Bűnbandáktól rettegnek az NFL-klubok

2014.03.31. 18:14

A Philadelphia Eagles a napokban kirúgta egyik legjobb játékosát, DeSean Jacksont, miután az elkapóról olyanokról lehetett hallani, hogy egy utcai bűnbandával ápol kapcsolatot. A gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez ügye óta az NFL-csapatok kifejezetten figyelnek az ilyen veszélyekre, és a jelek szerint nem szívbajosok a sztárokat is elküldeni.

A hivatalos indoklás az volt, hogy nem elégedettek Jackson hozzáállásával, többször volt gond vele, és ezt a vezetőedző Chip Kelly is nehezményezte.

Jackson szinte rögtön kiadott egy közlemlényt, állította, hogy nincs kapcsolatban bűnszervezetekkel, és nem ő az új Hernandez. Az Eagles azok után küldte el, hogy a múlt szezonban pályafutása legjobbjával állt elő, kilenc touchdown és 1332 elkapott yard volt a mérlege.

A játékos cáfolata ellenére az amerikai lapok ráálltak a témára, ahogy Aaron Hernandez tavalyi balhéja után is sorra derültek ki az újabb részletek a tight end múltjáról. A NJ.com korábban azt írta, Jackson neve egy olyan Los Angeles-i utcai bandával kapcsolatban merült fel, melyet 2010 óta két gyilkossággal is meggyanúsítottak. A klub ezután jelentette be, hogy elküldik az amerikaifutballistát.

A Los Angeles-i rendőrség nyomozója, Eric Crosson szerint a sportolóról a közösségi médiában több olyan fotó jelent meg, melyeken bandajelzéseket mutogat, a detektív szerint egy alkalommal az egyik meccsén is így tett. Crosson azt mondta, ez nem bizonyít semmit, ám az ilyen utcai bandák nem veszik túl jó néven, ha valaki csak úgy használja a jelzéseiket.  

A kézjel egyébként egy Redskins elleni mérkőzésen került elő, az elkapó egy washingtoni játékosnak, DeAngelo Hallnak mutatogatott, amikor összeszólalkoztak. 

desean-jackson-crips-deangelo-hall

Az LAPD hangsúlyozta, az amerikaifutballistát nem vádolják semmivel, ám úgy tudják, közel áll ahhoz a Theron Shakirhoz, akit egy 14 éves fiú meggyilkolásával gyanúsítanak. A nyomozás során a hatóság megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Philadelphia Eaglesszel, a klub nem reagált, Jackson viszont válaszolt a kérdéseikre. Az egyik bandaleszámolás amúgy egy olyan ingatlan előtt történt, melyet a sportoló testvére bérel.

A liga nem kívánta külön kommentálni Jackson esetét, annyit mondtak az ügyben, hogy a bandajelek használata nem megengedett, de arról nem esett szó, hogyan lenne tudomásuk arról, hogy valaki ezeket használja egy meccsen.

A játékos iránt mindenesetre van érdeklődés, többek között vinné az Oakland Raiders is, ahol közel lehetne gyanús ismerőseihez is.