Erdei Zsolt berobbant új súlycsoportjába

2009.11.26. 21:37
A WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét Erdei Zsolttól átvevő Jürgen Brähmer már decemberben címmeccsen bokszol. A magyar visszatérne eredeti súlycsoportjába, bár a cirkálósúlyban jó lehetőségei lennének.

Újabb elismerést kapott a hétvégén a cirkálósúlyban világbajnoki címet szerző Erdei Zsolt: a legelismertebb szaklap, a boxrec.com hetedik helyre tette rangsorában. Speciális számításuk alapján majdnem hatszáz pontot ért el a magyar öklöző, a vesztes olasz Fragomeni csak a tizennegyedik a sorban.

A lengyel Wlodarczyk - aki megkérdőjelezte a magyar győzelmét, nem tartotta jogosnak - csak a huszonegyedik. Állítólag ő lenne Erdei kihívója, mert Fragomeni ellen döntetlent ért el.

Az argentin Ramirez is csak tizenegyedik, ő a WBO legjobbja volt egy éve. A korábbi világbajnok, az angol Herbie Hide csak huszonnyolcadik, egyelőre nem hivatalosan ő is rámozdult a WBC cirkálósúlyú övére.

Ha Erdei mégiscsak beleerősödne ebbe a kategóriába, nem is lennének rossz lehetőségei, hiszen a rangsort Steve Cunnigham vezeti – Wlodarczyk verte kis segítséggel -, a második a bosnyák származású német Marko Huck, aki technikailag nem túl képzett, korábban kick-boxos volt, de nagy az ütőereje.

Tomasz Adamek is Erdeiéhez hasonló utat járt be, vele egy címegyesítő meccs is felmerült korábban a félnehézsúlyban, de a lengyel azóta már a nehézsúlyban is a legjobbak közé tartozik, legutóbb Golotát verte.

Időközben az Universum által favorizált Jürgen Brähmer máris címvédő-mérkőzést kapott december 19-re, az orosz Dmitrij Szuhockij hívhatja ki, vagyis a német klub tartja magát kockázatkerülő magatartásához, hiszen a világranglista 99. helyén állóval versenyezteti először Brähmert (ezt az övet védte meg tizenegyszer Erdei, ide tolták be a németet és kényszerítették Erdeit a váltásra).

Erdeinek kézenfekvő lenne akár a következő meccsét vele vívni, ahogy ő mondta, letörné neki is a szarvát. Akkor viszont egy újabb bajnokot veszítene el a klub, inkább semmitmondó meccsekkel próbálják erősíteni a jelenlegi nagy kedvenc Brähmert.