Ábrahám
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Fidesz frakciónál és a liberálisoknál is beütött a nyár, a kormánypárt csütörtökön kora délután a következő szöveget jelentette meg, amit aztán szó szerint átvett aztán az MTI:

  OS 

  A Fidesz-frakció közleménye

  Budapest, 2017. augusztus 16., szerda (OS) - Vona Gábort nem a magyarok megélhetése érdekli, hanem a hatalom és a pénz - reagálás Vona Gábor (Jobbik) nyilatkozatára

  Vona Gábor utcafórumai és aláírásgyűjtése egyaránt csak szemfényvesztés és választási adatgyűjtés. Miközben utcafórumokon prédikál az embereknek, megengedhetetlen stílusban sértegeti a nyugdíjasokat és emberszámba sem veszi őket. 

  Ha Vona Gábort valóban érdekelné a magyarok megélhetése, fizetése és jövője, akkor támogatta volna a munkából élőket segítő adócsökkentéseket, a béremeléseket, és a migránsok betelepítését célzó alaptörvény-módosítást. Ezzel szemben Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt nem ezt tette, a pártját pedig kilóra eladta egy milliárdosnak. Vona Gábort valójában nem érdekli a magyarok megélhetése és jövője, csak a hatalom és a pénz számít neki.

  Kiadó: Fidesz-frakció

  Megnéztem volna annak a kommunikációs főnöknek az arcát, aki néhány órával később észrevette, hogy ők a migránsok betelepítését célzó módosítást terjesztettek be, nem pedig a betelepítést megakadályozó tv-tervezetet.

  A másik közleményt, szintén az OS-en keresztül a Magyar Liberális Párt jegyzi:  

  A Magyar Liberális Párt közleménye 

  A BBK vezérigazgatójának távoznia kell

  A közelmúlt súlyos botrányai súlyos erkölcsi és komoly anyagi veszteségeket okoztak a Budapesti Közlekedési Központnak és a fővárosnak is. A Magyar Liberális Párt szerint az elektronikus jegyrendszer körül kialakult káosz után a BKK vezérigazgatójának távoznia kell. Egy auditálás nélküli, félkész szolgáltatási rendszerben gyűjtötték a budapestiek személyes adatait, ami az indulás pillanatában magagában hordozta a katasztrófa lehetőségét. Ez a katasztrófa be is következett, hiszen az érzékeny adatokkal játszi könnyedséggel élhettek vissza illetéktelenek. 

  Ugyanez a gondatlanság jellemezte a BKK vezetését a budapesti közbringa rendszerrel (BUBI) kapcsolatban is. Több ezer regisztrált felhasználó személyes- és bankkártya adatai kerültek illetéktelen kezekbe.

  Ezek után nem meglepő, hogy az elektronikus jegyrendszer közbeszerzési eljárásával kapcsolatban is súlyos problémára derült fény. A botrány kirobbanásakor ez egymásnak gyakran ellentmondó, sértett, szakmaiatlan nyilatkozatok tovább rombolták a cég amúgy is kétes megítélését.

  Kiadó: Magyar Liberális Párt

  BBK vagy BKK? Nem mindegy?

 • Dél-Koreában épít új élményparkot az Éhezők viadala-filmeket gyártó Lionsgate filmstúdió, írja a Verge. A Disneylandhez hasonló Lionsgate Movie World a stúdió sikerfilmjeinek helyszíneit fogja megidézni, például

  az Éhezők Vidala arénáját.

  A Lionsgate sajtóközleménye szerint a látogatók átélhetik a filmek jeleneteit.

  A tervek szerint a vámpíros-romantikus Alkonyat mellett a bűvészkedő tolvajokról szóló Szemfényvesztők-filmek és a készülő Robin Hood mozi is külön parkrészt kap majd.

 • Megszámolni sem lehet, hány csavar van ebben a történetben, amire olvasónk, borostyanos hívta fel a figyelmet.

  Augusztus 15-én az MSZP-s Korózs Lajos Rónai Egon vendége volt az ATV-ben. Rónai arról kérdezte Korózst, hogy mit szól ahhoz, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a Jobbik soha nem volt cigányellenes és rasszista párt, csak félreértelmezések történtek. Korózs hirtelen se köpni, se nyelni sem tud, de persze kiderül, hogy a kérdés "álkérdés" volt, hiszen Korózs jó előre felkészült rá, és ekkor felmutat egy "jobbikos" plakátot, amin szerinte "nem a tinédzser korú" Vona látható.

  Hát valóban nem, a kép amit Korózs felmutat, ugyanis a 2014-es jobbik-kampány egyik fotoshopolt plakátja, rajta Vona valamint egy horogkereszt látható: buzik, kommunisták, zsidók és a gyűlölet szavakból kirakva. Korózs még hozzátette, hogy a kép alján nem látható, de "valami szarvasi szervezet" rakta ki.

  Hát hirtelen mi sem tudtunk se köpni, se nyelni, ugyanis az eredeti, 2014-es választási kampányban készült képen Vona mellett egy szív látható, amit csupa pozitív szóból raktak ki, és hát mit ad isten, ebből szarvas mikroblogger készítette a horogkeresztes és gúnyos verziót.

  Tehát 2014-ben, az akkori kampányban, a jobbik plakátját fotoshopolta Szarvas, amit 2017-ben Korózs bemutat, és valami szarvasi szervezetnek tulajdonít.

  Ez már annyira meta, hogy szinte felfoghatatlan. Nézze meg, az izgalmas rész 10:39-től látható.

 • Sankt Gallenben kell a hely egy szociális intézménynek, ezért a városvezetők úgy döntöttek, hogy arrébb tolják a Jacob-palotát. Az épület 3600 tonna, ezért óránként legfeljebb 4 méteres sebességgel lehet elmozdítani.