Gusztáv
-4 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jó, ez még nem az, de legalább már valamiféle párbeszéd mégis csak kibontakozott a társasházak olykor teljesen elidegenedett, rideg világában. És nem lehetünk annyira savanyújóskák, annyira mindenben csak a hibát, a bajt keresők, a fintorgók, hogy el ne ismerjük: ez a Pesti cetlin megjelent fotó mégis csak azt jelzi, hogy elindult valami, hacsak egy apró lépéssel is a szebb, boldogabb jövő felé.

  takarit
 • (Unilad)

 • Olyan csodálatos téli nap volt vasárnap, hogy tettünk egy nagy sétát a hulló hóban a Lóvasúttól  a Tündér-sziklán át fel az Erzsébet-kilátóig, aztán le a hegy másik oldalán. Jó, tudom, nem csak mi voltunk ezzel így.

  Az egész úton az járt a fejemben, hogy miközben Budapesten vagyok, még csak nem is valahol a szélén, a hólepte fák és az enyhe köd miatt olyan, mintha valami elvarázsolt erődben sétálnánk a világ végén. (Oké, a pár kilométerrel odébb, csurig megtelt Normafát szerencsére elkerültük.)

  normafakornyeke.PNG

  Szóval megörültem, amikor ma elküldték az Urbanistának ennek a videónak a linkjét, mely vasárnap készült épp ezen a környéken. Csak magamat tudom ismételgetni: nagyon klassz belegondolni, hogy ez is Budapest. 

 • Tisztelt magyar honfitársaim!

  Ha van sapkánk, kalapunk vagy ilyesmink, most vegyük le és emlékezzünk meg arról a pillanatról, amikor öt éve Matolcsy György gazdasági miniszterünk súlyos véleménycikkében összefoglalta lassan egy évtizednyi gazdaságpolitikánk jelentős részét.  

  Akkori miniszterünk a Heti Válaszban jelentkezett még hétről-hétre a gondolataival, amiket különböző könyvekhez társított. 2013. január 16-án viszont magához képest is őrült erős mondatokat tudhattunk meg tőle. A win-win szituációkon morfondírozott, aminek közepén arra jutott:

  Senki sem veszítene azon, ha az állam visszaszerezné a hibásan eladott belföldi monopóliumokat: a befektetőknek már sokszor megtérült és megelőznék későbbi veszteségeiket.

  Hétköznapibb módon úgy is mondhatnánk, hogy senki nem veszítene, ha elvenném az autódat, mert már sokszor használtad, és megelőznéd a későbbi veszteségeidet, amiket szabályozóként kitalálok neked.

  És tényleg ez is történt egy sereg iparágban. Elképesztő, nem igaz? Sajnos egy jó ideje már nem igazán engedik beszélni vagy írogatni Orbán talán legfontosabb emberét, így ritkábban tudhatunk meg hasonló felismeréseket. Ettől függetlenül tiszteletettel kérek mindekit, hogy egy perc néma csenddel adózzunk a kicsit sem túlzás, hogy gazdaságtörténeti jelentőségű bejelentésnek.