Dominik-ügy: eltüntették a gyilkos ebeket

2008.01.04. 07:59
Már emberöléssel gyanúsítják a monori házaspárt, akiknek kisfiát harci kutyák tépték szét tavaly nyáron, írja a pénteki Népszabadság. A rendõrség még keresi a gyilkos állatokat, amiken az eset után túladott a házaspár.

Gondatlan emberöléssel gyanúsítják a tavaly nyáron kutyák által széttépett kétéves kisfiú, Dominik szüleit. A korábbi gyanúsítás, a kiskorú veszélyeztetésének megváltoztatása ellen a szülõk panasszal éltek az ügyészségen, írja pénteki számában a Népszabadság.

A lap szerint a rendõrség nem hisz a szülõknek, egyes feltételezések szerint nem a szülõknél megtalált harci kutyák ölték meg a kisfiút.

A szülõk állítólag a gyerek halála után elajándékozták, vagy eladták kutyáik egy részét, legalábbis erre utalnak a szomszédok és mások tanúvallomásai.

Feltételezik azt is, hogy a gyermek nem augusztus 2-án, ahogy az anya állította, hanem napokkal korábban halt meg.

Sokismeretlenes tragédia

2007 augusztus 3-án egy kétségbeesett nõ jelentette be, hogy a Margit-szigeten baleset érte, és kisfia a vízbe fúlt. Késõbb az eltûnt kisfiú apja is jelentkezett, hogy fiát elrabolták.

Az anya végül októberben ismerte be, hogy harci kutyáik tépték szét a kisfiút augusztus 2-án. A kisfiú holttestét késõbb megtalálták, ám a szakértõk szerint nem az udvarban talált kutyák végeztek vele, hanem amiken már túladtak.

Pszichológusok szerint aligha valószínû, hogy a 2-ai tragédiát az anya annyira fel tudta dolgozni másnapra, hogy egy komplett, kitalált történettel álljon elõ, ezért valószínûsítik, hogy az eset június 30-án történt.

Monorierdõn - ahol a család lakik - a Népszabadság szerint sokan úgy vélik, hogy a szülõknek közük volt az illegális kutyaviadalokhoz. Állítólag nyárra lezárják a nyomozást a rendõrök, akkor is, ha nem lesz meg a gyilkos kutya.