Paulina
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyot néztünk, hogy a néhány száz fős Szamossályin lép fel hamarosan az NSZK-Jamaica tengelyt képviselő Boney M., de alig hogy kiposztoltuk, egy kedves olvasónk figyelmeztetett: szép-szép, de tavaly már jártak a környéken, mégpedig Monokon.

  Oké Monok majd kétszer akkora, mint Szamossályi, több mint 1600 lelket számlál, viszont amit ott nyomtak showt, az bizony élő volt, több hazai zenésszel együtt jammelve. Itt is egy kis videó róla.

  Boney M. Monokon a Babfesztivalon! #boneym #rasputin #babfesztival #monok #beanfest #tokajhegyalja #tokajwineregion #hegyaljainfo

  hegyalja.info (@hegyaljainfo) által megosztott bejegyzés,

  Ha valakit érdekel, idén is lesz Babfesztivál Monokon (bár sajnos Boney M. nem).

 • Nagyon erős lakáshirdetésre hívta fel a figyelmemet Timi. Mondjuk ma már a magyar piacon nem ritka sem a jól fotózott lakáshirdetés (szerencsére), sem a látszóbeton, sem a nagy, egybenyíló terek. Viszont hogy mindez egy ugrásnyira van az Országháztól,  egy régi bérházban, az azért elég meghökkentő.

  0?wm=0
  Fotó: Otthontérkép

  A 160 milliós ár elég combosnak tűnhet elsőre egy kétszobás lakásért, még akkor is, ha ez a két szoba 126 négyzetmétert foglal el. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nem fognak sokat alkudni belőle, mégis elmegy.

  A ház amúgy 1936-ra épült fel modern stílusban, Kardos Ferenc és Pogány Móric tervei alapján. (Utóbbi legismertebb műve a Batthányi örökmécses). Nem tudom, eredetileg mennyivel volt díszesebb, mint most, de jelenleg meghökkentően letisztult.

  A lakásról a hirdetésben találni még egy csomó képet, aki pedig még több izgalmas eladó ingatlanról olvasna, kövesse az Urbanistát a Facebookon.

 • A hazai nagy sportegyesületek közül elsőként, jelentette ki a klub elnöke, Deutsch Tamás az Esport1.hu-nak adott interjújában.

  Nyilvánvaló, hogy az e-sportok egyre több emberhez érnek el, egyre több ember érzi a sajátjának és egyre több ember válik a részesévé. Nem osztom azt a megközelítést, hogy az e-sportot és a hagyományos sportokat egymás riválisának kéne tekinteni

  – mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, egyben MOB-alelnök, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke is.

  Azt egyelőre még nem árulta el Deutsch, hogy pontosan milyen játékokban terveznek versenyzőket indítani.

 • Kevés olyan hely van a Karibi-térségben, vagy úgy általában az egész világon, ahol a cápák biztonságban lennének az emberektől. Ez alól kivételt képeznek a Bahama-szigetek, ahol 2011-óta tilos a cápákra vadászni.

  Ennek oka, hogy az ország bevételeinek jelentős része két dologból származik: az adórendszerből és a turizmusból. A turisták többsége pedig cápát látni jön a szigetre, a ragadozók évi 100 millió dollárt hoznak a gazdaságnak.