Kinga, Kincső
19 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A tapasztalatokról a Guardian írt beszámolót, és elég szomorú az eredmény. Az egyik sofőr azzal védekezett, mikor felelősségre vonták, miért 10 centivel haladt el a rendőr mellett, hogy ő nem is látta a kerékpárvezetőt.

  A cikk szerint kétféle szabály kering. Az egyik azt mondja, hogy autót vezetve másfél méterrel haladjunk el a kerékpár mellett (amelynek úgy 75 centivel az útpadka mellett biztonságos haladnia). A másik iskola egyszerűbben fogalmaz: úgy kerüljük ki a kerékpárt, mintha az is autó lenne.

  Bárhogy is teszünk, figyeljünk oda egymásra.

 • Hétfő délelőtt van, ami a legkellemetlenebb időszak minden Trónok harca-rajongó életében, mert ugye az aktuális rész hajnalban már lement Amerikában, ennek megfelelően a Facebook-falak tele vannak spoilerrel, amiket valahogy el kéne kerülni ma estig, míg nálunk is adásba megy az új rész. A legjobb, ha ilyenkor visszanézünk a múlt heti epizódra, amivel kapcsolatban van is egy vicces hírünk: a Pornhub felnőttvideós YouTube-klón kiadott egy kis statisztikát arról, hogy az évadnyitó epizód alatt hogyan alakult az amerikai ip-címtől érkező forgalma. Hát így:

  sub-buzz-21296-1500568868-1.png?downsize=715:*&output-format=aut

  Vagyis 4,5 százalékkal esett vissza a pornónéző kedv a sorozat miatt. Az oldal egyébként rendszeresen méri a Trónok harca epizódok hatását a forgalmára, és ez a 4,5% az egyik legerősebb hatást jelenti. Ennél nagyobbat csak két epizód volt el a pornótól a 6. évadban: a 4. rész (aminek a végén Daenerys rágyújtja a lovas vezérekre a házat), és az évadzáró. (via Buzzfeed)

 • A Planet nevű cég kifejezetten azért küld Föld körüli pályára műholdakat, hogy más műholdakról készítsenek felvételeket. A felvételen látható rakétát Kazahsztánból lőtték fel, és 48 műhold volt benne, amik azóta már a Föld körül keringenek. (Mashable)

 • Nemrég a világszerte fejlesztők által szívesen használt Qualys oldalán ellenőriztük, hogy a shop.bkk.hu oldal, ahol a BKK jegyeket árul, és a személyes adatainkat tárolja, mennyire biztonságos. A weboldal igen rossz, F osztályzatot kapott. Ebben a pillanatban azonban a Qualys portálja nem tudja elérni a BKK szerverét.

  Képernyőfotó 2017-07-24 - 9.25.32.png

  Ennek lehet az a magyarázata, hogy letiltották a Qualys hozzáférését, ezért megnéztük, hogy más hasonló, szerverek biztonságát elemző portálokkal mi a helyzet. A HT Bridge nevű portál valahogy átcsúszott, és az alábbi eredményt közölte:

  Képernyőfotó 2017-07-24 - 9.40.24.png