Eszter, Eliza
12 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elsőként a budai Várban találkozhattak hazánkban kék-fehér, önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású eszközökkel, a rendőrségi segwayekkel - közölte a rendőrség.  Magyarországon először itt használnak a rendőrök két ilyen járgányt május 10-től.

  A kezdeti jó tapasztalatok összegzése után több segway beszerzését tervezik. Autóval nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető, de turisták által gyakorta látogatott helyeken akarják csatasorba állítani őket, például Budapesten a Városligetben és a Margitszigeten, illetve vidéki üdülőközpontokban is. 

  A gépek elsődleges funkciója a személyes jelenléten alapuló bűnmegelőzés - írja a közlemény. A Készenléti Rendőrség tíz munkatársa vett eddig részt az új gépek kezelésére, használatára való felkészülésben. A segwayes járőrök 16-17 km/h-s sebességgel haladnak, és a kerékpáros járőrökével megegyező egyenruhát, kék rövidnadrágot, fehér pólót, sportcipőt és bukósisakot, viselnek.

  Bűnmegelőző feladatának ellátásában előny, hogy használója magasabban helyezkedik el, mint a gyalogosok, ellát a tömeg fölött, így hamarabb észreveszi, ha rendőri intézkedés válik szükséges - mondta Nagy Miklós Imre ezredes, a Készenléti Rendőrség rendészeti parancsnokhelyettese.

 • Egy YouTube-felhasználó, Nabzim mutatta meg, hogy Nikola Tesla egyik leghíresebb találmánya, a nagyfrekvenciás váltakozófeszültség előállítására is képest Tesla-tekercs gitárerősítőként is működik.

  Az eredmény nemcsak rendkívül látványos a villámlások miatt, de remekül is szól, ki gondolta volna, hogy a sima elektromos zúgásból mennyi mindent lehet előállítani?

  (via Sploid)

 • A Jupiter holdja megnézése után interjúztunk a stábbal, többek között Petrányi Viktória producerrel. Klág Dávid megkérdezett mindent, amit csak akart, aztán megkérdezte tőlem a kamera mögött, hogy maradt-e bennem valami. És akkor nekikezdtem életem egyik legértelmetlenebb kérdésének:

 • A magyar-szlovák-cseh-lett film, az Out premierjén forgattunk, interjúztunk, és már csak a felkonf volt vissza. Itt annyit kellett volna elmondania Dávidnak, hogy a főszereplő elmegy Lettországba. De valami egészen parádés dolog történt helyette: