Péter, Pál
21 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vannak olyan emberek, akikben nincs meg a természetes életösztön. Pont ilyen ez a férfi is, aki mindenképpen fontosnak tartja megmutatni, hogyan is néz ki egy aligátor harapása. Ennek érdekében a homlokához erősített egy kamerát, hogy arra a hüllő majd harapjon rá. 

  Vagyis, ha Önnek mindig is az volt az álma, hogy egy aligátor jól arcon harapja, de soha nem volt meg hozzá a bátorsága, most megtapasztalhatja, hogy is néz ez ki:

  Azt érdemes tudni, hogy kb. a krokodiloknak és az aligátoroknak van a legerősebb harapásuk a világon. Olyan erős, hogy azt mechanikus segítség nélkül nem nagyon lehet szétfeszíteni. Egy aligátor harapása lazán elérheti a 147,6 kg/cm2-t (a kanyarban sincs a bordás krokodiléhoz), ami egyébként kétszer annyi, mint amennyi a koponya összezúzásához kell. Tehát, ha egy aligátor ráharap valakinek a fejére, az utána már sok mindenen nem fog töprengeni.

 • Miután a Washington Post megírta, hogy Donald Trump több ingatlanjában is ki van függesztve a falra egy őt ábrázoló kamu Time magazin borító, a német Spiegel továbbgondolta az ötletet. A Snapchat-csatornájukon közzétettek egy videót egy sor további kamuborítót Trumppal, nem csak a Time-ot, hanem más ikonikus borítókat is megidézve:

   A videót egy felhasználó rögzítette és tette ki Twitterre. A Mashable meg összeszedte, melyik kép melyik eredeti borítóra utal. Ha nincs meg mind fejből, erre tessék.

 • Míg vannak szervezetek, amelyek bojkottálják a  civileket megbélyegző törvény előírásait, mások szépen végrehajtják azt. A Magyar Vöröskereszt az elsők között teljesíti a törvény előírásait. Honlapjukon létrehoztak egy külön oldalt, amelyen beszámolnak arról, hogy 2016-ban adományaik 10,55 százaléka származott külföldről, összességében pedig 1,94 százalék a külföldi pénzbeli támogatások aránya az összes támogatáshoz képest. Ahogy a törvény előírja, logójukra is ráírják, hogy ők külföldről támogatott szervezetnek minősülnek. 

  mvk logo tamogatott szervezet 800-300x66.png
 • 2,76 millió dollárért, azaz kb. 750 millió forintért, kelt el R2-D2 egy szerdai árverésen, írja az MTI. A Profiles in History auckiósház közleménye szerint a 43 centiméter magas robotot olyan alkatrészekből építették meg, amelyek az első trilógia filmjeiben szerepeltek.

  Az árverésen licitálni lehetett még többek között Luke Skywalker lézerkardjára, valamint Darth Vader sisakjára és mellvértjére is, a legtöbbet azonban R2-D2-ért fizettek. A vásárló személyét nem hozták nyilvánosságra.