Szilárda
0 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Madarász Isti, a Hurok című időutazós sci-fi rendezője nemrég egy gasztromusicalt készített Bereczki Zoltán és Balla Eszter főszerepésével. Az Egy szerelem gasztronómiája csütörtökön 22 órakor lesz látható a Duna TV műsorán. A sztori szerint a Bereczki által játszott sztárséf beleszeret a hitelügyintézőbe, aki éppen azon dolgozik, hogy eldöntse, megérnek-e a banknak némi kölcsönt a híres szakács álmai. Itt lehet megnézni az előzetest:

 • Ugye ismerős? Amikor itt fáj, amott meg szúr, akkor az ember nem a háziorvoshoz megy, hanem Dr. Google-t keresi fel. A Generali végeztetett egy kutatást arról, milyen tünetekre és  betegségekre kerestek rá leginkább a magyarok 2016 novembere és 2017 novembere között. Az eredmény minimum tanulságos. Íme a dobogós keresőszavak:

  1. a terhesség tünetei
  2. cukorbetegség
  3. allergia
  4. pajzsmirigy
  5. reflux
  6. gerincsérv
  7. influenza
  8. depresszió

  Bizonyos kifejezések népszerűsége az elmúlt egy évben feltűnően megugrott: ilyen például az influenza, a kanyaró és a merevedési zavar. A betegségek közül a legtöbb embert a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásával járó Crohn-betegség, az autoimmun betegség és a pajzsmirigybetegség érdekelt.

  Az utóbbi időben előtérbe került laktóz- és gluténérzékenységre is gyakran kerestünk rá. Valamiért Vas megyében voltak a legtöbben kíváncsiak a laktózérzékenységgel kapcsolatos információkra, míg a gluténérzékenység iránt leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megye érdeklődött.

  Az NRC által végzett kutatás szerint a fejfájás is ott van a gyakori keresések között: a Google Trends szerint 2017-ben Fejér megye lakóinak fájt legjobban a feje, a városok közül pedig Debrecen és Budapest végzett az élen. A vérnyomással kapcsolatban Győr netezett a legtöbbet, a cukorbetegségre pedig Nógrád megyéből kerestek rá a leggyakrabban.

  A sok érdekes adat után adunk egy jó tanácsot:

  A net soha nem helyettesítheti az orvosi diagnózist. 

 • Kezdd el tenni a jót! címmel második lemezét jelenteti meg Magyarország egyetlen állami gondozottakból álló énekkara, a Lélekzuhany Gospel Kórus. A lemezükön és annak bemutatóján kiváló hazai zenészek játszanak. A kórust Havasi Tibor, a Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium igazgatója hívta életre, a kezdetekben 13 állami gondozott énekelt benne, jelenleg 43 tagból állnak, ebből 8 kísérő felnőtt. 

  Az új lemez dalait olyan kiváló zenészek játszották fel, mint Cséry Zoli (Barabás Lőrinc, Patché), Fehérvári Attila (Special Providence, Black-Out), Delov Jávor (Random Trip, Fábián Juli & Zoohacker) és Füstös Bálint (Margaret Island).  A lemezbemutató december 17-én lesz 17 órakor Budapesten, az IBS Színpadon, ahol a fentiek mellett Oláh Gergő és a Nem Adom Fel együttes is színpadra lép.

 • A ScreenRant meg is teszi, elég alaposan ráadásul, mert amiket felhoznak a videóban a filmmel kapcsolatban, azok 90 százalékban meg is állnak. Már most kíváncsi vagyok a 2019-es, Az utolsó Jedikről készített SR-videóra.