Vendel
5 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A halasi kórház vezetői is igencsak meglepődtek, amikor egyik volt betegük, Wellmann Dieter – akit a kiskunhalasi kórházban műtöttek korábban – azzal kereste meg őket, hogy két kamionra való kórházi felszerelést hozna Kiskunhalasra Regensburg­ból, írja  a helyi Mészáros Lőrinc-portál, a BAON.

  Az ottani kórház leszerelt, de még nagyon jó állapotban lévő eszközeit, sok esetben vadonatúj felszereléseit gyűjtötték össze és hozták el Kiskunhalasra, közölték.

  Száz darab több­funkciós kórházi ágy, matracok, éjjeliszekrények, kerekes székek, új nővér- és orvosi ruhák érkeztek – sorolta Lengyel János, a halasi kórház orvos-­igazgatója. Bár a fideszközeli lap szerint az elmúlt években százmilliós fejlesztések voltak, azért jól jönnek az eszközök.

  Dieter bízik abban, hogy hamarosan újabb segítséggel tud érkezni a dél-alföldi városba, ahova barátaival később is ellátogatnak majd, zárul a cikk.

 • vacuum-1-625x352

  Egészen fura helyeken csapnak fel az új Star Wars film marketingjének hullámai, a Samsung például ilyen robotporszívókat dobott piacra: 

  Vajon ilyenekkel takarítottak réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban a Halálcsillagon is? Biztos jó ötlet egy porszívónak pont Vader nagyúr asztmás hörgését kiadni speciális hangeffektként? Miért kerül száz dollárral többe a vaderes, mint a sima rohamosztagosos? Mi kerül egy ilyen izén 200 ezer forintba (799 dollár)? Megannyi kínzó kérdés.

 • A USS Ford repülőgép-hordozó önmagában is gigantikus konstrukció – százezer tonna a vízkiszorítása –, így nem meglepő, hogy az alkatrészei sem kicsik. Egy nemrég publikált videón bemutatták, hogy milyen, amikor a hajó horgonyt vet.

  A horgonylánc 438 méter hosszú. Egyetlen láncszeme is több mint hatvan kilót nyom, maga a horgony pedig 13 600 kilogramm tömegű. És ez még nem is a kategória rekordere, a Nimitz osztályú hajókon ennél is súlyosabb horgonyokkal dolgoznak.

  A 12,9 milliárd dollárért épített USS Ford a haditengerészet első új osztályú repülőgép-hordozója az elmúlt 40 évben. Hamarosan követheti a USS John F. Kennedy és a USS Enterprise is. A Ford a tervek szerint először 2022-ben hajózna ki.

 • Szóval, tessék:

  Szívesen.