Olivér
1 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • hero Three-Billboards-TIFF-2017

  A Three Bilboards Outside Ebbing, Missouri című filmben az Oscar-díjas Frances McDormand egy anyát alakít, akinek a lányát megölték, de a helyi rendőrség nemhogy a tettest nem kapta el, a nyomozást sem nagyon erőltetik. Fogja magát, és kibérel három óriásplakáthelyet a városba vezető úton és elkezd üzengetni a rendőrségnek, akiknek ez nem nagyon tetszik. Itt az újabb előzetes:

  A szereposztás állat, Frances McDormand mellett Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes, Peter Dinklage, Abbie Cornish, Samara Weaving és Kathryn Newton lesz benne, hazai bemutató január 25. 

 • 1.png

  Hihetetlen profizmus és hidegvér kell ehhez. A felvétel a múlt heti pohangi földrengés alatt készült. 

 • Gyászol a Twitter népe, ami önmagában nem egy különösebben ritka esemény, mindig előfordul, amikor meghal egy híresség. Most azonban az a fura helyzet állt elő, hogy meghalt a tömeggyilkos Charles Manson, a derék twitterezők viszont a polgárpukkasztásban és rockzenében utazó szupersztár Marilyn Mansont búcsúztatják.

  De annyira, hogy vasárnap óta a trending hashtagek élvonalában van. Hogy ebből mennyi az, aki direkt trollkodik és mennyi keveri össze tényleg a két embert, azt persze nem tudjuk. Marilyn Mansonnak egyébként egy pici köze tényleg van Charles Mansonhoz, nevezetesen tőle kölcsönözte a művészneve felét (a másik felét meg Marilyn Monroe-tól), valójában Brian Warner a neve.

  (via Newsweek)

 • Ez egy svéd kutatásból  derült ez ki: a tanulmányban 3,4 millió Svédországban élő embert vizsgáltak meg, a résztvevők 40 és 80 év közöttiek voltak, 13 százalékuknak volt kutyája. A kutatás alapján az ebtulajdonlás 36 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását az egyedül élők esetén, de a többszemélyes háztartások is van ilyen hatás, igaz csak 15 százalékos.

  A kutatás következtetései azért lehetnek fontosak, mert például az Egyesült Királyságban az elmúlt időszakban elég sok szó volt arról, hogy az egyedüllét komoly egészségügyi kockázatok kialakulásához vezethet. Egy angliai kutatás szerint az 1,1 millió egyedül élő brit állampolgárnál 50 százalékkal nagyobb egy komoly betegség kialakulása, mint a közösségben élő briteknél.

  A svéd kutatásból az is kiderül, hogy az egyedül lakás nem szükségszerűen jelent magányosságot is, de az biztos, hogy a kutyatartás minden esetben pozitív hatásokkal bír.

  Azt egyelőre nem tudják, hogy pontosan miért egészségesebbek a kutyatartók a kutyátlanoknál, de több elmélet is van erre. Az egyik szerint a nagyobb mozgásigényű kutyák gazdái egyszerűen többet mozognak a kutyáik miatt, és ezért egészségesebbek. A kutatás szerzője ugyanakkor nem ebben az elméletben hisz: szerinte arról lehet szó, hogy a kutyások közösséget alkotnak, és lehet lehet pozitív hatása az egészségre. Egy harmadik elmélet szerint a kutyák jelenléte megváltoztatja a házban jelen lévő mikroorganizmusok összetételét, és ennek lehet pozitív egészségügyi hatása. Korábbi kutatások ugyanis azt bizonyították, hogy egy kutya 15 százalékkal csökkentheti a gyerekeknél az asztma kialakulását, ugyanis a túl tiszta háztartások elősegíthetik a különféle allergiák kialakulását. (Guardian)