Rendőrtiszteket ítéltek el nemi erőszakért Franciaországban

2007.09.15. 11:10
Egyenként hétéves börtönbüntetésre ítéltek három francia rendőrt, akik körzetükben éveken keresztül prostituáltakat erőszakoltak meg. A tisztek az áldozatokat igazoltatták, majd a büntetés elengedéséért cserébe szexuális szolgáltatásokra kényszerítették őket.

Három rendőrtisztet egyenként hétéves börtönbüntetésre ítélt egy francia bíróság péntek este, miután bebizonyosodott, évek óta csoportosan erőszakoltak meg prostituáltakat a körzetükben. Az ügyre egy emberi jogi szervezet hívta fel a hatóságok figyelmét még 2003-ban.

A rendőrök általában igazoltatták a kiszemelt áldozatot, majd arra kényszerítették, hogy szexuális szolgáltatással váltsa ki a törvény által előírt büntetést.

Az egyik elítélt azt vallotta, csak viccből követték el a bűncselekményeket, általában erős alkoholos befolyásoltság alatt. Állítása szerint az alkoholfogyasztás megszokott dolog volt a testületnél és erről feletteseik is tudtak.

A nemi erőszakért és hivatali visszaélésért elítélt belügyi dolgozók ellen csak egy albán származású fiatal nő tett vallomást a párizsi bíróságon, az áldozatok többsége kizárólag a nyomozati szakaszban vállalta az együttműködést.