Vilmos
10 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Fényes nappal nekiállt szétverni egy utcán parkoló autót egy fiatal férfi Zuglóban, később visszatért a barátaival és fel is borította azt. Mindezt egy ott lakó levideózta. A videó készítője szerint az egész ámokfutás előtt az autót szétverő férfi halálosan megfenyegette őket. 

  Egyik este a párommal arra lettünk figyelmesek, hogy üvöltözés és ajtócsapkodás hallatszott. Erre a fiatalember az utcán odament a piros kocsijához, elővett egy kalapácsszerűséget és elkezdte vele verni a vasajtónkat, illetve azt kiabálta, hogyha kilépünk az ajtón, kibelez. Erre én nagyon megijedtem, remegő kézzel hívtam a rendőröket, akik viszonylag hamar ki is értek. Addigra sajnos az emberünk eltűnt, így elmeséltük, mi történt és személyleírást adtunk róla. A rendőrök végül megtalálták, de nem történt semmi, rövid időre sem vitték be.

  A beszámoló folytatása szerint már akkor sem lehetett túl tiszta az illető. 

  Később láttuk az utcán bandázni, de fogalma sem volt róla kik lehetünk, tehát biztosan nem volt magánál aznap este, de elnézve máskor sem.

  A szemtanú öt nappal később egy videót készítette róla, amin a férfi egy bottal épp szilánkosra vert egy parkoló  autót.

  Mindenképp érdemes végignézni a felvételt, az utolsó három ütés, és ahogy a rongáló dolgavégeztével büszkén tovasétál – mindent visz. 

  A férfi elmondása szerint ugyanaz a tettes nyolc nappal később visszatért. Ezúttal viszont nem egyedül érkezett a piros Peugeot ellen, hanem öt másik ismerősével kezdtek neki az autó felborításának.

  A szemtanú szerint az előző videó főszereplője a második felvételen is szerepel, ő jobbról a harmadik, aki fekete nadrágban látható.

  De miért ver szét valaki a nyílt utcán egy autót?

  A szemtanú szerint a megfejtéshez a kulcs az első videón látható rongáló, aki nem más, mint a gépjármű tulajdonosa.

  Igen, ő vezette mindig az autót, meg párszor benne is aludt. Az egyik tipp, hogy nem működött, ugyanis sokat láttuk szerelgetni előtte. De akkor sem látok logikát a szétverésében.

  A Várna utcában egyébként található egy romos, rossz hírű épület, a szemtanú szerint a tulaj is ott lakik.

  Az autót azóta elvontatták. Az ott lakó szemtanú viszont problémásnak találja, hogy a rendőrök nem intézkedtek megfelelően az úttest eltakarításáról.

  Napokig tele volt üvegszilánkkal az úttest, amit a többi autósnak úgy kellett kerülgetnie, talán még most is találni párat.

  A rendőrség tájékoztatása szerint "a rendőrök a helyszínen kint voltak, intézkedtek és nyomozást indítottak garázdaság vétség gyanúja miatt".

  szetveri.PNG
 • Néhány nappal ezelőtt posztoltam egy fotót a szentmargitfalvai önkormányzat épületéről, amit nagy bátran a legkisebbnek mertem nevezni. Alighanem tévedtem. Több olvasó is talált hasonló méretű vagy kisebb önkormányzati épületet. Most meg is osztjuk ezeket önökkel.

  Az egyik olvasónk úgy tudta, hogy a világ legkisebb, a rekordok könyvébe is bejegyzett polgármesteri hivatala a franciaországi Saint Germain de Pasquier faluban található. Az alapterülete csak nyolc négyzetméter. Lehet, hogy néhány magyar társával is érdemes lenne pályázni a legkisebb címre.

 • Kettévágott kanapékkal ösztönözik nyitottságra az embereket Bécsben. A „Peace Sofas”, azaz a “Békekanapék” nevet viselő újragondolt bútorokra olyan embereket ültetnek, akik ellentétes véleménnyel vannak olyan témákban, mint a menekültkérdés, a vallás vagy a feminizmus. A résztvevők saját kanapéját vágják ketté, majd összeszerelik egy ellentétes véleményt valló fél szófájával és az első pillanattól kezdve rögzítik a felemás bútoron zajló beszélgetésüket.

  Az installációkat a Partners for Democratic Change Slovakia (Partnerség a Demokratikus Szlovák Változásért) nevű szervezet a MuseumsQuartier múzeum negyeddel közösen állítja fel, hogy a megosztott társadalomban élő embereket arra késztesse, újra kezdjenek el beszélgetni egymással. A kiállítás június 21-27. között, különböző helyszíneken tekinthető meg Bécsben a MuseumsQuartier közvetlen közelében.

  A látogatók le is ülhetnek egy-egy kanapéra, hogy meghallgassák az azon lezajlott beszélgetéseket. A kiállítás után egy aukción fogják elárverezni az egyesített kanapékat. Az ebből befolyt összeget az ENND munkájának folytatására fordítják, melynek célja csökkenteni a közép-kelet európai országok lakóinak megosztottságát tréningek, konferenciák szervezésével, esettanulmányok bemutatásával.

 • Ez nem egy béna vicc kezdete, hanem a valóság: együtt bicikliztek vasárnap a különböző vallású emberek egy berlini eseményen, hogy így tüntessenek a rasszizmus és antiszemitizmus ellen. Többek között zsidó rabbik és muszlim imámok osztoztak meg tandembicikliken, példát mutatva a követőiknek.