Vencel
7 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL, Anti-Defamation League) szélsőjobboldali szimbólummá minősítette Pepét, a békát.

  Pepe eredetileg egy 2005-ös képregényben szerepelt és senkit nem érdekelt évekig, mígnem 2008-ban a 4chan internetes fórumon valaki újból megrajzolta, és a kifejező békafej fölé odaírta, hogy "feels good man".  Azóta Pepe mindenhol ott van, úgy használták az interneten a béka fejét, mint a klasszikus sárga szmájlikat, volt boldog Pepe, szomorú Pepe, álmos Pepe, büszke Pepe, stb.

  CRLvYeaUYAEtT9T.png

  Aztán valamiért az amerikai szélsőjobboldali mozgalom legújabb hulláma, a magát alt-rightnak nevező alternatív jobboldal elkezdte kisajátítani Pepét. Olykor hitlerbajuszt, Ku Klux Klan csuklyát, SS jelvényt rajzolnak rá, máskor zsidók vagy feketék sértő karikatúrájának rajzolják meg. Az amerikai politika homlokterébe azért került be a mém, mert a szélsőjobboldal körében is népszerű republikánus elnökjelölt több pepés képet is megosztott Twitteren.

  Az Economist vezércikket írt arról, hogyan próbálja meg Trump felhasználni a szélsőjobboldali internetezőket a kampányban. A Trump-Pepe összeborulást aztán Hillary Clinton is szóvá tette, felszólította Trumpot, hogy határolódjon el a békától és az alt-righttól. Ennek az új állomása, hogy most az ADL felrakta Pepét a szélsőjobboldali szimbólumok listájára.  (Time, Independent)

 • bakostibor
  Fotó: Forrás: deadmanride.tumblr.com

  Papageorge találta meg Bakos Tibor, a Hunyadi Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke, a Fidesz-KDNP egykori képviselőjelöltje világbajnok érvelését arról, miért fontos a kispestieknek nemmel, pontosabban NEMMEL szavaznia a kvótanépszavazáson. Az okfejtés annyira összetett, hogy én harmadik olvasásra sem értem, igaz, nem is lakom Kispesten. Valami olyasmiről van szó mindenesetre, hogy a hajléktalanok helyét hamarosan átveheti a kapualjakban "tízezernyi" bevándorló, ami azért nagyon rossz, mert a Köki és a Határ út is fontos közlekedési csomópont. Mindegy, a lényeg, hogy az üzenet világos.

  Ön szerint mire gondolt a költő?

  • 723
   A menekültek elveszik a hajléktalanok munkáját!!!
  • 162
   Annyira sok menekült kerülhet a kapualjakba, hogy egészen a Határ útig és a Kökiig ki fognak lógni, ezzel forgalmi dugókat okozva
  • 153
   A menekültek előbb-utóbb biztosan eljutnak Kispestre, ha nem leszünk résen, hiszen kizárt, hogy ne pont ezeken a fontos utakon közlekednének ők is
 • Kettő darab, tízméteres platánfát telepítettek a Corvin Sétányra - közölte az örömhírt egy reklámügynökség. A két fa Olaszországból, Toscanából másfél nap alatt ért Budapestre egy zárt platós, erre a célra felkészített kamionnal. A szállításkor három tonnás növények számára állandó hőmérsékletet és egy egyedileg készült tartószerkezetet biztosítottak.

  A fákat egy itthon ritkán látható emelőszerkezettel helyezték a földbe, és egy speciális, a földfelszín alatt elhelyezett pántolás segítségével stabilabban állnak majd.

  Mint kiderült, azért kellett Toscanáig menni a platánokért, mert megfelelő méretben csak külföldön találtak belőle.

 • Tatiana Maslany megosztott egy képet párjáról, a szintén színész Tom Cullenről az Instagramján, aminek nem kellett volna különösebb felzúdulást keltenie. Azonban a kép Budapesten, az Ellátó kertben készült és az Orphan Black-rajongóknak rögtön felcsillant a szemük, hogy talán városban lehet a friss Emmy-díjas színésznő.

  Missing my Mr.

  A photo posted by @tatianamaslany on

  Rövid idő alatt kiderült, hogy erről szó sincs, a színésznő egy régebbi képet osztott meg a párjáról.

  Budapestnek azonban különös jelentősége lehet a számukra, ugyanis 2012-ben itt jöttek össze, mikor a Ken Follett regényéből készült Az idők végezetéig című sorozatot forgatták. Fél évet töltöttek itt és a Nylonban megjelent interjúban arról beszéltek, hogy az itt tartózkodásuk alatt nagyon sok romantikus programon vettek részt, és azóta is boldogan együtt vannak. Úgy tűnik tehát, aki külföldi színésszel akar fotózkodni, annak továbbra is Harrison Ford a legjobb esélye, ugyanis a Snapchatje alapján a korábban itt forgató és turistáskodó Jared Leto már elhagyta az országot.