Klicsko ismét a WBO világbajnoka lehet

2004.04.09. 13:51
A tavalyi, Corrie Sanders elleni súlyos vereség után ezúttal az amerikai Lamon Brewster ellen nyílik lehetősége Vlagyimir Klicskónak, hogy visszaszerezze a WBO nehézsúlyú világbajnoki övét.
A WBO jelenleg betöltetlen világbajnoki címéért lép szorítóba szombat este Las Vegasba Wladimir Klitscko és az amerikai Lamon Brewster. A nehézsúly világbajnoki öve, azután maradt szabadon, hogy a korábbi bajnok Corrie Sanders lemondott róla.

Bizakodó felek

A Profibox.hu internetes szakportál beszámol róla, hogy a nagy meccset megelőző sajtótájékoztatón a két fél ugyan udvariasan beszélt riválisáról, de mindketten remek formában érzik magukat, így bíznak a győzelmükben.

"Örülök, hogy lehetőségem adódik visszaszerezni a világbajnoki címem. Egy évvel ezelőtt jogosan veszítettem, de most nem esek bele ugyanabba a hibába, nem becsülöm alá Brewstert"- mondta Klicsko. "Tavaly háromszoris úgy készültem, hogy világbajnoki címért bokszolok, nem jött össze. Most életem legjobb formájában vagyok, szombaton egy álmom válhat valóra" - szólt Brewster válasza.

Klicsko a nehezebb

Az már a mérlegelésnél kiderült, hogy Vlagyimir Klicsko 7,7 kg-mal nehezebb, mint riválisa. Az összecsapás helyszínén, a Mandalay Bay Casinóban rendezett eseményen az ukrán sztár 110,2 kg-ot nyomott, míg amerikai ellenfelénél 102,5 kg-ot mutatott a mérleg. A fiatalabb Klicsko fivér eddigi 44 mérkőzésén 42-szer nyert, kétszer kikapott. Brewster mérlege szintén két vereség, valamint 29 győzelem.

Két vereség mindkét oldalon

Wlagyimir a WBO világbajnoki címét 2000 októberében hódította el, amikor alaposan helybenhagyta Chris Byrd-öt. (Byrd két hónappal korábban éppen bátyját győzte le, aki vállsérülése miatt kényszerült feladni a találkozót.) Byrd a találkozó során kétszer is padlón volt, a találkozó végére pedig úgy nézett ki, mint akinek benőtt a szeme. Tavaly azonban Corrie Sanders megfosztotta címétől a fiatalabb Klicskót, miután másfél menet alatt háromszor is padlóra küldte az atlantai olimpia szuper-nehézsúlyú aranyérmesét.

Brewster szintén két vereséget tudhat 29 győzelme mellé, ezeket Charles Shufford és Clifford Etienne ellen szenvedte el. Amennyiben Klicsko a hétvégén nyer és bátyja két hét múlva legyőzi a már említett Corrie Sanderst, úgy egy időben lehetnek két világszervezet világbajnokai.