Erdei: Legyőzöm Lakatust

2004.09.06. 14:30
A WBO nehézsúlyú bokszvilágbajnoka, Erdei Zsolt a román-spanyol Lakatus, Kótai Mihály a guayanai Denny Dalton ellen próbálja megvédeni címét szombaton a Kisstadionban. Az arénában rendezett legutóbbi gálán ütötte ki az argentin Chacón Kovács Istvánt.
"Mindig felemelő érzés számomra hazai környezetben bokszolni, de most, hogy ezt világbajnokként tehetem, igazi kuriózum" - mondta Erdei Zsolt azon a sajtótájékoztatón, amit a hétvégén sorra kerülő, Alejandro Lakatus elleni WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnokicím-védő mérkőzés alkalmából tartottak. A Kisstadionban sorra kerülő rendezvényen a húsz eddigi profi meccséből húszat nyerő Erdei mellett szorítóba lép Kótai Mihály, Hidvégi György és Balzsay Károly is.

Megvan a nyerő taktika

Erdei elmondta még, sokkal jobban felkészült, mint előző mérkőzésére - akkor az argentin Garay ellen kemény csata végén pontozással védte meg címét -, és új edzésmódszereket is kipróbált, így bizakodva tekint az összecsapás elé. "A védekezésre kell nagyon odafigyelnem, elsősorban Lakatus felütéseit és horgait kell elkerülnöm. Nagyon jó taktikát dolgoztunk ki, nyerni fogok" - mondta az Universum Box-Promotion profija.

A magyar ökölvívó edzője, Fritz Sdunek szerint Lakatus kemény ellenfél, de Erdei új elemekkel tarkított kemény felkészülésen van túl, így esélyesként lép szorítóba szombaton. "Kielemeztük Lakatus játékát, és úgy érzem, megvan a nyerő taktikánk ellene" - összegzett Sdunek.

Lakatus győzni jött

"Tudom, hogy jelenleg Erdei a világbajnok, de úgy gondolom, jó bokszolással és jó taktikával megverhetem - mondta a román-spanyol állampolgárságú magyar felmenőkkel is rendelkező Lakatus. - Én is jó ellenfelekkel készültem a címmeccsre, életem leghosszabb, legkeményebb felkészülésén vagyok túl, és úgy érzem, le tudom győzni Erdeit."

Kótai két éve bokszolt itthon utoljára

A gálán Erdei meccse előtt lép szorítóba Kótai Mihály, aki a WBF (Boksz-világalapítvány) világbajnoki címét védheti meg a guayanai Denny Dalton ellen. "Remekül sikerült a felkészülésem, és annak ellenére, hogy ellenfelem magasabb és erősebb is nálam, bízom a győzelemben. Csupán azért vagyok kissé izgatott, mert 2002 májusa óta most bokszolok először Magyarországon, így kétszer akkora bennem a győzni akarás."

A szombati bokszgálán mutatkozik be a profik között az athéni olimpián gyengén szerepelő, amatőrként egy Európa-bajnoki ezüstéremmel büszkélkedő Balzsay Károly, és a fellépők között van a korábban szintén többszörös magyar amatőrbajnok, Hidvégi György is. Előbbi a nagyközépsúlyban próbál szerencsét, utóbbi az úgynevezett cirkálósúlyban második hivatásos meccsét vívja.

Az Universum vezérkara is Budapesten

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Universum nagyon is odafigyel Erdeire. Szombaton este Kalsruhéban is lesz egy Universum-gála, mégis a klub valamennyi vezetője itt lesz Budapesten, és eljön Dariusz Michalczewski is.