Két bordája tört a rodeóbajnoknak

2009.10.20. 13:44
A 17 éves Bendegúz a legfélelmetesebb bikán is kiülte a 8 másodpercet, csak a keze beakadt a kötélbe: a bika megtaposta, de bajnoki címét megvédte.

Pilisen rendezték a nemzetközi magyar rodeóbajnokság utolsó fordulóját, a kétnapos versenyen Lakatos Dávid megvédte tavalyi címét. A hétvégét Bige Botond nyerte, a Bendegúznak becézett Dávid a versenyen második lett, összesítésben bajnokságot nyert.

A 17 éves magyar a verseny előtt bő 50 ponttal vezetett két lengyel rodeós előtt, szombaton kikapott a pontversenyben második Szymontól. Vasárnap a lengyel nem tudta kiülni a neki kisorsolt állatot, fennakadt a mezőny jelenleg legagresszívabb bikáján: Blondy Killer szétszórta a rodeóbohócokat, a lengyel beesett a karám vasai közé (a feje kívül volt), kézrándulással megúszta, de lepontozták.

Bendegúz már bajnokként kiülte a bikáját (8 másodpercet kell az állaton tölteni), majd fájós csuklóval, gyakorlatilag használhatatlan bal kézzel teljesítette fogadalmát: kihívta a legveszélyesebb bikát.

Kiülte Blondy Killert is, de a keze beleakadt a bika hátán a kötélbe. Nem tudott leszállni a tomboló állatról, leesett mellé, a bika éppen ott taposta meg a jobb oldalát, ahol nem védi a mellény, az őt védő rodeóbohócon négy lábbal végigment.

Ceglédre vitték baleseti sebészetre, sürgősségi ellátást kapott: két bordája törött el, de a bajnokságot összesítésben csaknem 100 ponttal megnyerte.

Videónk a tavalyi, nagykátai rodeóról: