, motorokat, kerekeket, szenzorokat és programozható téglát vásárolhatnak. A harmadik futam a robotoké, akiket előbb be kell programozni. A feladatuk, hogy végig tudjanak menni a pályán, kövessék az előre kirajzolt vonalat, kerüljék ki az akadályokat, sőt ehhez szenzoraikkal akár színeket is felismerjenek. A robotharc egy  HD-kamerával felszerelt drónért folyik, ez lesz az első helyezett jutalma. Ezen a nyúlfarknyi videón még csak a bemelegítést láthatják. 

 • Hanem két gárdonyi kábítószer-kereskedőéből, akiket a rendőrök lekapcsoltak, három másik személlyel együtt, akiket már nem kereskedelemmel, csak kábítószer birtoklásával gyanúsítanak. A 46 éves G. Attila és a 36 éves N. Krisztián 2015. októberétől Baracska térségében különféle kábítószernek minősülő anyagokat árult, december 7-én a lakásaikon fogták el őket a rendőrök. Erről videó is van a police.hu oldalán.

  A házkutatásokon többek között kábítószergyanús port, digitális mérleget, nagyobb mennyiségű készpénzt, valamint csomagoláshoz szükséges anyagokat foglaltak le a nyomozók.

 • Mint ahogy Colin Furze tette Angliában. Bele is lehet menni. Minden további szövegelés helyett, íme, a videó: