Sára, Márió
-12 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amikor levettem a Lidlben a polcról ezt a Budapest-salátát, még csak a neve fogott meg. Aztán megfordítottam a dobozt, és a másik oldalán ez fogadott:

  Első pillantásra azt hittem, hogy azért van ennyi felirat a fenekén, mert szokás szerint 3-4 nyelven szerepelnek ott az összetevők, de nem! Ez csak és kizárólag a magyar nyelvű lista.

  Persze azért vannak ilyen sokan, mert az összes összetevőt összetevő összetevőt is felsorolják, de akkor is elég horror. A telefonos fénykép egy kicsit becsillogott, de ha valaki ez alapján szeretné elkészíteni az ételt, csak szóljon és feltétlenül megírom neki, mi nem látszik. (A jobb széle nem hiányzik, ilyen furán van tördelve.)

  A Budapest-saláta amúgy viccen kívül nagyon finom, méltán szerepelhetett volna a szemétkedvelők ebédlistáján. Ugyanolyan kéjes borzongással ettük, mint a gyorséttermekben a tök ciki, de nagyon jóízű hulladékokat.

 • A hasonlóság egyértelmű, szegény állattal (mármint a lepkével) jól kiszúrt az anyatermészet.

  https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%

  További érdekesség a Neopalpa donaldtrumpi nevű, nagyjából egy centiméteres lepkével kapcsolatban, hogy a felfedezését leíró tanulmány szerint a hím egyedek nemi szerve kisebb az átlagosnál. Mondom én, hogy kiszúrt vele az anyatermészet.

 • Valószínűleg egy második világháborús lövedéket találtak Budapest XII. kerületében, a Sashegyi úton. Olvasónk, Tibor küldte el az alábbi Facebook-posztot. A kommentekből kiderül, hogy a posztoló már korábban is került hasonló helyzetbe. Szerinte 100 méteres sugarú körben kell kiüríteni a környéket, ami körülbelül negyven lakást, és száz embert érint. Amint megtudunk többet, frissítjük a posztot.

 • Szerdán adott ki pár új képet a SpaceX a szombati Falcon-9 startról és az azt követő sikeres landolásról. A hivatalos fotók közül kétségkívül kiemelkedik az alábbi felvétel:

  A bravúros képen a landolási célt telibe találó (bullseye!) rakétafokozat látható a touchdown előtti pillanatban. Az, hogy a fotót készítő távirányítású kamera pont a nappal szemközt helyezkedett el, és a rakéta törzse pont kitakarja a napot, ezzel drámai fénycsóvákat képezve a füstben, lehet hogy szerencsés véletlen, de ne zárjuk ki a lehetőségét annak, hogy ezt is belekalkulálták a SpaceX agytrösztjei az egész küldetésbe.