Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyon vicces dolgok derülnek ki néha véletlenül. Például az, hogy Patric Stewart nőnek sminkelve, platinaszőke parókában egy az egyben úgy néz ki, mint Donald Trump elnök ballépéseinek fő kimagyarázója és az "alternatív tény" koncepciójának megalkotója, Kellyanne Conway.

  stewart conway
  Fotó: Reddit

  A Royal Shakespare Company-t és az X-Men filmeket is megjárt brit színészóriás még egy évvel ezelőtt, új sorozatának bemutatójára öltött drag kosztümöt, ami önmagában is elég fura, mert a Blunt Talk című sorozatnak semmi köze a nőnek öltözéshez.

  Viszont, ahogy arra egy reddit felhasználó nemrég rájött, a 75 éves Stewart kikenve kísértetiesen hasonlít az amerikai elnök tanácsadójára. Annyira, hogy állítólag még a Google is összekeverte őket. Pedig 2016 áprilisában Conway még messze nem volt annyira ismert figura, mint most, úgyhogy a hasonlóság valószínűleg tényleg véletlen.

  stewart conway 2.png
 • Hétfőn írtuk meg, hogy két spanyol és egy olasz férfi bukott le 17 kilónyi, viaszból készült műbanánokba rejtett kokain miatt. De mi ehhez képest a magyar lelemény?!

  Két kárpátaljai és egy szabolcsi férfi 541 gramm amfetamint rejtett el igazi tévépaprikákban!

  Mondjuk egy dolog közös mindkét sztoriban, mindkét drogcsempész banda rács mögött van.

 • Mondhatnám, hogy azért nagyon kemények, mert a kommunista utódpártok közül Kelet-Európában már csak nekik van parlamenti frakciójuk, és mert úgy néz ki, hogy még egy darabig lesz is. De most nem ezért mondom, hanem mert kiadtak egy olyan közleményt, amely brutalitásban kenterbe ver minden más pártot: 

  A Fidesz Hitlerrel is üzletelne

  - írták, ezzel pedig mérföldekkel lekörözték a DK-t, amely Szijjártó Péter tegnapi látogatásával kapcsolatban csak azzal a címmel adott ki közleményt, hogy "Szijjártó gyilkossal fogott kezet". Míg utóbbi egyszerű hírközlés, a szocialista kommunikáció szegecses korbáccsal legyinti arcon a sajtóanyag olvasóit. 

  Már akár a hitlerező szöveg is elég lehetne a dobogó legfelső fokához, a biztonság kedvéért visszanéztem a parlamenti pártok márciusi közleményeit, és így már egész nyugodtan ki merem jelenteni, hogy ebben a versenyben az MSZP-t illeti meg az aranyérem.  

  A hónap legkeményebb című közleményei között gyakorlatilag mindegyik a szocialisták klaviatúrájából származik. Olyanokat írtak például, hogy "Botka László véget vet a fideszes fenyegetéssel kísért lopásoknak", vagy hogy "Jó reggelt, Lengyelország! Orbán bárkit és bármit hajlandó elárulni" és akkor sem finomkodtak, amikor azt mondták, hogy "A Fidesz ostobán hazudik, amikor a nők jogainak támogatásáról beszél".

  Ehhez képest a Fidesz sajtóosztálya szépirodalmi hangokat üt meg a "A Soros-szervezet törvénysértésre bátorítja a migránsokat" vagy a "A szocialisták már megint csak be akarják csapni a nyugdíjasokat" és a "Mit akar eltakargatni a hazugságokkal Botka László?" című közleményeivel.

  A Jobbik és az LMP közleményei még a fidesz hangvételénél is finomabbak, a frakcióval nem rendelkező pártok sajtóanyagainak pedig az egyszerűség kedvéért ezúttal nem osztottam lapot. 

 • Talán a legklasszabb dolog, ami tavaly Budapesttel történt, az a Szabadság híd lezárása volt. Vagyis hát mit lezárása - megnyitása! Történt ugyanis, hogy felújították a villamospályát a hídon, s ha már nem hajthattak át rajta a fővárosiak kocsival, akkor inkább odamentek táncolni, zenélni, jógázni, piknikezni.

  A dolog annyira pompásan sikerült, hogy a Valyo – Város és Folyó Egyesület kampányt indított, hogy idén nyáron minden hétvégén zárják le az autós forgalom elől a hidat, és nyissák meg azt köztérként. A legszebb az egészben, hogy a főpolgármester sem zárkózott el az ötlettől. 

  A kampány részeként egy grafikai pályázatot is hirdettek. A szabályok meglehetősen kötetlenek, igaz a zsűri kegyetlennek ígérkezik, és már a leadási határidő sincs messze: április 1-ig várják a műveket. Szóval aki szeretné népszerűsíteni az amúgy is egyre népszerűbb Szabihidat (merthogy ez a neve a programnak), és van néhány jó ötlete, gyorsan dobjon össze valamit. A részletek a Valyo honlapján és a Facebook-eseménynél olvashatók.