Melyik cégnél szomorkodhattak ma a legjobban?

2014.11.18. 19:33

SZOMORKODHATNAK A DOHÁNYGYÁRAK ÉS AZ RTL

Ha netadó nem is lesz, azért nem szűkölködünk jövőre sem az adóváltozásokban. A parlament elfogadta a 2015-ös adótörvényeket, eszerint többet adóznak a dohánygyárak (na azért, a Lázár Jánossal jó kapcsolatokat ápoló Continental nem sokkal többet), bizonyos alkoholok gyártói és importőrei, emelkedik a reklámadó (ez leginkább az RTL-t érinti). De nem kell elolvasnia a képviselők által elfogadott söralátétnél jóval hosszabb új adótörvényt, itt összefoglaltuk a legfontosabb változásokat.

SZOMORKODHAT A TESCO ÉS AZ AUCHAN

Az már látszott a kormánypártok eddigi politikájából, hogy nem nagyon szeretik, ha az emberek vasárnap a Tescóban vásárolnak. A vasárnapi boltbezárásról már tárgyalnak, ma pedig megérkezett Varga Mihály miniszter új tervezete is. Leegyszerűsítve arról van szó: az Aldi, az Auchan, a Metro és a Spar kiesne a piaci versenyből, a Tesco és a Lidl épp hogy túlélne. Na és ki jár jól? Eltalálta: a magyar hátterű láncoknak (CBA, Reál és Coop) igencsak kedvezne a dolog. A Spar egyébként is a tervezett beruházásai leállítását tervezi

SZOMORKODHATNAK AZ CCCP-PULÓVERES TÜNTETŐ BARÁTAI

A hétfői Kossuth téri tüntetés egyik szervezője Kiss Soma Ábrahám nem a beszédével, sokkal inkább a ruhájával hökkentette meg a közönséget. Kiss elárulta, miért húzta fel a Szovjetunióra utaló CCCP-pulóvert: egy belső poén, amellyel a polgári barátainak üzent. Magát egyébként kommunistának vallja, de ezzel szerinte egyedül van a tüntetés szervezői között.

NEM SZOMORKODHATNAK VISZONT A ZUGLÓI KÉPVISELŐK

Bőven havi bruttó 300 ezer forint fölé tornászta fel saját tiszteletdíját a zuglói képviselő-testület többsége. Az egyik képviselő havi bruttó járandósága a félmillió forintot is átlépi. Karácsony Gergely polgármester szerint lehet, hogy Zuglóban keresnek a legtöbbet a képviselők, de szerinte itt fognak a legkevesebbet lopni.

ÖRÜL A NOKIA, KIJÖTT A TÁBLAGÉPE

De hát a Nokiát nem vette meg nagyon sok pénzért a Microsoft? - adja magát a kérdés. De nem ám, csak a mobiltelefonos üzletágat, hangzik a válasz. A cég maradéka most bemutatta az első termékét a nagy felvásárlás óta, ez egy iPad Minire hasonlító táblagép Androiddal és egészen kellemes, 249 dolláros árcédulával.

ÖRÜLHET AZ EMBERISÉG, SZERVES MOLEKULÁKAT TALÁLT A PHILAE AZ ÜSTÖKÖSÖN

Már maga a leszállás hatalmas mérnöki bravúr volt, de a szonda csak most kezdi az igazi tudományos misszióját. Mintát vett a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös légköréből, és a talajából is, és az első vizsgálatok alapján szerves vegyületeket, az élet legalapvetőbb építőkockáit találta bennük.

HA MINDEN IGAZ, VÉGET ÉRNEK A GIGAOLIMPIÁK

Már eddig is elképzelhetetlen összegekbe fájtak a rendező országoknak, nem beszélve az átláthatatlan korrupcióról, de most Thomas Bach, a NOB elnöke reformokra készül. Nem kellenének új létesítmények, ideiglenes megoldásokat is elfogadnának, a pályázati árat mérsékelnék, hovatovább még arra is esély nyílik, hogy egy olimpián belül több helyszínen rendezhessenek, ha elfogadják december elején a javaslatokat.